Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πρωτομαγιά ξεκινάει η ακτοπλοική σύνδεση των Ιονίων Νήσων

"Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει για πρώτη φορά όλα τα Ιόνια Νησιά, ξεκινά την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.
Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.
Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο."
Κείμενο ΄΄
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Λίγο διάστημα έχει απομείνει μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τα νησιά του Ιονίου και  παρά τις επιφυλάξεις αλλά και αντιδράσεις που διατυπώθηκαν σε σχέση με το μέγεθος του πλοίου αλλά και την αδυναμία μεταφοράς Ι.Χ. ή λεωφορείων ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος σημείωσε πως το δρομολόγιο θα ξεκινήσει κανονικά.
Θυμίζουμε πως οι περισσότερες αντιδράσεις αφορούσαν το είδος του πλοίου που θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο, αφού πρόκειται για «πλωτό δελφίνι» που δεν μπορεί να μεταφέρει αυτοκίνητα ή μεγάλο αριθμό επιβατών.

«Η γραμμή θα ξεκινήσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν ακουστεί πολλά άλλα καλοπροαίρετα και άλλα κακοπροαίρετα μια που υπάρχουν μικρά και μεγάλα συμφέροντα σε κάθε τέτοια διαδικασία. Αυτό που έχει αξία είναι πως μετά από πολλές δεκαετίες, καταφέραμε έστω και σε αυτό το επίπεδο από άποψη εξυπηρέτησης, να έχουμε μια γραμμή που  θα ενώνει τα Ιόνια Νησιά. Θα παρακολουθούμε την λειτουργία της και αν υπάρχει ενδιαφέρον, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα βρούμε πλοία με άλλες προδιαγραφές, που θα μπορούν να μεταφέρουν και οχήματα και είμαστε σίγουροι πως και τότε θα προκύψουν πολύ μεγαλύτερες αντιδράσεις!» τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια προτάσσει το γενικό συμφέρον και την εξυπηρέτηση των νησιών.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
Πηγή: ermisnews.gr
Θυμίζουμε τα δρομολόγια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου