Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

1ος ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 – 2018



ΚΤΗΡΙΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά ενός ολοκληρωμένου ετήσιου κύκλου μουσικών σεμιναρίων που ξεκινά τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018. Σε αυτά πρόκειται να διδάξουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές και μουσικοπαιδαγωγοί.
Σκοπός αποτελλεί η διασύνδεση του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής με τη διεθνή μουσική και εκπαιδευτική πραγματικότητα. Επιχειρείται η προαγωγή της μουσικής πράξης και διδασκαλίας καλύπτωνας τα κενά της εξειδικευμένης διδασκαλίας λόγω της έλλειψης αναλόγου επιπέδου μουσικοεκπαιδευτικού οργανισμού (Ωδείο ή αναγνωρισμένη από το κράτος μουσική σχολή).
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά εργαστηρίων (workshops), διαλέξεων και δραστηριοτήτων για όλα τα όργανα της μπάντας και με τις βασικές αρχές διεύθυνσης μπάντας. Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα να αποδίδουν το μέγιστο σε κάθε ηλικιακο και γνωστικό επίπεδο.

Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων θα αρχίσει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2017 με προσκεκλημένο καθηγητή τον κ. Σπυρίδωνα Ρουβά (Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” Κέρκυρας) με την διδασκαλία τεχνικών αναπνοής για πνευστά όργανα και εξειδικευμένη διδασκαλία βαθέων χαλκίνων οργάνων (κόρνο, ευφώνιο, τρομπόνι, τούμπα). Θα συνεχιστεί με το πρώτο εργαστήριο διεύθυνσης μαθητικής μπάντας με διδάσκοντες τους Χαράλαμπο Μακρή (αρχιμουσικός Φ.Σ.Λ.) και Σπυρίδωνα Ρουβά και θα κλείσει με ένα τριήμερο εργαστήριο ρυθμού και κρουστών οργάνων με τον Α' κορυφαίο τυμπανιστή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. κ. Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο.
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο κτήριο της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και στο τηλέφωνο 2671092386 καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση lixouri.filarmoniki@gmail.com.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου