Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι Μίζες διέλυσαν την χώρα και το σκάνδαλο αυτό είναι μόνο η μία πλευρά τους.

Ο Κωστας Δελιακης δημοσίευσε μια σημείωση.

Οι Μίζες διέλυσαν την χώρα και το σκάνδαλο αυτό είναι μόνο η μία πλευρά τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΙΑΚΗΣ·ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 “


 Στην Πολιτική δεν υπάρχουν διαπιστευτήρια αθωότητας για κανέναν. Μόνο όταν αποδίδονται οι ευθύνες εκεί που πρέπει και ακριβοδίκαια,μπορείς να ελπίζεις.” Στις μέρες μας,ένα ερώτημα είναι κυρίαρχο,ανάμεσα στους Πολίτες. “Θα πάει κάποιος φυλακή”;
Θα πληρώσει εάν αποδειχτεί,ότι έβαλε την παλάμη του ,στο βάζο με το μέλι”; Αυτά είναι τα ερωτήματα.Τα ακούς παντού,σε όλα τα καφενεία και φυσικά μιλάω για το διεθνές σκάνδαλο της Νovartis,που είναι η αφορμή για τις παρακάτω κρίσεις. Γιατί όμως; Όταν ένας πολίτης οποιασδήποτε παράταξης,δεν στέκεται μόνο στο ποιοί εμπλέκονται στην υπόθεση,ούτε ασχολείται με το πόσο και εάν φταίει,αλλά νοιάζεται μόνο,για το εάν θα τιμωρηθεί ,τότε ,κάτι σημαντικό συμβαίνει στην επικράτεια.

 Το σκάνδαλο της Novartis,για τους πολίτες ,είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ζούμε και νοιώθουμε τα σπουδαιότερα,που είναι η επιβολή ερήμην των πολιτών της χώρας,των Μνημονίων. Είδε ένας πολίτης, κάποιον πολιτικό που ενέχεται στην λήψη αυτής της απόφασης,να αναλαμβάνει έστω στα λόγια,την ευθύνη για το έγκλημα της κλοπής από τους Έλληνες,του 40 με 50%,των εισοδημάτων του;Κανείς τους δεν νοιάστηκε,να το κάνει.

Παρά τι είδε ο πολίτης.Την προσπάθεια των ενόχων,να μεταθέσουν με έντεχνο τρόπο ,τις ευθύνες τους αλλού.Φταίνε όλοι οι άλλοι ,εκτός από εκείνους. Έβλεπα προ ημερών την συνέντευξη που έδωσε στην κα Στάη, στο THE TOC, ένας πρώην αρχηγός κόμματος και μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου,το 2014. Αντί να απολογηθεί για το σκάνδαλο της παραλαβής ,των υποβρυχίων που έγερναν και ήταν πρόκληση, έθεσε υπ όψιν της δημοσιογράφου εκείνο που είχε κατά νου και ενδιέφερε εκείνον “θα μας βάλει όλους φυλακή,κα Στάη.” ,στοιχείο που δείχνει την έκτοτε αρνητική στάση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. (http://thefaq.gr/to-lege-o-vangelis...).

 Η χώρα Διεθνώς ,έως πρόσφατα θεωρείτο,ως μία από τις πλέον διεφθαρμένες χώρες του Δυτικού Κόσμου.Γιατί;Επειδή όλα τα κουκούλωναν. Ο λόγος αφορά τους Πολιτικούς εκείνους,που επί των ημερών της διακυβέρνησης τους, συνέβαλαν στην δημιουργία αυτής της εικόνας,με την στάση τους. Δεν φταίει κανείς γι αυτό;

Το σκάνδαλο της Novartis δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία.Η χώρα διαλύθηκε και οδηγήθηκε στον γκρεμό,από τις μίζες της Novartis,της Siemens,των εξοπλιστικών προγραμμάτων κ.α. Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός,ασχολείται,όχι για τις ευθύνες του,που η απουσία πολιτικών άμυνας της πολιτείας,φούντωσε το πρόβλημα αλλά ,με το να απειλεί πώς “όταν έρθουμε εμείς στα πράγματα,θα σας δείξουμε,πόσα απίδια βάζει ο σάκος” ,τότε προβληματίζει αυτός ο εκβιασμός,το τι επιδιώκει.Δεν μπορεί συλλήβδην να μαυρίζεται ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και κάποιοι να ζούνε στον δικό τους.Δεν μπορεί όταν η Ελληνική Βουλή,αποφασίζει την παραπομπή βουλευτών,στην εξεταστική επιτροπή,χωρίς τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης,με 188 ψήφους ,να εξαντλείται ο ρόλος της,στην δημιουργία εντυπώσεων κάνοντας λόγο,περί ........βατερλό της Κυβέρνησης.Δεν είναι όμως ζήτημα της Κυβέρνησης,καθώς την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα στην Βουλή, την είχε η Δικαιοσύνη.Το αν η Ελλάδα είναι μια χώρα ,που μαζί με μερικές άλλες,διαμόρφωναν το ύψος τιμών στο Φάρμακο,Πανευρωπαϊκά,δεν είναι δική μου άποψη,ούτε της Μιχαλούς.Δεν υπήρξαν πολιτικές που το επέτρεψαν; Δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι΄αυτό. Όταν λέει ο Πάγκαλος “μαζί τα φάγαμε” , ποιούς εννοεί; Εμένα ,εσένα ή το πολιτικό σύστημα που εκείνος στηρίζει; Οι πολίτες περιμένουν,όσους ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας,να εισπράξουν ότι τους αναλογεί.

Χωρίς σκοπιμότητες,χωρίς προγραφές ,μα ιδιαίτερα χωρίς εκβιασμούς του τύπου “όταν έρθουμε εμείς στα πράγματα θα σας δείξουμε”,γιατί όποιος φωνάζει και εκβιάζει ,ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΆΝΤΑ ΔΊΚΙΟ.Η Ελλάδα δεν έγινε μια δακτυλοδεικτούμενη χώρα,τυχαία. Ένα ολόκληρο σύστημα αξιών,που βλέπουμε να αργοπεθαίνει,ευθύνεται και απειλεί τους πάντες θνήσκον, με τους πολίτες να απαιτούν δίκαιη κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου