Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

NASA : ΚΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ !!!


Η ξηρασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που άρχισε το 1998 και συνεχίζεται ακόμη, είναι πιθανότατα η χειρότερη των τελευταίων 900 ετών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
 
Η περιοχή που πλήττεται από την ξηρασία, περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία και ένα μέρος της Τουρκίας. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και του Γεωπαρατηρητηρίου Λάμοντ-Ντόχερτι του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον κλιματολόγο Μπεν Κουκ, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Geophysical Research-Atmospheres» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης.
 Οι επιστήμονες βάσισαν τις εκτιμήσεις τους κυρίως στην μελέτη δακτυλίων δέντρων, ζωντανών και νεκρών. Τα σχετικά στοιχεία -που αφορούν και την Ελλάδα- περιλαμβάνονται στον λεγόμενο «’Ατλαντα Ξηρασίας Παλαιού Κόσμου».Oι καφέ σκιές δείχνουν τη μείωση αποθεμάτων νερού στην περιοχή  -  NASA/ Goddard Scientific Visualization Studio Τα στοιχεία από τα δέντρα συνδυάσθηκαν με περιγραφές του κλίματος από τα ιστορικά κείμενα. Η έλλειψη ή η αφθονία νερού σε μια περιοχή επηρεάζει διαχρονικά την ανάπτυξη των δέντρων.
 Όσο πιο λεπτοί είναι οι δακτύλιοι, τόσο μεγαλύτερη θεωρείται ότι είναι η ξηρασία. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, η ξηρασία μετά το 1998 στην περιοχή του Λεβάντε είναι περίπου 50% πιο έντονη από την πιο ξηρή περίοδο των τελευταίων 500 ετών και 10 έως 20% ξηρότερη από την χειρότερη ξηρασία των προηγούμενων 900 ετών.
 Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το βόρειο τμήμα της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, νότια Γαλλία, νότια Ισπανία) τείνουν να είναι ξηρό, όταν η βορειοανατολική Αφρική είναι υγρή -και το αντίστροφο. Οι αυξομειώσεις της ξηρασίας στην Μεσόγειο σχετίζονται με το κλίμα του Ατλαντικού.
 Κατά περιόδους, στη λεκάνη της Μεσογείου εισέρχονται παρατεταμένα ρεύματα ζεστού και ξηρού αέρα, με συνέπεια να μειώνονται οι βροχές, να ανεβαίνει η θερμοκρασία και τελικά να επικρατεί ξηρασία. Όλα τα κλιματολογικά μοντέλα εκτιμούν ότι το μέλλον της Μεσογείου, ιδίως στης ανατολικής, προβλέπεται ξηρό. Και η νέα μελέτη δείχνει ότι η ξηρασία στο Λεβάντε είναι ο προάγγελος όσων θα ακολουθήσουν.  lifo.gr

4 σχόλια:

  1. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?
    Τώρα ποιος δουλεύει ποιόν με τη ΝΑSΑ??
    Όταν τα πάντα δουλεύουν δορυφορικά τα σύννεφα είναι εμπόδιο.
    Και όπως έλεε κι ο νόνος μου ο νοών νοείτω.
    Στο Βιετνάμ πιο παλιά έβρεχε δέκα χρόνια…

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TETOIEΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΝΤΩς ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΚΑΙ ΞΗΡΑΣΙΑ,,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕς ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΜΙΑς ΚΑΙ ΟΠΩς ΜΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ,, Ο ΜΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .,, ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΜΑΡς,, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΑΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται λίγο παραμύθι αλλά αν θυμάστε για το πόλεμο στο Βιετνάμ νομίζω πως έχουν γίνει αποδεκτές οι τεχνικές βροχοπτώσεις.
    Αν θυμάστε τον 1980 οι Ρώσοι είχαν πολύ πιο πριν αναγγείλει την ηλιόλουστη μέρα της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, όπως και οι Κινέζοι το 2008 αν θυμάμαι καλά.
    Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια?
    Το μαύρο φίδι που μας έφαε…

    Χουά χα χα χα χα χα χα.
    Έπειτα τί θεός του πολέμου είμαι?
    Η σπηλιά μου και δροσιά έχει και δε βρέχομαι, αλλιώς σιγά μη και καθόμουνα μες σε δαύτη, χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή