Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Εφυγε απο τη ζωή ο Ολλανδός Φιλέλληνας και λάτρης της Κεφαλονιάς, Hans van Hasselt



Ο χρήστης Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας πρόσθεσε 24 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: O Ολλανδός φιλέλληνας Hans van Hasselt.


Αντώνιος Βασιλάκης

Έφυγε από την ζωή ξημερώματα Κυριακής 13/8/2013 ο Ολλανδός Φιλέλληνας και μέγας Ευεργέτης της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας Hans van Hasselt .
Ο Hans van Hasselt Μέγας ευεργέτης της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας ήταν θείος της Αριέττης Μεταξά –Putman Cramer (μέλους του Δ.Σ της Εταιρείας μας) .
Με δικές του δαπάνες μετά από πρόταση της ανιψιάς του επιχορήγησε την ΕΜΠΚ προκειμένου να γίνουν οι τις ανασκαφές στον Μυκηναϊκό οικισμό στην θέση Ρίζα Τζαννάτων (ανασκαφές Δρ. Αντώνη Βασιλάκη) στο Νεκροταφείο των Πρόννων (ανασκαφές ΕΛΚΕΠΑ και Πανεπιστημίου Simon Fraser) όπως επίσης η αγορά γης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την διενέργεια των ανασκαφών καθώς επίσης πλείστες όσες δράσεις με χρηματοδοτήσεις (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σπηλαίου Δράκαινας, νεολιθικών εγκαταστάσεων Μουσάτων, αρχαιολογικές δραστηριότητες και μελέτες σε όλα τα θεματικά πεδία , όπως επίσης την αρχική χρηματοδότηση για την στερέωση και ανάδειξη του μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων και την αποπεράτωση της οικίας του αείμνηστου καθηγητή Ιωάννη Καμπίστη προκειμένου να στεγαστεί το αρχαιολογικό εργαστήριο των ανασκαφών στην θέση Ρίζα.
Το Δ.Σ της Εταιρείας μας διαβιβάζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δεσμεύεται στο έμμεσο μέλλον να οργανώσει ειδική εκδήλωση για να τιμήσει την μνήμη του μεγάλου μας ευεργέτη .
Πολιτιστικός Σύλλογος Τζαννάτων


Έφυγε από την ζωή ο Ολλανδός Φιλέλληνας Hans van Hasselt , θείος της Αριέττης Μεταξά –Putman Cramer. Ο συγκεκριμένος , επιστήμονας , χαμηλών τόνων ,λάτρης και γνώστης του μυκηναϊκού πολιτισμού, υπήρξε μέλος της ομάδας που με πίστη, προσπάθεια και υπομονή προσέφεραν στην ανάδειξη και προώθηση των Μυκηναϊκών αρχαιολογικών ευρημάτων του χωριού μας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί . Ο πολιτιστικός Σύλλογος ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συλλυπητήρια του Η προσφορά σας, στο χωριό μας μεγάλη, σεβαστέ μας HANS, ......Καλό ταξίδι .
Makis Metaxas Αγαπητοί μας φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζαννάτων σας ευχαριστούμε θερμά για το συλλυπητήριο μήνυμα και την αναφορά σας σε έναν συνάνθρωπό μας που μπορεί να ήταν από την Ολλανδία αλλά όμως αγάπησε τον τόπο μας και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που κρύβει στην αγκαλιά της η γη των Κεφαλλήνων και ιδιαιτέρως ο γενέθλιος τόπος σας. Η μνήμη του και η αγάπη του για τον τόπο μας να μας συντροφεύει πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου