Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ - ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!

ΔΕΝ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΛΟΙΠΟΝ ,,ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ!



Επειδή μια εικόνα όπως έλεγαν οι Κινέζοι αξίζει χίλιες λέξεις ...

ΕΝ ΔΗΜΩ ΙΘΑΚΗΣ:
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ Ν.Α ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΡΟΥ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΎ ΟΙΚΙΣΜΟΥ (ΑΣΤΕΩΣ) ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ «ΡΕΙΘΡΟΥ» ( ΠΟΤΑΜΙ & ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΡΟΥ) & ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΆ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΝΕΡΑ ΚΑΜΠΟ ΤΩΝ ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΤΟΣΚΈΠΑΣΤΟ ΑΙΝΟ (ΝΗΡΙΤΟ)

4 σχόλια:

  1. Βρε καλοί μου το λιμάνι του Πόρου μόνο σα το λιμάνι του Φόρκυνα μπορεί να σταθεί με προυποθέσεις πάντα, γιατί άμα το θέσουμε σα του Ρείθρου υπήρχε η δυνατότητα να φανεί το πλοίο του «Μέντη» από το παλάτι του Οδυσσέα όπως φάνηκε το πλοίο των μνηστήρων όταν επέστρεψαν άπρακτοι και το πλοίο της επιστροφής των συντρόφων του Τηλέμαχου από τη Πύλο.
    Έπειτα το λιμάνι του Ρείθρου πρέπει να ήταν μακριά τελείως κρυμμένο στην εξοχή, «ἐπ᾽ ἀγροῦ νόσφι πόληος,», όχι παραέξω από τη πόλη.
    Αλλιώς γιατί να τη ρωτάει ο Τηλέμαχος?
    Σημαίνει ότι κάποιο λιμάνι έλεγχε με τα μάτια και του έλεγε η Αθηνά ότι έχει το πλοίο της κάπου όπου δε φαίνεται από την πόλη, ή τα ανάκτορα.
    Μη τα γυρνάμε όλα ανάποδα!
    Δε κάνω τον έξυπνο ούτε και αυτό θέλω, αλλά οι υποθέσεις πρέπει κάπου να «δένουν» με την Οδύσσεια αλλιώς δεν έχει και νόημα η συζήτηση.

    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λείπει η σπηλία,,με τις δύο εισόδους ,καιμε τα νερά μέσα!!!,, αν και φορκυνας-Βοχηνας έχει ομοιοκαταληξία, και όντως τα δώρα τα έκρυψε ,,γιατι κοντά υπήρχε πόλη!! εκτός λοιπόν τον Ρείθρο-που υπονοεί και ποτάμι τώρα,, Τα λιμένια ως γνωστό ,,και σε παλιους χάρτες λεγόνταν και λιμιώνας,, κάτι που το αναφέρει ο Ομηρος,, και υπάρχει μιας και έχουμε ονομασίες στα βράχια,,και σε ξηρά μαζίμε τις λοιπές ονομασίες και η κορακόπετρα,, που κραζει στο που ψαχνουμε,,και γιατί!!(το πιανεις το υπονούμενο)και με κάνεις αν και τονίζω ότι η φωτο δεν χρειάζεται σχολιασμους,, να προσπαθώ να επεξηγήσω τα ολοφάνερα!!,, σαν το ανέκδοτο που σου είχα πει με αυτόν που έψαχνε στην λάμπα να βρει τα χαμένα χρήματα του,,επειδη εκειυπήρχε φως!! Ελα μια βόλτα στην Γραδού την Κυριακή θα βρεις πολλά ιχνη εκείνης της εποχής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσε Poros και μιλάω σοβαρά τώρα. Αναμφίβολα η περιοχή έχει αρχαιότητες, δε θα μπορούσε να μην έχει άλλωστε, γι΄αυτό έχω πραγματικό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει με τις ανασκαφές, κάτι θα δείξουν και ήδη έχουν δείξει πιστεύω σε ό,τι αφορά το όνομα των Κεφαλλήνων για την ώρα και ψάχνοντας ακόμα εύχομαι να γίνουν πολύ περισσότερες οι πληροφορίες.
    Ο Πόρος είναι μια περιοχή με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

    Για τη σπηλιά τώρα επειδή έχω ψαχτεί και έγώ κάπως΄, υπάρχει σπηλιά με πολλές ομοιότητες σε γνωστό λιμάνι μόνο που δεν φαίνεται εύκολα και είναι σχεδόν άγνωστη.
    Βέβαια ξεφεύγει από τις μέχρι τώρα γνωστές θεωρίες και από την όχι σωστή πιστεύω ενημέρωση αλλά και του μη υπαρκτού πραγματικού ενδιαφέροντος των σχετικών υπηρεσιών παραμένει να μας κοιτάει με απορία.
    Η φωτό που έλαβα και σου έστειλα λίγο πριν είναι από αυτή τη σπηλιά, δεν ήταν πλάκα.
    Ούτε τον πράκτορα 007 φιλοδοξώ να κάνω αλλά ψιλοειρωνεύομαι τους επαΐοντες που δεν δίνουν σημασία έτσι από περιέργεια.

    Όταν ψάχνεις κάτι μπορεί να συγκεκριμενοποιείς στόχους, αλλά και ό,τι «πετάει» στον αέρα είναι ηλίθιο να μη το εξετάζεις.
    Πιστεύω να συμφωνείς.
    Αυτά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω τις γνώσεις,, και δεν γνωρίζω και την θέση της σπηλιάς που λές, απλά τα εδώ δεδομένα ,,συν κάποια που δεν έχω δημοσιεύσει συνηγορούν στο να υπερασπίζω τησ θεωρεία που πιστευω,, και να νιωθω την σιγουρια,,ότι δεν πρόκειτε να βρεθει καπού αλλου κάτι περισσοτερο ενδιαφέρον! , Θα με βόλευε για να πω την αλήθεια ο φόρκυνας να ήταν πιο κοντά στην Πόλη,, , και το σπήλαιο των νυμφων ήταν ιερός τόπος,,γιατι του αναφέρει η Αθηνα πως έκανε τακτικά θυσίες εκεί και ο Οδυσσεας, αλλά τα περισσότερα σπήλαια και με νερά βρίσκονται καραβόμυλο.
    Μην ξεχνάς φυσικά όμως πως από τον Φόρκυνα ,,μέχρι να φτάσει στον Ευμαιο πέρασε πολλές βουνοκορφες όπως επίσης αναφέρει ο Ομηρός,, που είμαι σίγουρος πως όποιος τραγούδησε την Οδύσσεια (ο Ομηρος την έγραψε) ήξερε πάρα πολύ καλά την Ιθάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή