Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΥΜΦΩΝ η μαγικη μελισανη





Είναι η αλήθεια πως πρόκειται για ένα από τα πιο μαγικά μέρη στην Ελλάδα. Η απόκοσμη ομορφιά της Μελισσάνης, όμως, φαίνεται πως έχει κατακτήσει για τα...
VLAHATASAMIS.GR

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΥΜΦΩΝ!! ΚΑΙ ΑΙΝΟ










Επειδή μια εικόνα όπως έλεγαν οι Κινέζοι αξίζει χίλιες λέξεις ...

ΤΟ ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ 


= ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ ΤΗΣ


 ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ !!!


ἔνθα....... τιθαιβώσσουσι μέλισσαι ....
Θέση: Καραβόμυλος Σάμης - Κεφαλληνία.




Η λιμνη της Μελισσανης!
Υπογεια λιμνη που αποκαλυμθηκε το 1951 απο τον Σπηλαιολογο Γιαννη Πετροχειλο..
Βρισκεται στον Καραβομυλο λιγο εξω απο τη Σαμη..
Spiros Pantelios

Η "μαγική Μελισσάνη" : αυτή η φωτογραφία του Διονύση Καμινάρη έχει γκρεμίσει κυριολεκτικά το Instagram σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 3 εκατομμύρια likes !

Και όχι μόνο αυτό. Ο Διονύσης ο Καμινάρης μας είπε ότι έχει βραβευτεί σαν κορυφαία φωτογραφία από sites που προωθούν ομορφιές του πλανήτη όπως το @earthpix @earthpics @wonderful_places @fanatstic_earth @beutifuldestinations @beautifulmatters @awesome_earth @theglobewanderer @ouplanetdaily @discoverearth @lonelyplanet με εκατομύρια χρήστες η κάθε μία και έχει πάρει 400 περίπου βραβεία σε όλες τις σελίδες earth, travel. luxury κ.ο.κ με χιλιάδες χρήστες η κάθε μία.
Έχει γίνει αναδημοσίευση σε Ρωσικό μεγάλο site με τα ποιο μαγευτικά μέρη στον κόσμο. Εχει εμφανιστεί σε σελίδες κορυφαίων blogers της Ασίας ,της Νέα Υόρκη , του Μιλάνου , του Λονδίνου . Σε περιοδικά όπως το Vogue παρουσιάζουν trendy ρούχα και αξεσουάρ με φόντο αυτή τη φωτογραφία της Μελισσάνης. Τεράστιο ενδιαφέρον και αναδημοσιεύσεις σε Τούρκικες σελίδες στο Instagram, και η παγκόσμια επιτυχία ακόμα και σήμερα συνεχίζεται.
Ο Διονύσης μας αποκάλυψε οτι δημοφιλείς Τουρκοκύπριοι χρήστες του instagram επισκέφτηκαν το Σεπτέμβριο τη Μελισσάνη για να βγάλουν φωτογραφίες στη λίμνη που τους είχε μαγέψει από τη φωτογραφία του , ενώ ο ίδιος ο Διονύσης έχει μετατρέψει το γραφείο του σε άτυπο τουριστικό γραφείο για να εξηγεί και να δίνει πληροφορίες για τη Μελισσάνη, για τη Κεφαλονια, για το πως τράβηξε τη φωτογραφία με το μοναδικό αυτό φαινόμενο, καθώς στη φώτο αυτή, όλοι νομίζουν ότι η βάρκα είναι μαγική και πετάει!!!!
Πολλοί λένε ότι τους θυμίζει την ταινία «οι Πειρατές της καραϊβικής και όλοι λένε BUCKET LIST!!!
Το έχουμε γράψει πολλές πάρα πολλές φορές. Κάποιοι άνθρωποι -και ο Διονύσης είναι ένας από αυτούς- μέσα από το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού μας.. Χωρίς καν να μετακινούνται από έκθεση σε έκθεση.. Και κανεις ποτέ δεν τους έχει πει ένα "μπράβο" , ένα "ευχαριστώ"...

4 σχόλια:

  1. Σιγά ορέ παιδιά κάπως δικαιολογημένο βέβαια το μπλέξιμο, καλή και η προσπάθεια όπως και το ενδιαφέρον με αυτή τη Μελισσάνη (όνομα αγνώστου πατρός), αλλά μη τα κάμουμε και όλα σπηλιές τση Δράκαινας…
    Ο Θεός Πάνας συνομήλικος του Περικλή ήτανε ούτε καν του Οδυσσέα χα χα χα.
    Έτσι που τα γράφετε για προϊστορικές λατρείες του Πάνα στη Μελισσάνη θα με κάμετε να νοιώθω σα homo sapiens !
    Βάλτε τα λίγο σε τάξη κατά το δυνατόν.

    Τώρα τα σπήλαια όλα κάποια εποχή σπήλαια νυμφών ήτανε, και τη μάνα μου ακόμα άμα την αρώταες μπορεί κατά βάθος να ψιλοφοβότανε τσι νεράιδες!
    Δηλαδή και τη σπηλιά που βάνει έδεπα πίσω ο μπαρμα Μάκης τον παλιογάιδαρό του να τήνε λέω σπήλαιο των γαϊδουρόνυμφων??

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OΛΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ,, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙς ΝΥΜΦΕς ΗΤΑΝΕ,, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝΑ,,! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,, ΚΑΙ ΟΝΤΩς ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗς ΕΙΣΟΔΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕς,, Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΩς,, ΚΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΜΗΡΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ,, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟΤΕ,, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ, ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ Ο ΦΟΡΚΥΝΑΣ? ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ!!!,, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΟΙ ΦΑΙΑΚΕς, ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΥς ΑΝ "ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΙΘΑΚΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ" , ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΠΥΡΓΙΟΥ,, ΜΕΡΙΚΕς ΩΡΕΣ ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το πάρουμε λίγο αλλιώς φίλε μου:
    Σα φυσική ομορφιά η Μελισσάνη είναι θαυμάσια και πρέπει να τη διαφημίζουμε αλλά με ρέγουλα λίγο.
    Τώρα με τα Οδυσσειακά μπλέκουμε.
    Από την αρχή είμαι αντίθετος με την υποθετική πρόταση ότι ο Φόρκυνας είναι ο κόλπος της Σάμης. Ποίημα είναι βέβαια η Οδύσσεια αλλά σαν ποίημα ακόμα πιο εύκολο οι Φαίακες να τον βγάνανε και δίπλα από το σπίτι του και να μη γράφει για σπηλιές και λεπτομέρειες που δεν είχαν και τόση σημασία για αυτούς που πίνοντας τα άκουγαν. Θα μπορούσε παράδειγμα σε αυτούς τους στοίχους να έγραφε για τίποτα νύμφες που λουζόντουσαν τσίτσιδες στα γάργαρα νερά μια και σε άντρες απευθύνονταν οι αοιδοί και έπρεπε να τους τέρψουν…
    Μετά έχει μπερδευτεί το σπήλαιο των νυμφών που έκανε θυσίες ο Οδυσσέας και εκατόμβες μάλιστα αν θυμάμαι καλά, με το κοντινό σπήλαιο που έκρυψε τα δώρα των Φαιάκων όπου σε αυτό το σπήλαιο τρέχαν νερά και ήταν εξαίρετου κάλους όπως περιγράφεται.
    Έχουμε να κάμουμε λοιπόν με δύο σπήλαια που εσείς εζεύξατε «εις σάρκαν μίαν» χα χα χα.

    Μία περιέργεια που έχω είναι πώς βρέθηκε επάνω στο νησάκι αγαλματίδιο του θεού Πάνα! Ο Πάνας πρέπει να λατρευόταν στη Κεφαλλονιά περίπου λίγο πριν από το Χριστό και αν πρόλαβε μάλιστα. Έπειτα το νησάκι αν θυμάμαι καλά είναι κάτω από σκεπασμένο τμήμα του σπηλαίου. Αν ισχύει το τελευταίο σημαίνει, ή ότι οι αρχαίοι κατεβαίνανε με τριχιές, ή ότι υπήρχε μικρότερο σπήλαιο στην οροφή που κατέρρευσε πράγμα που δυσκολεύουν οι υπάρχοντες σταλακτίτες. Άμα δεν είσαι εκεί να τα παρατηρείς όλα αυτά δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Βλέπεις ότι είμαι αντικειμενικός και δίνω πιθανές λύσεις που εσείς δεν βρίσκετε. Πλην όμως η υπόθεση Μελισσάνης σα σπηλιά του Οδυσσέα είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να ταυτοποιηθεί.
    Και καλά ορέ τόσα σπήλαια έχει γύρω – γύρω δε βρίσκατε κανένα που να μοιάζει λίγο περισσότερο ???

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ά και κάτι που ξέχασα:
    Ποιος μας λέει ότι οι Φαίακες ήταν οι Κερκυραίοι ώστε να τους πέφτει πιο κοντά η Σάμη?? Αυτό και αν είναι παραμύθι!!
    Φυσιολογικά από Δυτικά ήρθε ο Οδυσσέας και με αυτή την έννοια πιο κοντά τους έπεφτε ο Πόρος.
    Θέλετε και άλλα?

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή