Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΩΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Γράφει ο Γιωργος Μηλιαρεσης
Η εφαρμογή του “Καλλικράτη ”ήταν και παραμένει ολέθρια και κατάρα για το ξώμερο.   
Η αδιαφορία αιρετών συμβούλων και αρχόντων έχει μετατρέψει το Ξώμερο σε φτωχοκομείο της Κεφαλονιάς.  Έχουμε αναφέρει μέσω του «Ημερησιος» τις μεγάλες ανάγκες του Πόρου και του Ξώμερου που διαιωνίζονται χωρίς καμιά ελπίδα. Τώρα υποβαθμίζουν αφίξεις και αναχωρήσεις μέσω ΚΤΕΛ στο Πόρο ταλαιπωροντας τους ξωμερίτες, να πηγαίνουν μέσω Σάμης. Ετσι απλά για να εξυπηρετούνται οι ημέτεροι επιχειρηματίες σε βάρος τον κατοίκων της περιοχής. Όπως πηγαίνει η κατάστασης το χωριό θα περιθωριοποιηθεί, μάλλον οχι ο Πόρος αλλά όλο τον Δήμ. Ελειού Πρόννων.  Κανένα έργο στο οδικό δίκτυον η στο παραλιακό μέτωπο, έμμεσος συγκοινωνιακός αποκλεισμός ανάπλασης στο παλιό λιμάνι, στα Αράγια, στο χώρο του Δημ. Κτηρίου, υποβάθμιση ή ακόμη εξαφάνιση των τοποσήμων (π.χ. Παναγία της Άτρου, το αρχαιότερο μοναστήρι, αφού ληστεύτηκε, κάηκε, χωρίς προσβάσημο δρόμο της προκοπής.  Τώρα πάνε να το αποψιλώσουν απο την περιουσία του, να κλείσουν τον επιτυχημένο σύλλογο Φίλων της Άτρου, και να διώξουν τον ένα και μοναδικό καλόγερο/αρχιμανδρίτες/ηγούμενο).

Άλλο παράδειγμα το χωριό Τζαννάτα που δέσμευσαν 4000 στρέμματα της περιοχής σε εικονικό αρχαιολογικό χώρο ενώ ο Μυκηναικός Τάφος ρημάζει, επειδή οι Ιθακήσιοι αρνούνται την προσφερόμενη υποτιμητική φιλοξενεία στον βασιλεία των Κεφαλλήνων, σε τάφο που βρίσκεται στα Τζαννατα.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και θλιβερά.  Το λιμάνι του Πόρου είναι κέντρο/σταθμός μεγάλης διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.  Για τους επισκέπτες είναι η πόρτα της πρώτης επαφής και τελευταία ανάμνησης της φυσικής ομορφιάς, της φιλοξενίας και του πολιτισμού του νησιού.  Δυστιχώς δεν διαθέτει ευκολίες για τις ανθρώπινες ανάγκες.
Στίς 11 και 23 Οκτ. 2017, είχαμεν κάμει παράκληση πάλι μεσω «Ημερησιος» στους άρχοντες του μησιού να βουθήσουν για τη λήση των προβλημάτων που βασανίζουν τους κατοίκους της περιοχής μας!
Ζητήσαμε να αποκατασταθεί η επικινδυνότητα του δρόμου στα Τζαννάτα, ολοκληρώνοντας την απαλλωτρίωση του 1961-63 ,ή κατασκευάζοντας νεο δρόμο (170μ.)να αντικαταστήσει το επικίνδυνο μέρος (περίπου 420μ).  Ο προτεινόμενος νέος δρόμος εξασφαλίζει μεγίστη ασφάλεια για επιβάτες, πεζούς της περιοχής και όλα τα οχήματα, μεγίστη κυκλοφοριακή και λειτουργική αποδοτικότητα και άνεση σε οχήματα και πεζούς.  Επισης μια οικονομική ανάλυση/μελέτη μπορεί να δείξει ότι το κόστο είναι μικρότερο απ το κόστος για την κατασκευή του τοίχου που προτείνει ο κ. Αντιπεριάρχης με τους επιστήμονες του στην εξωτερική πλευρά της στροφής.  Πιστέυουμε ότι πρέπει να χτίζουμε δρόμους για το αύριο και όχι να μπαλώνουμε.  Θανατηφόρες παγίδες.  Η περίπτωση μας είναι απλή και δεν χρείαζεται μεσολάβηση επιστημόνων απ το ΜΙΤ.  Τι να πεί κανείς μάυρε μου (εννοώ γι αυτόν που κατοικεί στο ξώμερο και έχει μαύρη μοίρα, αν και λευκοί και μαύροι μοιράζονται όλοι την ίδια ξωμερίτικη μοίρα με εξαίρεση πάντα τους αιρετούς συμβούλος που υπερετούν όχι τους πολίτες που εκπροσωπούν αλλά τους προιστάμενους τους.


Ευχαριστώ τον «Ημερίσιο» που βοηθάει στην ενημέρωση των κατοίκων για τα άλυτα προβλήμα που μας βασανίζουν.


Γιώργος Μηλιαρέσης, Δηπ/χος Μηχανικός


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:  Πληροφορίθηκα για ένα ατύχημα που συνέβη (στις 14/11/2017) και σχετίζετε με το κεντρικό περιεχόμενο τον παρόντας και γι αυτό το αναφέρω.  Ο κ. Ι. Πετράτος, Προέδρος της Δημ. Κοιν. Πόρου, αντιμετώπισε ένα σοβαρό κίνδυνο οδηγόντας προς τον Πόρο.  Συγκεκριμένα βρισκόμενος στο φαράγγι, μια πέτρα μεγέθους περίπου μπάλας ποδοσφαίρου, απεκόπηκε απ τους βράχους και έπεσε μπροστά απ το αυτοκίνητο.  Το αυτοκίνητο ανίκανο να σταματήσει πέρασε πάνω από την πέτρα και υπέστει σοβαρές ζημιές.  Ο κ. Πετράτος είχε τύχη και γλύτωσε.  Αν η πέτρα καθηστερούσε ελάχιστα δευτερόλεπτα να πέσει, θα έπεφτε πάνω στο αυτοκίνητο με θληβερά αποτελέσματα.
Αυτή τη φορά ήταν τυχερός ο Πρόεδρος και πλήρωσε για τις ζημιές αλλά γλύτωσε.  
Την επόμενη φορά για ποίον θα χτηπήσει η καμπάνα;  


              
 ΤΟ  ΛΗΣΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ.





Πολλοί θρύλοι και φαντασίες υπήρχαν για το φανταστικό  αριστούργημα της φύσης, το Φαράγγι του Πόρου. Οι άνθρωποι του παρελθόντος μιλούσαν για το «δράκοντα και τη δράκαινα», και τα εξωγήινα  φαντάσματα.  Μετά την κατασκευή του ‘’ Μεγαλολιμένα ‘’ στο Πόρο, το φαράγγι  έγινε  η πόρτα της  Κεφαλονιάς και  έχασε τους θρύλους.  Όμως  ο κίνδυνος για τους περαστικούς από την  απροσδιόριστη  πτώση των βράχων στο δρόμο  παραμένει  ζωντανή και πάντα πολύ επικίνδυνη  .  Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής  βεβαιώνουν ότι  ‘’παρά τρίχα γλύτωσαν’’.  Ίσως  αυτός ο κίνδυνος να δημιούργησε τους δράκοντες και τα φαντάσματα του παρελθόντος.  Ευτυχώς  τα χρήματα για την εγκατάσταση προστατευτικού συστήματος και απομάκρυνση του υπάρχοντος κινδύνου παραχωρηθήκαν  και ο εργολάβος για την εκτέλεση του έργου  παρουσιάστηκε στο Πόρο το περασμένο φθινόπωρο!  Δυστυχώς στη πατρίδα μας η ασφάλεια και η ζωή των κατοίκων /ανθρώπων , που έχει    προτεραιότητα  παντός άλλου υλικού αγαθού, δεν λογαριάζεται !         

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΧΟΛΙΑΚΙ,, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΟΥ,, ΙΣΤΟΡΙΑς ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑς
 commented on your video

zzzpip
Thanks for sharing great video.poros is lovely been twice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου