Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ευχαριστήρια Επιστολή προς όλους τους Κεφαλονίτες από την Προέδρο του Εθνικού Συλ Μεραρχίας Acqui


 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστηKefaloniaToday.

Τις Άγιες τούτες μέρες ας θυμηθούμε Ιστορίες πολέμου και αγάπης στην Κεφαλονιά στο http://www.kefaloniatoday.com/kefalonitika/afieromata/istories-polemou-ke-agapis-stin-kefalonia-84996.html
 

http://www.kefalonia.net.gr/upload/el/photos/photo73.jpgΕυχαριστήρια Επιστολή προς όλους τους Κεφαλονίτες από την Προέδρο του Εθνικού Συλλόγου της Μεραρχίας Acqui :

ASSOCIAZIONE NAZIONALE DIVISIONE “ACQUI”
Associazione Superstiti Reduci Famiglie Caduti Divisione ACQUI
Fedele al suo retaggio di onore e di gloria si è silenziosamente immolata a Cefalonia e Corfù”

Αγαπητέ κύριε Ποταμιάνε,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ιταλικής Εθνικής ‘Ένωσης της Μεραρχίας Acqui για το μοναδικό σας εγχείρημα, τιμώντας έτσι την μνήμη των στρατιωτών της ‘Μεραρχίας Acqui’.
Το εγχείρημά σας είναι μια σημαντική απόδειξη του ζεστού και εγκάρδιου αισθήματος σας για την τραγική σφαγή στην 1943.

Ο Εθνικός Ιταλικός Σύλλογος ‘Μεραρχίας Acqui σας είναι ευγνώμων για το μήνυμα ειρήνης, συναδελφοσύνης και φιλίας που μεταφέρατε σε όλους και ειδικά στους νέους.


Κατά την διάρκεια της σκληρής σφαγής των Ιταλών στρατιών από τον Γερμανικό στρατό τον Σεπτέμβριο του 1943, οι Κεφαλλονίτες απέδειξαν έμπρακτα την υποστήριξη και την βοήθεια τους στους Ιταλούς στρατιώτες περιθάλποντας τους τραυματίες, κρύβοντάς τους στα σπίτια τους, ταΐζοντάς τους. Σε πολλές περιπτώσεις η μεγαλοκαρδία τους αυτή πληρώθηκε με το τίμημα της ίδιας τους της ζωής.

Παρά την δική της τραγωδία, σαν κατεχόμενο νησί, η Κεφαλονιά ήταν ο τόπος των γενναιόδωρων και υπεύθυνων ανθρώπων. Σε αυτές τις ιδιαίτερες και δύσκολες ιστορικές στιγμές, η Κεφαλονιά δεν έκλεισε την πόρτα της στον πόνο των άλλων αλλά – γενναία και ανοικτά- αντιμετώπισε τις τραγικές στιγμές βοηθώντας τους Ιταλούς πρώην εισβολείς. Πραγματικά οι Κεφαλλονίτες μας έμαθαν το νόημα της αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους και γι’αυτό ευχαριστώ εσάς κ. Ποταμιάνε και τους συμπολίτες σας, για αυτή την γενναία και ανθρώπινη συμπεριφορά!
    
Παρακολουθήσαμε το ταξίδι σας από την αρχή με μεγάλη προσοχή! Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κεφαλονιά για το ετήσιο Μνημόσυνο πληροφορηθήκαμε με χαρά το υπέροχο και ταυτόχρονα δύσκολο project σας και προσπαθήσαμε να είμαστε εκεί κατά την άφιξή σας στην Βενετία, και τα καταφέραμε!

 
Βρεθήκαμε στο Δήμο Βενετιάς μαζί με τον πρόεδρο του δήμου την Βενετιάς, τον Έλληνα πρόξενο, κύριοCarlos Bolpin (Μεραρχία Acqui – τμήμα Βενετιάς/Παντοβάς), το Circolo Canottieri Querini, το Liceo NauticoVenier και την κυρία Elisabetta Giudrinetti (η οποία αντιπροσώπευε το Δήμο Κεφαλονίας) για να σας ευχαριστήσουμε επίσημα για το γενναίο και σημαντικό σας εγχείρημα. 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για την φιλία σας με τον Σύλλογο της ‘Μεραρχίας Acqui.’ Η φιλία αυτή είναι η φυσική εξέλιξη-κληρονομιά της φιλίας ανάμεσα στους στρατιώτες της ‘Μεραρχίας Acqui” και των Κεφαλλονιτών.

Θα είναι πραγματικά ευχαρίστηση μου να σας συναντήσω όσο το δυνατό συντομότερα.

Με τις καλύτερες ευχές μου.
Graziella Bettini

Η πρόεδρος της ένωσης ‘Μεραρχίας Acqui.’
ΠΗΓΗ  KEFALONIAPRESS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου