Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Προσθέτω και ένα δικό μου  χάρτη προς ενημέρωση  στον Αρις,,που  του αρεσαν τα τριγωνάκια,, και λόγο  γιορτων είναι και της  μόδας!

το κάτω βίντεο  Δημοσιεύθηκε στις 3 Σεπ 2010
Ο αριθμός τρία εθεωρείτω "ευτυχής αριθμός". Το τρία συμβόλιζε τον "Λόγο τον Νου και τη Θέλησης", δηλαδή μια αποκρυφιστική εκδοχή της δημιουργίας του κόσμου, αλλά επιπροσθέτως το "Κέντρο, την Ακτίνα και την Περιφέρεια" του κύκλου, που ήταν κι αυτός ιερό σχήμα, γιατί συμβόλιζε τον Ήλιο, την πηγή της Δημιουργίας. Έτσι φαίνεται ότι ο νόμος, τον οποίο αναφέρει ο Αριστοτέλης, επέβαλε την διάταξη αυτή των πόλεων, ιερών κ.λ.π. ώστε, ανά δύο, να σχηματίζουν ισοσκελή τρίγωνα, συνδεδεμένα μέσω της κορυφής τους με τους Δελφούς, τον ομφαλό, αν όχι της γης, τουλάχιστον της Ελλάδας!

2 σχόλια:

  1. Έκατσα λοιπόν και παίζω σα μικρό παιδί με τα τριγωνάκια!
    Δε ξέρω αν είναι συμπτώσεις αλλά παρατήρησα ότι με σχετικά μεγάλη ακρίβεια βγαίνει ένα ισοσκελές με κορυφή το βωμό του Αινήσιου Δία και πλευρές την απόσταση της Δωδώνης και των Δελφών από τη μία. Και από την άλλη ισοσκελές με κορυφή την αρχ. Ολυμπία και πλευρές την απόσταση του βωμού του Αινήσιου και των Δελφών.
    Άσε που εντόπισα και κάτι «τριγωνάκια» στη Κεφαλονιά και Ιθάκη με κέντρο τη Σάμο (Σάμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε αρίς αν ήσου φεις,,,είχα φτιάξει μια ωραια εικόνα τότε με το τριγωνο του αβρααμ, και του την κότσαρα,,να του δώσω ιδεες,, και το χρησιμοποίησησα και στην κοινοποιηση της αναρτησης! του εφτιαξα ένα ισοπλευρο τριγωνο οξειες-Τζαννατα-Βαθύ (Αστεριις μεσσυγγης Σαμη και ιθάκης του γράφω) και άλλο ένα μεγάλο ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΙΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙΣΕΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή