Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τις ευχες μας να ειναι καλοταξιδο το νεο βιβλιο του Νικου Καμπανη


Νικόλαος Καμπάνης
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους μας για δυο πράγματα:
α'. Το βιβλίο μας αυτό είναι ήδη στο τυπογραφείο και το εξώφυλλο θα πάει σήμερα το μεσημέρι (31-10ου) για πλαστικοποίηση. Σε δυο τρεις μέρες πάει όλο για βιβλιοδεσία και από το Σαββατοκύριακο 13 και 14 - 11ου θα είμαστε στην Κέρκυρα για διανομή.

β'. Σήμερα είναι και η επέτειος του θανάτου του βασικού μας συνεργάτη και εμπνευστή ακόμα και αυτού του εξωφύλλου από το 2010, ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΚΟΝΑ. (Ώρες έψαχνα στο internet να βρω καμμιά φωτογραφία του)...
Είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε το υλικό για την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και το έκανε βιβλίο το 2003 οπότε και ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας.
Το 2004 σελιδοποίησε ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ (το πιο μεγάλο).
Το 2005 το βιβλίο μου ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ για Αρχάριους.
Το 2006 το Ομηρικό Μυθιστόρημα "Ο ΣΑΜΙΚΟΣ", καθώς επίσης και
Το θεατρικό έργο "Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ".
Το 2008 το ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.
Το 2009 τρεις αναλύσεις ραψωδιών της Οδύσσειας:
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ραψωδία α',
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ραψωδία β' και
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ραψωδία ο'
Ο αείμνηστος φίλος Ανδρέας Κοκόνας όλα αυτά τα 7 χρόνια ήταν δημιουργός όλων των διαφημιστικών μας φυλλαδίων και υποστηρικτής με υλικό για κάθε μας ομιλία στο κοινό.
...Όλα τα εξώφυλλα των ραψωδιών γ', δ', ε', ζ', η' που θα παρουσιάζαμε στο μέλλον.
Έχει ήδη καταγράψει όλο το αρχαίο κείμενο και τις μεταφράσεις μου και για τα μελλοντικά τεύχη της Οδύσσειας... Συνεπώς θα πρέπει να τον αναφέρουμε συνέχεια ως χορηγό !

Το 2010 σελιδοποίησε ένα πολύ δύσκολο βιβλίο μου: ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ για Προχωρημένους, που περιλαμβάνει αφιέρωμα, τόσο στη Σοβιετική Σχολή Σκακιού, όσο και στον Ανατόλι Κάρποβ.
Στο εορταστικό γεύμα με την ευκαιρία αυτής της επιτυχίας, παρευρέθηκε και ο Δημήτρης Γιάγκος, συνεργάτης, φίλος, μεταφραστής και συνοδός του Ανατόλι Κάρποβ, όταν έρχεται στην Ελλάδα, και τότε "έπεσε" η ιδέα να παρουσιάσουμε για τα 60χρονα από τη γέννηση αυτού του αξεπέραστου, πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή, το 2011 μια σειρά από 12 τεύχη, τη ζωή και τις σκακιστικές του επιτυχίες (είναι ο μεγαλύτερης διάρκειας κορυφαίος σκακιστής του κόσμου και 65 φορές πρώτος σε διεθνή τουρνουά !).
Ήταν, αν δεν κάνω λάθος, η τελευταία Πέμπτη του Οκτώβρη του 2010. Όταν τον αναζήτησα το μεσημέρι της Τρίτης, απλά για να συνεχίσουμε με Οδύσσεια, μέχρι να μαζέψει ο Γιάγκος το υλικό για τον Κάρποβ, ο γυιός του με πληροφόρησε ότι μόλις που προλαβαίνω την κηδεία, αφού είχε πεθάνει το μεσημέρι της Κυριακής...
Ασφαλώς και ήταν πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης.
Χάρη της κοινής μας φίλης και συναδέλφου του στο Atelier κας Γιώτας Γαρνέλη, έχουμε από 'κει και μετά με το ίδιο ακούραστο μεράκι τον επίσης φίλο Antonis Ziogas που συνεχίζει αυτό που φάνηκε να διακόπτεται στο τέλος του Οκτώβρη του 2010.

Γιωργος Γκιαφης ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΙΑΚΕς Η ΚΕΡΚΥΡΑ!! ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ,,ΣΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟς ΣΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ! 
Νικόλαος Καμπάνης Οπότε τελικά η Λευκάδα είναι που με την οποία έχουμε τις περισσότερες διαφορές, αφού θεωρεί ότι εκτός του ότι έχει τη δική της Ιθάκη, βάζει και τους Φαίακες, κάπου στο Αιγαίο χαχαχα
 
Γιωργος Γκιαφης ΤΟ ΠΑΖΛ,,ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ, ΣΧΕΡΙΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, ΙΘΑΚΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,, (ΚΡΗΤΗ Η ΚΡΗΤΗ ΧΑΧΑ) ΣΑΜΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟς ΤΗς ΙΘΑΚΗς ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΘΑΚΗ,, ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΣΑΚΟΝΩΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ!
 
Γιωργος Γκιαφης ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗhttp://pronoikefalonias.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html
 
Νικόλαος Καμπάνης Τι σε ενοχλούν οι τεράστιες ανακαλύψεις του φίλου σας του Κολώνα στις Οινιάδες και λοιπές Εχινάδες... Εκεί ήταν η βάση του Δουλιχίου με διείσδυση τα ύστερα χρόνια στη νότια Κεφαλλονιά και στο Αργοστόλι.
 
Γιωργος Γκιαφης ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΖΑΚΥΝΘΟς ΟΜΗΡΙΚΕς ,,ΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΕς ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΑ ΟΔΥΣΣΕΑ
 
Γιωργος Γκιαφης ΕΝΤΑΞΥ,,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙ,,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΛΩΝΑΣ ΜΑς ΑΦΗΣΕ ΧΩΡΙς ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ,, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΜΑ,, ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΗς, ή ταξιματος σε καποια θεση λεω να υποστηριζω την θεωρεια Δουλιχι = Ζακυνθος! εξάλου μπορει και το βουνο αράκυνθος απέναντι,, να μετακομισαν σημερινη λευκαδα,, και λογο του Ζευς (Δια) να την εκαμαν Ζακυνθο
 
Γιωργος Γκιαφης στην διαδρομη εντομεταξυ του πλοιου  από Θερπροτία που αφηνει τον Οδυσσεα ιθακη ,και ειχε προορισμο το Δουλιχι,,ταιριαζει καλυτερα η θεωρεια για Ζακυνθο=Δουλιχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου