Μεγάλη ανταπόκριση είχε στην τοπική κοινωνία η πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλονιάς προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη αλληλεγγύη στον χειμαζόμενο Δήμο Μάνδρας με συγκέντρωση τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Το νησί μας έχοντας εμπειρία από φυικές καταστροφές δεν θα μπορούσε να μη δώσει δυναμικό παρών σε αυτή την προσπάθεια ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες που χτύπησαν τη Δυτική Αττική ενώ σημαντικός είναι ο συντονιστικός ρόλος του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου καθώς τόσο το προσωπικό όσο και οι επικεφαλείς έχουν πλέον μεγάλη εμπειρεία στον τομέα τους.
Στην προσπάθεια συμμετείχαν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, απλοί πολίτες καθώς και το Σώμα Προσκόπων, οι οποίοι μάλιστα παραχώρησαν και το χώρο που στεγάζονται για την συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης για να συσκευαστούν και στη συνέχεια να σταλούν στους συνανθρώπους μας. Πολύτιμη βοήθεια στη συγκέντρωση των τροφίμων πρόσφερε και η Πολιτική Προστασία του Δήμου που μετέφερε τα πράγματα από τα διάφορα χωριά στο Αργοστόλι.
Αξίζει ένα μπράβο σε όλους για αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία που βεβαίως ήταν αυτονόητη. Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να στείλουν πράγματα στους πληγέντες μπορούν να το κάνουν και ατομικά καθώς όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας τα πακέτα που είναι κάτω των 20 κιλών αποστέλονται δωρεάν.