Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ευχες και απο την Ειταιρεια προιστορικης Κεφαλληνιας

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε πρέπει να ξέρουμε από που ήρθαμε !
Χρόνια πολλά σε όλους !!! ευτυχισμένο το νέος έτος !!!

LOGOSYNTH.GR

«Δώμα προσετραπόμεσθ’ ανδρός μέγα δυναμένοιο, ός μέγα μεν δύναται, μέγα δε πρέπει όλβιος αιεί! Αυταί ανακλίνεσθαι θύραι` πλούτος γαρ άγγεα έσεισιν πολλός, συν πλού....

ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟς ΑΛΛΟΥ ΜΑΚΗ, ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΣΤΗ
Makis Lykoudis 
Σ' αυτό το σπίτι πού 'ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει 
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνους πολλούς να ζήσει. 
Εκοίταξα τον ουρανό κι είδα σταυρό στη μέση κι απ' όλα τα ονόματα το Μάκης μου αρέσει. 
Εσφάξαμε τον κόκορα, εσφάξαμε την κότα, δώσ' μας και μας και μας τον κόπο μας να πάμε σ' άλλη πόρτα. 
Και σε χρόνους πολλούς!!!

8 σχόλια:

  1. Έχει και εμάς που μας αρέσουνε τα κουλούρια!

    Σ΄ αυτό το σπίτι πού ΄ρταμε πέτρα να μη κουνήσει
    κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει.
    Να ζήσει χρόνια εκατό και να τα ξεπεράσει,
    στο γάμο των παιδιώνε του κουλούρια να μοιράσει!!
    Χα χα.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και από μένα στους φίλους Ομηριστές όμως και όχι στην Εταιρία, της οποίας εύχομαι γρήγορη επιτυχία του κυρίως σκοπού της, γιατί διαφορετικά με βλέπω να γίνουμε "κολλητοί" του Καβάφη!

    Λες και ήτανε καντέμης ο μπαγάσας με εφκειό το,

    «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
    να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,»…

    Τα λάδι μας έχει βγει, μέχρι που αρχίζω να σκέφτομαι μπας και πρέπει να κάμουμε τίποτα θυσίες στο Ποσειδώνα γιατί ενώ και τσού Λαιστρυγόνες εφάαμε και τσου Κύκλωπες, εφκείος φαίνεται μεγάλος κερατάς και μας πιλατεύει σα τον Οδυσσέα!

    Δε πάει κανείς και έδεκει στο μαντείο των Παλικιώνε να πάρει κάνα χρησμό, που δε ξέρω άμα δουλεύει κιόλας, γιατί λέει η Ομηρική Ιθάκη δεν είχε μαντείο και σάματι το κουκουλώσανε για να μη φαίνεται!!

    Κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να πάει καλά ο νέος χρόνος εφκείο που δεν έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη είναι ότι τα Ομηρικά νησιά (κρίνοντας από την πιθανή εποχή εγγραφής των Ομηρικών επών), δεν ήτανε μόνο τέσσερα κατά που φαίνεται δηλαδή Ιθάκη, Δουλίχιον, Ζάκυνθος, Σάμος, αλλά και η Κεφαλληνία κατά Ησίοδον!
    Και ο Ησίοδος δεν ήτανε και τόσο του «πεταμού» πιστεύω...
    Τί λέτε φίλοι Ομηριστές??
    Το πώς και το γιατί θέλει λίγη «θρησκευτική» σκέψη μάλλον, που ίσως δίνει κάποιες Ομηρικές λύσεις.
    Χα χα, έτσι για να μπερδευόμαστε ή να ξεμπερδευόμαστε περισσότερο.

    Κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε πρέπει να ξέρουμε από που ήρθαμε εγραψε ο Μεταξας,, Ποσσα νησια ειμασταν, που ητανε η αστεριδα και που ο φορκυνας, ισως καποια στιγμη απαντηθει,, το βασικοτερο ολων ομως πιστευω φιλε ειναι το ταξιδι! Αυτο εκανε διασημο και τον Οδυσσεασ! Πιστευω οι γνωσεις που εχουμε παρει απο το ταξιδι αναζητησης ειναι πολλες και ας μην ξερουμε ακομη ποτε θα βρθει η ακρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω 3-4 προφιλ,, για να εχω εναλακτικες ,,,! εχω παρει κολπα απο τον πολυμηχανο οπως βλεπεις χαχα,, Η μελετη πανω στην ζωη του με επηρεαζει χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://porosvress.blogspot.com/2018/12/blog-post_28.html
    βρηκα αρκετο υλικο!! τα εβαλα με υποσυνδεσμους σε https://porosvress.blogspot.com/2018/12/blog-post_28.html
    ο Ομηρος εγραψε μονο απο τον 10ατο χρονο του πολεμου,,, χωρις να μας πει πως τελειωσε στην Ιλιαδα, στην Οδυσσεια εντομεταξυ στο επος με τσου Φαιακες ειναι πραγματα που μονο ο Οδυσσεας ηξερε (περιγραφη στι περιπετειες εως και την μεταφορα του σε Φορκυνα) μην τυχων λοιπον ολα αυτα ηταν απλα σεναριο του Ομηρου? λέμε τωρα ετσι απλα για προβληματισμο!!!!!
    Επισης εχουμε και οτι περιγραφει η τηλεγονια,, αλλα γιατι ο Ομηρος δεν αναφερει πουθενα πριν οτι ο Οδυσσεας αφησε καρπους?
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΧΘΕς ,,ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΛΑΠΠΑ ,, (Εκτος την υποθεση Φορκυνα,,που ηταν λεει δαιμωνας, και τον εξορυξαν απο απεναντι και ηρθε σε μια αμμουδερη παραλια της κεφαλονιας φατσα ) στην υποθεση Οδυσσεα ενα αλλο σεναριο που εχει ακουσει ειναι οτι ειτε απο τον Υλλο ειτε απο τους Ταφειους σε Παλλικη πηρε δηλητηριο πριν φτασει Ιθακη για να μπορεσει να σκοτωσει τους μνηστηρες ! εβαλα μι αναρτηση με Υλλο (γιο του Ηρακλη) σε https://porosvress.blogspot.com/2018/12/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξορυξαν με εξορισαν ουδεμια σχεση εχουν,,αλλα γλωσσα λαθανουσα λεει την αληθεια,, μπορει να δουμε απο καποιοιν δαιμωνα και εξορυξη χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΡΑΚΛΗΣ,,αλλο μεγαλο κεφαλαιο,,, λατρευοταν σε Αρακλι,, πιθανον διοτι ο πετρας του ηταν μαζι με τον Κεφαλο που πηρανε το νησι,, αλλα στους Αθλους του δεν γραφει τιποτε για κατι να εκανε δωθε μερια, επισης δεν γραφει και τιποτε οτι πηγς στην Αργοναυτικη εκστρατια,, που σε αυτην ξεχωριστα την ιστορια αναφερετε πως πηγε και μαλιστα καπετανιο ειχε τον βασιλια της Σαμης τον Αγκαιο!! Μπερδεμα μεγαλο δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή