Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΜΗ: έκθεση με τα μανιτάρια του νησιού μας.


Μανιταρια απο τον τοπο μας
Δημόσια εκδήλωση · Διοργανωτές: Tsompos Kavallieratos
ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ .ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΣΥΝΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ,ΤΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ,ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΨΕΥΔΕΣΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ , ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ .ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ …ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ‘ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ’ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ 
ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΤΗΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ <ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ> ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ, ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ,ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
Τα μανιτάρια ανήκουν στους μύκητες, που βοτανικά ταξινομούνται στα κρυπτόγαμα θαλλόφυτα. Διαφέρουν τόσο πολύ από τα βακτήρια, τα φύκη και τα φυτά, ώστε θεωρούνται σαν ξεχωριστό βασίλειο. Οι μύκητες είναι οργανισμοί ετερότροφοι, αφού δεν έχουν χλωροφύλλη για να φωτοσυνθέσουν.
Υπάρχουν πάνω από 100.000 διαφορετικοί μύκητες που έχουν καταγραφεί και πιθανόν πολύ περισσότεροι που είναι ακόμη άγνωστοι. Από αυτούς, οι περισσότεροι είναι τόσο μικροί που διακρίνονται μόνο με το μικροσκόπιο και ονομάζονται μικρομύκητες. Μόνο οι 10.000 περίπου είναι τόσο μεγάλοι ώστε να φαίνονται με γυμνό μάτι και ονομάζονται μακρομύκητες ή μανιτάρια.
Η εξάπλωσή των μυκήτων είναι πολύ μεγάλη αφού ζουν στο χώμα, στο νερό και στον αέρα και συναντιόνται σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη, από την παγωνιά του πολικού κύκλου μέχρι τη ζέστη των τροπικών.
Τα μανιτάρια είναι χερσαίοι οργανισμοί που αναπτύσσονται σε δάση και λιβάδια, όλες τις εποχές του έτους, αλλά κυρίως στις αρχές του φθινοπώρου, ιδίως μετά από βροχή. Αντίθετα από ότι συμβαίνει με τα φυτά, τα μανιτάρια δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από χώρα σε χώρα.
Στην Ελλάδα είναι γνωστά γύρω στα 2.200 είδη, ενώ πιθανόν να υπάρχουν αρκετά ακόμη, αφού η μελέτη τους δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη.
Η ταυτοποίηση των ειδών αποτελεί το κρισιμότερο σημείο στη συλλογή των αυτοφυών μανιταριών. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 5.000 περίπου είδη μυκήτων από αυτούς που φαίνονται με γυμνό μάτι.
Περισσότερες φωτο και πληροφορίες , εδω : https://www.facebook.com/events/297108367057418/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου