Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

και ένα ρεπορταζ από την ομορφη Ερισσο

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και η συζήτηση με θεμα την αξιοποίηση του λιμένα Φισκαρδου.
Σε αυτήν έλαβαν μερος ο δήμαρχος Κεφαλονιας Παρισης η κυρία Μαρκάτου διευθύντρια τουριστικών λιμένων ο κύριος Τζωρτζατος προεδρος λιμενικού ταμείου ο αντιπρόεδρος κύριος Λευκαδιτης ο επιβλέπων λιμενολογος μελετητής κύριος Ρουχωτας.
Ο αντιδήμαρχος Κοντογουρης και πλήθος κόσμου.
Η αίθουσα ηταν μικρή για να καλύψει την συγκεκριμένη συζήτηση.
Ο δήμαρχος έθεσε το ζητημα το θεμα της αξιοποίησης του του τουριστικού λιμένα Φισκαρδου και αφού πρώτα τόνισε την σπουδαιότητα και το ποσο σημαντική ειναι η θεση του οχι μονο για την Κεφαλονια αλλα και για το Ιόνιο μεχρι
και την Αδριατικη.
Τόνισε οτι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού τους φορείς αλλα και τους κατοίκους ειναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του λιμανιού με σεβασμό στο περιβάλλον στην ιστορία αυτού του τόπου αλλα και με την δυνατοτητα ο δήμος να εχει έσοδα παρέχοντας και τις ανάλογες υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες και ειδικα αυτους που το προσεγγίζουν με ιστιοπλοϊκά θαλαμηγους και ημερόπλοια.




Ο λογος της επίσκεψης μαζι με την αρμόδια διευθύντρια ηταν για να γινει μια πρωτη διαβούλευση με τους κατοίκους και να ακούσουν την γνώμη αλλα και την εμπειρία τους για το πως το φαντάζονται για τις αναγκαιότητες που υπαρχουν
για τα προβληματα που προκύπτουν κατα την θερινή σεζόν για την χωροθέτηση του λιμανιού με βαση τα ποσα καΐκια επαγγελματικά σκάφη ενοικιαζομενες βάρκες κλπ.
Αυτο που μας έδωσαν να καταλάβουμε ειναι οτι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν χαρακτηρίζοντας το λιμανι τουριστικό αγκυροβόλιο θα ειναι ήπιας μορφής που δεν θα αλλοιώνουν οριστικά το περιβάλλον.
Θα υπαρχει η δυνατοτητα να αναπτυχθούν πλωτές εξέδρες να αδειοδοτηθούν η υπάρχουσα πλωτη καθώς και δυο σημεία που εχουν βγει πρωτόκολλα κατεδαφισεως.
Θα υπαρχει η δυνατοτητα για νερο ρευμα και αποκομιδή λυμάτων και σκουπιδιών απο τα σκάφη.
Φορέας του λιμανιού θα ειναι το λιμενικό ταμείο δηλ. ο δήμος που θα εχει και την διαχείρηση και θα εισπράτει και το ανάλογο αντίτιμο απο τα σκάφη.
Θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις επι του μόλου πλακοστρώσεις φανάρια κλπ.
Οι κάτοικοι απο την μεριά τους τόνισαν την αναγκαιότητα πλέον να αλλαξει το υπάρχον καθεστώς να υπαρχει η δυνατοτητα εξυπηρέτησης των επισκεπτών να υπαρχουν έσοδα απο το λιμανι που θα παραμένουν ομως στο τοπο μας με την μορφή επενδύσεων να μπει μια τάξη σε στεριά και θαλασσα,με την προϋπόθεση οτι δεν θα αλλοιωθεί το τοπίο και δεν θα γίνουν μόνιμες εγκαταστασεις(τσιμέντα).
Μετα την συζήτηση ακολούθησε περιήγηση στο λιμανι των αρμοδίων μαζι με τους φορείς για να δουν απο κοντα τι δυνατότητες υπαρχουν αλλα και που εντοπίζονται προβληματα καθώς και ο χώρος που θα πανε τα σκαφη(καΐκια βάρκες επαγγελματικα κλπ).
Σε αυτη τη φάση θα γινει μια προμελέτη και θα επανέλθουν παλι για ενημερωση.
Αυτο με λιγα λόγια συνέβησαν σημερα.
Προσπάθησα να κανω μονο μια περιγραφή των γεγονότων και τιποτα περισσοτερο.
Καταλαβαίνω οτι οπως και εμεις ετσι και ολοι εσείς θα έχετε πολλες απορίες και ερωτήσεις που λογικά γεννιούνται αλλα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε απάντηση ουτε και εμεις.
Αυτο που μπορουμε μα κανουμε ειναι να παρακολουθούμε απο κοντα πως εξελίσσεται η υπόθεση.
Και φυσικα να ελπίζουμε οτι υπαρχει πραγματική βούληση να γινει κατι και δεν ειναι μονο λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου