Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Το μικρο Ενετικο καστρο στα Χιονατα.....

Ειναι κριμα,καποια στιγμη να καταρευσει,οτι εχει απομεινει απο το μικρο Ενετικο καστρο στα Χιονατα.....
Γεράσιμος Μινέτος Εδώ καταρεει αγαπητέ το κάστρο του Αγίου Γεωργίου. ...αφου μηδέν ενδιαφέρον από τους φορείς ας πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας

Αφαίρεση
Fragkiskos Tourlos ...καιρός να το καταλάβουμε όλοι και για όλα...
Αφαίρεση
Sophia E. Athanasatos Το υπουργείο πολιτισμού, η αρχαιολογική υπηρεσία, και η βουλευτής που είναι υποτίθεται σχετική με το αντικείμενο είναι ανύπαρκτα στο νησι???

Αφαίρεση
Γεράσιμος Μινέτος Δεν υπάρχει αρχαιολογική υπηρεσία στο χάρτι τση νήσου κεφαλονιας

Αφαίρεση
Sophia E. Athanasatos Υπάρχει η εφορία Αρχαιοτητων Κεφαλληνίας (κάποτε ο τιτλος περιλάμβανε προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων -τελευταία το έκαναν "minimal") η οποία έχει στη δικαιοδοσία της και το Θιάκι.....Orestis Kappatos Δημήτρη καλημέρα. Μήπως έχουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό το κάστρο?
Δημήτρης Κοτροκόης Καλημερα,το μονο που ξερουμε απο τους γερον τοτερους ειναι οτι ειναι ενετικο Καστρο και το οποιο καποιοι αλλοι γεροντες μας ελεγαν,οτι ηταν ας πουμε,σαν παραρτημα του Καστρου του Αγ.Γεωργιου!!!

Αφαίρεση
Sophia E. Athanasatos Υπάρχει επιπσης μια μεγάλη λίθινη κατασκευή στο δρόμο από Παστρά προς Ρατζακλί, δεν έχω φωτογραφία, μήπως κάποιος ξέρει κατι σχετικά?

Αφαίρεση
Maria Abatielou Δημήτρη καλό μεσημέρι .. Τί είναι έκεί στήν περιοχή προς τά Άργίνια ?? πού έχει τό όνομα μιάς Βασίλισσας (Βικτωρία) δέν θυμάμαι καλάΝομίζω ότι έσύ κάτι είχες γράψει περισυ..

Αφαίρεση
Δημήτρης Κοτροκόης Καλησπερα..ερειπια Φρουριου...Κολαιτη
Gerasimos Tsilimidos Καλησπερα.μιλαμε για το αγνάντιο?αν εννοειται αυτο εχει ιδιοκτητες.
Δημήτρης Κοτροκόης Καλησπερα ειναι γνωστο οτι εχει ιδιοκτητες...αν και εχει ακουστει οτι ενα μερος του εχει δοθει στην Αρχαιολογικη υπηρεσια,απο εναν απο τους ιδιοκτητες.....

Αφαίρεση
Gerasimos Tsilimidos Το προσεισμικο χωριο των χιονατων βρισκεται γυρω απο το αγναντιο.το δε αγναντιο αυτο καθε αυτο αποτελει κινδυνο για ολα τα σπιτια που βρισκονται απο κατω.

Αφαίρεση
Δημήτρης ΚοτροκόηςΣωστα...χρειαζονται μετρα προστασιας,αν και ακομα με τους σεισμους του 1953,δεν επεσε ουτε πετρα....παντως παλια ,καποιοι κατοικοι ζητησαν την κατεδαφιση του τειχους προς το χωριο, αλλα παρενεβη η αρχαιολογικη υπηρεσια και το απαγορευσε...Gerasimos Tsilimidos Υπαρχει πολυ ομορφη διαδρομη μεχρι επανω.θεα ολος ο καμπος και απομειναρια απο τον παλιο οικισμο.
Δημήτρης Κοτροκόης Ναι πολυ ομορφο,αν μαλιστα καθαριστουν και τα δυο μονοπατια,δεξια και αριστερα του Αγναντιου,θα καναμε εναν ομορφο πολιτιστικο περιπατο!!!και να πω οτι σε καποιο σημειο του το Αγναντιο( καστρο), θα μπορουσε να φιλοξενησει,ενα λαογραφικο Μουσειο του Ελειου!!!!

Αφαίρεση
Δημήτρης Κοτροκόης Η θεια η Πατση Λευκαδιτη,που εμενε μεσα στο καστρο και που πεθανε τελη δεκαετιας 1960, σε ηλικια 96 αν θυμαμαι καλα ετων,γιαγια του Διον. Λευκαδιτη,μικρα που ειμασταν μας ελεγε οτι το καστρο αυτο το εφτιαξαν οι Ενετοι...
Καποια αλλα στοιχεια... Περι το 1580,Εχουμε την διαθηκη παβιολου,ο οποιος εμενε στα Παβιολατα...η παραδοση λεει οτι το σπιτιτου ηταν μπαινοντας στα Χονατα Αριστερα,στα 50 μετρα απο τον δημοσιο δρομο,οπου υπηρχε πυργος. Ο Παβιολος στην Διαθηκη του αναφερει την οικογενεια φερδεριγου,η οποια εμενε στα παβιολατα...τα φερδεριγεικα ηταν 50 μετρα περιπου αριστερα απο το Αγναντιο. Αλλη αναφορα για παβιολατα εχουμε απο τον ηγουμενο ιεροθεο Αμπατη περι το 1600... Στα παβιολατα αναφερει οτι ηταν το σπιτι του...ολοι δε γνωριζουμε οτι τα Αμπατεικα ηταν γυρω απο το Αγναντιο,αλλα και μερος της ανατολικης του πλευρας... Αρα καταληγουμε οτι κατα 90% τα παβιολατα εφθαναν και εξεπερνουσαν τα σημερινα χιονατα και μαλλον εφθαναν μεχρι τα χαρερατα...οπου και για εδω υπαρχουν καποια στοιχεια...Αν λοιπον το Αγναντιο ηταν σπιτι του ιωαννη φωκα η Αποστολου βαλεριανου...απο που προεκυψε οτι ηταν απο του βαλεριανου..κ.λ.π.( οσα αναφερα τα λεει η προφορικη και γραπτη παραδοση )

Ευρυδίκη Λειβαδά Υπάρχει αλληλογραφία των μέσων του 19ου αι. μεταξύ του πρόξενου της Αμερικής στα Ιόνια και του ιστορικού στο Monterey Α. Taylor που περιγράφει το σπίτι και αναφέρει έναν έναν τους συγγενείς του Φωκά. Από την περιγραφή προκύπτει ότι διέμενε εκεί (άγνωστο εάν ήταν δικό του). Πάντως δεν ήταν στα ισιώματα -πριν απο΄τα Μαυράτα περίπου- όπου παλιά υπήρχε η "ελιά του Φωκά" ή "το σπίτι του Φωκά". Την αλληλογραφία αυτήν την έχω ολόκληρη.

Αφαίρεση
Δημήτρης Κοτροκόης Συμφωνω με εχετε ξαναενημερωσει οτι εμενε εκει....και οπως γραφεται αγνωστο εαν ηταν δικο του..Αλλα και δικο του να ηταν,αυτο δεν αναιρει την καταγωγη του ,απο τα Μαυρατα η απο το βαλεριανο! ( νομιζω οτι μου εχετε πει απο Μαυρατα...)
Gerasimos Tsilimidos Ανεβαινοντας στο αγναντιο η δεξια πλευρα με το παλιο κτισμα ανηκει στην οικογενεια λευκαδιτη.αριστερα ηταν κτημα και σπιτι του γερασιμου τσιλιμιδου αδελφου του παππου μου σωτηρη.μαλιστα σκοτωθηκε στον σεισμο του 1953 εκει.

Αφαίρεση
Δημήτρης Κοτροκόης Οχι Γερασιμε..δεξια ηταν και ειναι της οικογενειας Αμπατη,κεντρο και Αριστερα του Λευκαδιτη..και πισω μερος Τσιλιμιδεικο..

Αφαίρεση
Gerasimos Tsilimidos Εχω ανεβει μονο δυο φορες και χρονια πριν.ομορφη διαδρομη και ειναι κριμα που ρημαζει.

Αφαίρεση
Δημήτρης Κοτροκόης Αυτο λεω και εγω..και φαντασου που η κυρια Λειβαδα μας βεβαιωνει οτι ηταν και κατοικια του Ιωαννη φωκα...Χουαν ντε φουκα...μακαρι να αξιοποιηθει....

Αφαίρεση
Gerasimos Tsilimidos Δημητρη πως τα γνωριζεις ολα αυτα?ερευνα διηγησεις?εγω θυμαμαι λιγο απο τον παππου μου και διηγησεις της μητερας μου.κι αυτη οτι ξερει απο τον παππου και τον πατερα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου