Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Μάκης Μεταξάς: Εύγε στον νέο μας Έφορο και σε κάθε εργαζόμενο στην αρχαιολογική υπηρεσία για την αξιέπαινη προσπάθειά τους

Αγαπητές μου φίλες και φίλοι εάν διερωτάστε γιατί τόσα χρόνια η Ρωμαϊκή Βίλα της Σκάλας ήταν κλειστή και χωρίς φύλακα υπάρχει η απάντηση, Εάν διερωτάστε γιατί τόσα χρόνια στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου τέτοια εποχή τα χόρτα ξεπερνούσαν το μπόι μας υπάρχει απάντηση.
Εάν διερωτάστε γιατί το Μουσείο Αργοστολίου είναι ακόμη κλειστό υπάρχει απάντηση. Εάν διερωτάστε γιατί το Μουσείο της Σάμης είναι ακόμη σε αυτά τα χάλια υπάρχει απάντηση. Εάν διερωτάστε τέλος γιατί οι αναγκαίες ενέργειες για την ανάδειξη σύμφωνα με τις μελέτες του ΚΑΣ του μυκηναϊκού θολωτού τάφου των Τζαννάτων ουδέποτε έγιναν αλλά επικρατούσε τόσα χρόνια η άκρα του τάφου σιωπή υπάρχει απάντηση.
βιλα

Ευτυχώς για την αρχαιολογική Υπηρεσία αλλά πρωτίστως για την πολιτισμό αυτών των νησιών φρόντισε μέσα σε ούτε τέσσερις μήνες ο νέος Έφορος αρχαιοτήτων κύριος Γρηγόρης Γρηγορακάκης που πρόσφατα ήλθε στα νησιά μας να μας δώσει την αποστομωτική απάντηση πως μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας αρκεί να το θέλουμε και να δουλέψουμε για αυτό.
Ως φαίνεται ο κύριος Γρηγορακάκης όχι μόνο θέλει αλλά κυρίως έχει τις αναγκαίες ικανότητες την δύναμη και το κουράγιο για να αλλάξει θετικά την εικόνα των νησιών μας στα θέματα που αφορούν την υπηρεσία του. Εύγε λοιπόν στον νέο μας Έφορο και σε κάθε εργαζόμενο στην αρχαιολογική υπηρεσία για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.
Μάκης Μεταξάς

Και μια αναδημοσιευση απο Κefaloniapress

Δυνατός φουνταριστός ο νέος προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
Ευχάριστα μας εξέπληξε η εικόνα που διαπιστώσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής βίλας της Σκάλας, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της Σκάλας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προχώρησε σε αποψίλωση και καθαρισμό αυτού του πολύ σημαντικού μνημείου, που για χρόνια παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο. Μάλιστα προκηρύχθηκε και θέση εποχικού αρχαιοφύλακα για τους αρχαιολογικούς χώρους της Σκάλας, όπως είδαμε στην αναρτημένη στον αρχαιολογικό χώρο προκήρυξη πρόσληψης και σε λίγο καιρό θα υπάρχει και φύλακας.
Μια βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους των Μαζαρακάτων, της Λακήθρας και του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, έδειξε την ίδια εικόνα ευταξίας, κάτι που δεν το είχαμε παρατηρήσει πέρυσι τέτοια εποχή.
Πάντως, αυτό που ακούγεται σε όλο το νησί είναι ότι ο εξ Αρκαδίας ορμώμενος νέος προϊστάμενος, Γρηγόρης Γρηγορακάκης, δουλεύει με τον ενθουσιασμό νεοσύλλεκτου για την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που ταλανίζουν τις αρχαιότητες, βλέπε Μουσείο Σάμης, Μουσείο Αργοστολίου, Θολωτός τάφος Τζαννάτων. Βλέπετε κουβαλάει και τα παράσημα του Μουσείου Τεγέας που ολοκλήρωσε πριν έρθει εδώ!
Κουίζ για δυνατούς λύτες: Γιατί ήρθε ο κος Γρηγορακάκης στο νησί μας, παρά τις προσπάθειες ντόπιων και ξένων παραγοντίσκων να τον αποτρέψουν;
Απάντηση: Γυναίκα κρύβεται πίσω από τον ερχομό του.
Κοινωνικό σχόλιο της τελευταίας στιγμής αποτελεί η φήμη ότι θα βρίσκεται κοντά μας για πολλά χρόνια, καθώς πριν λίγο καιρό ενυφεύφθη Ληξιουριώτισσα. Ας τους ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτο και καλό κουράγιο!
Ανώνυμοι Σκαλισιάνοι

2 σχόλια:

  1. Αν και αρχικά γέμισα ερωτήματα από τα γραφόμενα, σημασία έχει ότι η εξέλιξη είναι γεμάτη ευχάριστα νέα.
    Ευχές και καλή συνέχεια επί επιστημονικών μα και προσωπικών θεμάτων!

    Ρε χαρά που θα κάνει ο κ Καμπάνης με το Ληξούρι του…
    Και από προσωπική εμπειρία οι εξ Αρκαδίας ορμώμενοι είναι οι καλύτεροι Πελοποννήσιοι. (Κάπου έδεκει κοντά παντρεύτηκα και εγώ). Χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρει Ληξουριωτισσα λεει η αναρτηση (αντεγραμένη χωρις φυσικά αποδειξεις) για να τα λεμε όλα,, αλλα να δουμε στο ενδοκεφαλλονιακο που θα ψαξουμε για Ιθάκη χαχα, παντως δικαιειτε και αλαγ ονοματος Γρηγορακάτος! και ευχη να δουμε Γρηγορα ΦΩΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή