Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ !!!

7 πλανητες  ,,σε ενα Ηλιακο συστημα,, με πολλες πιθανοτητες ζωης!

Το πρόβλημα μας είναι η επικοινωνια,, ακόμη και να έχουν ζωή,, πρέπει να είναι προηγμένη τεχνολογία,, και λόγο και της απόστασης μας (για 40 έτη φωτός άκουσα) , το να πάμε ξεχάστε το,, το να επικοινωνήσουμε,, με μηνυμα  (φωτος) θέλουμε 40 χρόνια να πάει, και 40 να λάβουμε την απάντηση!
ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ!!

Στην μεγάλη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε η Nasa ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκαν 7 πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη, 3 εκ των οποίων μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

Οι μάζες, το μέγεθος και η πυκνότητα των 7 εξωπλανητών -οι οποίοι ανακαλύφθηκαν γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου- είναι παρόμοια με της Γης, γι’ αυτό οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ιδανικοί «στόχοι» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.
Charles Manson
Eρευνητές από 8 χώρες, με επικεφαλής τον Michele Guyon του Ινστιτούτου Διαστημικών Επιστημών και Αστροφυσικής του βελγικού Πανεπιστημίου της Λιέγης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Nasa, το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει τόσο τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών με μέγεθος παρόμοιο της Γης που έχουν ποτέ βρεθεί, όσο και τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν υγρό νερό και άρα ζωή.
Το άστρο είναι ένας πολύ ψυχρός ερυθρός νάνος με την ονομασία Trappist-1, με μέγεθος μόλις το 8% του Ήλιου μας και οριακά μεγαλύτερο του πλανήτη Δία, ενώ η φωτεινότητά του είναι μόλις το 0,05% της φωτεινότητας του Ήλιου.
Από τους επτά εξωπλανήτες (Trappist-1b, c, d, e, f, g και h), οι έξι βρίσκονται στη ζώνη που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από μηδέν έως 100 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ανάλογες των θερμοκρασιών της Γης και της Αφροδίτης.
Οι μάζες, το μέγεθος και η πυκνότητα των επτά εξωπλανητών είναι παρόμοια με της Γης. Πιθανότατα είναι και αυτοί βραχώδεις, ενώ μπορεί να έχουν νερό σε υγρή μορφή (ιδίως οι ενδιάμεσοι Trappist-1e, f και g), κάτι που προς το παρόν πάντως αποτελεί απλή εικασία, καθώς δεν υπάρχει τρόπος για να επιβεβαιωθεί.
Οι πλανήτες διαγράφουν μια πλήρη τροχιά γύρω από το μητρικό άστρο τους σε μιάμιση έως 13 γήινες μέρες (η διάρκεια του έτους τους). Αν και βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο άστρο τους από ό,τι η Γη στον Ήλιο, δεν «ψήνονται» από αυτό, επειδή το Trappist-1 είναι ένα πολύ πιο ψυχρό άστρο, άρα εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία.
Οι αστρονόμοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την μελέτη για να μάθουν περισσότερα για το εν λόγω σύστημα και να ερευνήσουν αν υπάρχει ζωή.
«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πλανητικό σύστημα. Όχι μόνο επειδή βρήκαμε τόσους πολλούς πλανήτες σε αυτό, αλλά επειδή όλοι είναι απρόσμενα όμοιοι σε μέγεθος με τη Γη», δήλωσε ο Guyon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου