Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΙΚΕΛΗΣ ΑΒΛΙΧΟΣ

17 Οκτωβρίου 2017 C:\Users\user\Desktop\ΛΟΓΟΤΥΠΟ (1).jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΜΙΚΕΛΗΣ ΑΒΛΙΧΟΣ (1844-1917).

100 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗ ΠΟΙΗΤΗ: 1917-2017




         Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του Ληξουριώτη σατιρικού ποιητή Μικέλη Άβλιχου (1844-1917) η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη πήρε την πρωτοβουλία και μετά από σχετική στο Εφορευτικό Συμβούλιο συζήτηση προχώρησε στις εξής δραστηριότητες:


1. Σε συνεργασία με την Εικαστική Ομάδα του Ληξουριού «Μορφές» ετοίμασε καλαίσθητα πλαστικοποιημένα χαρτόνια (μικρά poster) με τη φωτογραφία και στίχους ποιημάτων του Μ.  Άβλιχου, τα οποία στις αρχές του καλοκαιριού δόθηκαν για ανάρτηση σε Υπηρεσίες, Οργανισμούς και Καταστήματα του Ληξουριού, σε μια προσπάθεια να προβληθεί ο λόγος και η σκέψη του Ληξουριώτη ποιητή. Παρόμοιο υλικό προωθείται μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλες τις σχολικές μονάδες της Παλικής. (Ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή τις «Μορφές» για τη γόνιμη συνεργασία που είχαμε).

2. Ήδη στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας (mail@vivl-lixour.kef.sch.gr/) μπορεί ο καθένας να βρει το σύνολο του ποιητικού έργου του Μ. Άβλιχου καθώς και τους «Στοχασμούς» του. Αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο, μια και είναι δυσεύρετα τα βιβλία με το έργο του ποιητή. Έτσι, το σύνολο του δημοσιευμένου έργου του Μ. Άβλιχου είναι προσβάσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο. Στην ιστοσελίδα μας επίσης έχει αναρτηθεί κείμενο με βιογραφικά στοιχεία για τον ποιητή και ολοκληρωμένη βιβλιογραφία.  (Ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή τον καθηγητή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Αγησίλαο Κονιδάρη για την ουσιαστική βοήθεια του στην ηλεκτρονική διευθέτηση αυτής της δραστηριότητάς μας).

3. Η πρωτοβουλία μας αυτή για τον Μ. Άβλιχο θα κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου με εκδήλωση (σύντομη ομιλία, προβολή ταινίας για τον ποιητή και την εποχή του, μουσικό πρόγραμμα, έκθεση σχετικού υλικού), το αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας έγκαιρα θα ανακοινωθεί.

                                                  ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου