Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΗΜΕΡΑς

Λευκάδα η ομηρική Ιθάκη.

 Ἐποχὴ τῶν Τρωικῶν μετὰ τὸν τελευταῖο Κατακλυσμό (νέα θεωρία)
KOLIVAS.DE


3 σχόλια:  ΣΕ


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE
  1. ἀκταὶ ἀποῤῥῶγες : Απότομες ακτές...Στο έμπα στα Σύβοτα έχει απότομες ακτές...Αν δεν είχα κάνει επιτόπια έρευνα δεν θα το έλεγα...

  2. Θα συμφωνησω με τον Γιωργο Γκιαφη για το λιμνοσπηλαιο της Μελισσανης. Ειναι τοσο εμφανες οτι αυτο "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ" ο Ομηρος που απορω πως το προσπερναμε τοσο ευκολα... Το οτι Οι ΒΑ ανεμοι (και οι βοριαδες) χτυπανε τον κολπο της Σαμης ΣΗΜΕΡΑ δεν σημαινει οτι ετσι ηταν και 3 χιλιετιες ΠΡΙΝ... Το στενο κεφαλονιας Ιθακης ποιος εγγυαται οτι δεν ηταν οπως σημερα και οτι ο κολπος της Σαμης δεν προστατευοταν καλυτερα ; ΤΟ "ΘΕΜΕΛΙΟ" ή αν προτιμαμε "ο ΦΑΡΟΣ" του αρχαιου Φορκυνα ειναι το λιμνοσπηλαιο, ολα τα αλλα λιγο η πολυ τα βρισκεις σε πολλα σημεια.Εχουμε στο μυαλο μας παντα τις αλλαγες που ειναι δυνατον να συνεβησαν απο τοτε και αλλαξαν το τοπιο. Οταν λοιπον εχουμε ενα στοιχειο οπως το λιμνοσπηλαιο Μελισσανης, που αποδεδειγμενα ηταν ιερο των Νυμφων και ομοιο του δεν υπαρχει στην γυρω ευρυτερη περιοχημ εχουμε ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ που ΔΕΝ αναιρειται ευκολα απο καιρικες συνθηκες πο οποιες μεταβαλλονται ευκολα στο περασμα του χρονου.
  3. ΣΑς ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥ ΣΩΣΤΟ!! ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙς ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΙ ΟΛΕς,, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΛΙΣΑΝΗς ΘΕΩΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙς!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΕς ΟΙ ΣΚΕΩΕΙς ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙς ΤΟΥ ΣΥΓΡΑΦΕΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΛΕς ΦΩΤΟ,, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΑΝΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙς ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΦΟΡΚΥΝΑ,, ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟ! ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑς
  4. ΚΑΙ   ΑΠΟ ΤΟΝ  ΡΙΣΣΙΑΝΟ  ΣΠΥΡΟ ΡΟΚΚΟ!!   (ΟΜΗΡΙΣΤΗ  ΕΚ ΑΣΣΟΥ)
  5. Μα τι λέτε τώρα? Αυτό είναι απλό "πταίσμα", υπάρχουν χειρότερα. Εγώ μαθητής σε Κεφαλλονίτικα σχολειά ποτέ δε έμαθα ότι ο εμπνευστής και ήρωας (έπεσε στην έξοδο), σαν εκλεγμένος αρχηγός της οχύρωσης και άμυνας του Μεσολογγίου ήταν Κεφαλλονίτης. «Αν θέλετε τα κλειδιά της πόλης μου είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών μας, ελάτε να τα πάρετε». (Έκφραση όχι εκ προφορικής παραδόσεως). Μάλιστα! Κεφαλλονίτης με ούμπαλα!!! Αλλά εμείς ούτε ένα αγαλματάκι δε του στελιάσαμε του «σιχαμένου»… Γεια σου ορέ Θανάσαρε Ραζή – Κότσικα. Βοήθα μας γιατί κατά που φαίνεται σαβουρώσαμε … Σπ. Ρόκκος Χα χα. σε 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1479 Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ

KAI 
  1. Μάλλον παρεξηγούμαι. Απλά αναλύω υποθέσεις και μυθολογικά ποιήματα με όση ακρίβεια μπορώ άσχετα που κλείνει η πλάστιγγα της Ομηρικής Ιθάκης.
    Αλλά όταν κάποιος στηρίζει μια υπόθεση με βάση την αφήγηση του Ομήρου πρέπει να δέχεται τυχών παρερμηνείες του ή έστω αντιρρήσεις.
    Πραγματικά αν δεχόταν όλοι την Άσσο σαν Ομ. Ιθάκη θα νόμιζα ότι με έχουνε πάρει στο «ψιλό», γιατί απλά είναι μια υπόθεση.
    Μη τρελαθούμε κιόλας.

    Χα χα. 
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι λευκαδητες σε εχουν για Δουλιχιωτη , οπως και εμας,, εσυ μας εχεις για
    ζακυνθινους, εμεις εχουμε τσου Λευκαδητες για ζακυνθινους, ο Καμπάνης μας εχει ολους για Δουιχιωτες,, τουλαχιστον ολοι αυτοι συμφωνάμε οτι η Ιθάκη δεν ειναι η Ομηρική,, και επίσης το πεονεκτημα της δικής μας θεωρείας,,, ειναι οτι ολους σας εχουμε να ανηκετε στην Ιθάκη,, απλα το κεντρο διοικησης ηταν ακριβώς εδεπα
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΠΥΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙς ΟΤΙ ΑΠΟ ΦΟΡΚΥΝΑ ΕΙΧΕ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ,,, ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕς,, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΜΗΡΟς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!
  4. ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
    POROSNEWS.BLOGSPOT.PE

3 σχόλια:

  1. Ο Φόρκυνας υποθετικά πάντα ήταν το κύριο λιμάνι και πολύ κοντά στο ανάκτορο και πόλη της Ιθάκης γιατί οι Φαίακες ποτέ δεν θα άφηναν έναν άνθρωπο μόνο και έρημο φορτωμένο με τόσα δώρα (χρήμα για την εποχή), στού διαόλου τη μάνα από το σπίτι του.
    Γνωστό στου Φαίακες το λιμάνι, γιατί?
    Μα ήταν κοντά στο σπίτι του Οδυσσέα.
    Έπειτα μαζί τους ταξίδευε, δεν θα τους έλεγε που τον βολεύει να τον ξεμπαρκάρουν?
    Δεν ήταν και τόσο βλάκας πιστεύω.
    Η Σάμη δεν ήταν λιμάνι που μπορούσε εύκολα να ελεγχεί αλλά φάνταζε σαν μεγάλη παραλία από τους αρχαίους.
    Έπειτα μεγάλο λιμάνι δεν ήταν το του Φόρκυνα.
    Αυτό φαίνεται όταν χαρακτηριστικό του ήταν μια στενόφυλλη ελιά και δυό (όχι μία) σπηλιές.
    Η Ιθάκη περιγράφεται πετρώδεις και μικρή όχι σαν το κάμπο της Σάμης.
    Μα και ο Εύμαιος με τον απολογισμό των κοπαδιών μικρή την περιγράφει.
    Έπειτα δύσκολο για τον Οδυσσέα να πηγαίνει ολόκληρο ταξίδι για να κάνει θυσίες κοντά στη Μελισσάνη που τρύπες δύο δεν έχει όπως επίσης μπορεί τότε να ήταν σκεπασμένη πλήρως.
    Πάντως αν αποδείξετε ότι η Σάμη ήταν ο Φόρκυνας βολεύει και τη δικιά μου (Ρισσιάνικη) θεωρία.
    Άμ-ποτες αν και εγώ πιστεύω σκέτο –ποτές γιατί υπάρχει το δυσεπίλυτο ότι δεν μπορεί όλη η Κεφαλλονιά να ήταν η Ομηρική Ιθάκη.

    Χα χα.
    Σπ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει μια καη λογικη ,,, που δεν μπορουμε να την αγνοησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λοιπόνε έτσι για να πειράξουμε και τσού απέναντι και αηπάνουθε:
    Ξέρετε γιατί ο μπαγαπόντες Οδυσσέας επήε και επήρε τελικά γυναίκα την Πενέλοπε?
    Γιατί πρώτα δεν ήτανε τσουλί σαν την ωραία Ελένη με ό,τι κινδύνους θα είχε αυτό, δεύτερο γιατί τόνε θέλανε σώγαμπρο στη Σπάρτη, τρίτο γιατί ήτανε ωραιότερη από τη ξαδέρφη της, και τέταρτο και κυριότερο για να πάρει προίκα τη Λευκάδα και ένα κομμάτι Ακαρνανίας.
    Και άμα έχει κανείς αντίρρηση τόνε προκαλώ σε μονομαχία με άρματα!!
    Όχι που ξυπνήσανε και τα προικώα και ζητάνε αναγνώριση...

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή