Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΚΚΟς ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
ΕΠΑΝΩ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΒΡΑΑΜ,ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!!!2019!
Τελικά με τσι αλχημείες σου Γεώργιε βγήκες Δήμαρχος τση Ομηρικής Ιθάκης και δεν έχεις παρά να βγάλεις κήρυκα και να συγκαλέσεις στην αγορά την εκκλησία του Δήμου με πρώτο θέμα την εκδίωξη των μνηστήρων!
Χα χα.

Λοιπόνε τέσσερα περαιτέρω στοιχεία που ισχύουν για Ομηρική Ιθάκη έτσι για να μη πελαγοδρομούμε:
1)Το λιμάνι του Φόρκυνα ήταν στη πόλη τση Ιθάκης όπου κοντά της και το μέγαρο του Οδυσσέα.
2)Η πόλη ίσως και χώρα δεν είχε πολύ κόσμο ώστε να μπορεί να μαζέψει έστω 200 – 300 πολεμιστές.
3)Το Ρείθρον δεν ήταν λιμάνι παρά ακτή πορθμού με αραξοβόλια – ακρογιαλιές για τα τότε πλοία.
4)Η Αστερίς δεν είχε οπτική επαφή με τη πόλη τση Ιθάκης.
(Τα στοιχεία από την Οδύσσεια).

Μόλις βρεθούν και αυτά θα έρτω και εγώ να σε χειροκροτήσω!!!
ΣΠΥΡΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟς ΤΙΤΛΟς,,ΔΗΜΑΡΧΟς ΟΜΗΡΙΚΗς ΙΘΑΚΗς ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΧΑΧΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟς Ας ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟς ΟΜΗΡΙΣΤΩΝ
2 ακομη σχολια σε αναρτησεις,,συν αρκετα που ακολουθουν σε αυτην 

Μήπως γλέπει τα βράδια και τσι Ελληνοτουρκικές γυμναστικές επιδείξεις (survivor) ?? Μόνο που με τσι παλιές τσι συνήθειες η γιαγιά ήταν ένα περήφανο και ανεξάρτητο άτομο γεννώντας όχι χλεχλέδες, αλλά το μπαμπά ή τη μαμά και μεγαλώνοντάς τα χωρίς βοήθειες αλλά με τον ιδρώτα του προσώπου τση και τώρα έγινε ένα πρόβατο και μάλιστα όχι «ελεύθερης βοσκής» αλλά σε μαντρί, με κατευθυνόμενο και ελεγχόμενο ακόμα και το χρόνο τση ούρησης! Μπέεεεεεεεεεεεεεεεεεεε στο Ως ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑς Η ΚΑΛΗ ΑΛΑΞΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕς
την 29/3/2019
Όχι Δήμαρχος ορέ και άσε τη λούφα του προέδρου ! Γιατί θα αναγκαστείς να σκάβεις όλη μέρα για καινούρια ευρήματα, θα ψοφολοήσεις στη κούραση και θα πείς πάρτε την Ιθάκη όπου θέλετε και έτσι θα βρούμε την ησυχία μας! Είγδες πόσα κόλπα διαπλοκής υπάρχουνε? Κά κα κα κα κα κα. Με εφκειές τσι διαδρομές λοιπόνε δε ζεί και ο πατέρας μου που σα στρατιώτης γυρνώντας από το Αλβανικό μέτωπο ήρτε κάπου εκειαπουκάτου μαζί με 5-6 άλλους, με νια σαπόβαρκα από Κατάκολο, να μου έλεε πόσες ώρες έκαμε. Έτσι θα είχαμε σίγουρο χρόνο ταξιδιού χωρίς πανί με 4 κουπιά και θα γινότανε πιο σωστοί υπολογισμοί. Και για δε ψάχνετε τα αρχεία του λιμεναρχείου Κατακόλου τση εποχής του Ομήρου να τελειώνουμε? Κα κα κα κα κα κα κα κα στο αυτος ο Οδυσσεας πολυ μας ταλαιπωρει!

13 σχόλια:

  1. Εμείς δω κάτου βγάλαμε νέο πρωθυπουργό,
    κι άλλοι ακόμα ψάχνουνε να βρούνε αρχηγό!

    Έμπαινε Γιώργο!!

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

    Ολοκληρώσαμε την έρευνά μας σχετικά με την Ομηρική Ιθάκη, δηλαδή για τη θέση τη Ιθάκης που περιγράφεται στην Οδύσσεια.
    Η Ιθάκη, όπως διαπιστώνεται από την Ιλιάδα και κυρίως την Οδύσσεια πρέπει να πληροί δεκαέξι προϋποθέσεις:
    1. Η Ιθάκη πρέπει να είναι στο κεντρικό Ιόνιο πέλαγος και να είναι μέρος της Αυτοκρατορίας του Οδυσσέα, του οποίου ο λαός είναι Κεφαλλήνες.
    2. Ενώπιον αυτής είναι ένα μεγάλο βουνό, το Νήριτο βαθύσκιωτο και μεγαλοπρεπές.
    3. Οι Ιθακήσιοι κατοικούν στο πιο δυτικό σημείο της Αυτοκρατορίας του Οδυσσέα, ο τόπος τους είναι χαμηλός και έχει όμορφα δειλινά.
    4. Τα υπόλοιπα νησιά του Οδυσσέα είναι πιο ανατολικά και βλέπουν προς τον ήλιο.
    5. Το σκυλί του Οδυσσέα ο Άργος κινείται σε μεγάλο χώρο και κυνηγά αίγαγρους και ζαρκάδια.
    6. Από το δήμο Κεφαλλήνων στο δήμο Ιθάκης περνάς με σχεδία, μαζί με αρνιά, κατσίκια και βόδια.
    7. Από τη Σχερία-Κέρκυρα οι Φαίακες φέρνουν τον Οδυσσέα σε παραλία με συμπαγή άμμο, που τη γνώριζαν από πριν κατευθείαν και το πλοίο, με τη φόρα των κωπηλατών βγαίνει το μισό στη στεριά.
    8. Η απόσταση μεταξύ χοιρόμαντρας και παλατιού είναι 4 ώρες από μονοπάτι και 2,5 ώρες από τον κανονικό δρόμο. Η Ιθάκη πρέπει να είναι μεγάλη γιατί το ίδιο δρομολόγιο με πλοίο διαρκεί από το πρωί μέχρι το απομεσήμερο.
    9. Η Ιθάκη πρέπει να έχει ευθύγραμμες ακτογραμμές, διότι η λέξη Ιθάκη προέρχεται από το ιθύς = ευθύς.
    10. Η Αθηνά όταν υποστηρίζει σκανδαλωδώς Οδυσσέα, Τηλέμαχο και Πηνελόπη έχει το επίθετο Παλ-λάς, λέξη που θυμίζει Παλική και κουνό-πετρα.
    11. Η μετάβαση στην Πύλο από την Ιθάκη διαρκεί μια νύχτα.
    Η επιστροφή από την Πύλο στην Ιθάκη διαρκεί μισή μέρα συν μια νύχτα. Άρα λαβαίνουν χώρα σε διαφορετικά λιμάνια που απέχουν μεταξύ τους μεγάλη απόσταση.
    12. Η Σχερία είναι ένας τόπος που απέχει από την Ιθάκη όσο περίπου η Θεσπρωτία, από όπου ξεκινάει ο δρόμος για το μαντείο της Δωδώνης. Άρα είναι η Κέρκυρα.
    13. Οι Τάφιοι είναι γείτονες με τους Ιθακησίους στο ίδιο νησί, αφού από εκεί πας πεζός στην Ιθάκη.
    14. Το νησί της Ιθάκης έχει πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, μεγάλη υδροφορία και τα ρυάκια της ρέουν όλο το χρόνο.
    15. Η Ιθάκη είναι τόπος σαν χερσόνησος που επικοινωνεί με μεγάλη στεριά από την οποία μπορείς να περάσεις εκεί πεζός με μεγάλη δυσκολία.
    16. Το καρτέρι των μνηστήρων για να σκοτώσουν τον Τηλέμαχο, όπως γυρίζει από την Πύλο στην Ιθάκη, γίνεται σε λιμάνια πίσω από βραχονησίδα μέσα σε πορθμό, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα σε Ομηρική Ιθάκη και Ομηρική Σάμη. Η βραχονησίδα πρέπει να είναι προς το μέρος της Ομηρικής Ιθάκης, ανάμεσά τους και εγγύς σε αυτήν, μεσσηγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξετάσαμε τις εξής υποψήφιες περιοχές: Παξούς, Λευκάδα, Άσσο Κεφαλληνίας, σημερινή Ιθάκη (θα τη λέμε Θιάκι), Παλική Κεφαλληνίας και Πόρο Κεφαλληνίας, μέσα από ειδικές περιγραφές της Ιλιάδας και της Οδύσσειας και καταλήξαμε στα δέκα έξη σημεία του καταλόγου που δημοσιεύσαμε σε τρεις συνέχειες, συμπεριλαμβανόμενης και μιας ειδικής έρευνας για τους Φαίακες, με βάση τα οποία, οι περισσότερες είναι ασύμβατες με τις περιγραφές των Επών, πλην της Παλικής.
    Εξετάσαμε και την θεωρία των Εγγλέζων για την Παλική, όπου λόγω διαμόρφωσης, και ειδικών γεωλογικών χαρακτηριστικών ΔΕΝ αποδεικνύεται ότι η Παλική ήταν αποκομμένη από την υπόλοιπη Κεφαλλονιά ως ξεχωριστή νήσος. Και ενώ φαίνεται ότι ομοιάζει με τη δική μας θεωρία, αυτό και κάποια άλλα την κάνει να υστερεί σε 4 σημεία συνολικά, πολύ καλύτερη από άλλες που υστερούν σε πάνω από 10 σημεία.
    Την έρευνα του Γάλλου Jul Le Noan, ως συνέχεια της έρευνας του Γεράσιμου Βολτέρα για την Παλική τη θεωρούμε καλύτερη από τη θεωρία των Άγγλων, διότι ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, διαφοροποιείται στο ειδικό εκείνο σημείο και ΔΕΝ θεωρεί την Παλική ξεχωριστό νησί, αλλά χερσόνησο, σωστά.
    Το συμπέρασμα είναι ότι, Ομηρική Ιθάκη είναι η Παλική Κεφαλληνίας και μάλιστα έχοντας ο Νίκος Λιβαδάς αποφύγει ακόμα και το δύσκολο σημείο της Αστερίδας, η θεωρία μας ισχύει σε όλα τα σημεία. Αφού δεχόμενος ως γενική ονομασία για τις κτήσεις του Οδυσσέα τον όρο ''Ιθάκη'' και φτάνοντας αυτός τις κτήσεις του μέχρι Αιγίλιπα και Κροκύλεια στην Έρυσσο, τότε πράγματι το καρτέρι στην Αστερίδα, είχε Ιθάκη από εδώ και απέναντι απόκρημνη Σάμη σε πορθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναλυτικά:
    Σχεδόν όλος ο κατάλογος αποκλείει τους Παξούς και ειδικά το σημείο που η Ιθάκη χρειάζεται μεγάλες εκτάσεις και χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα για κυνήγι ζαρκαδιού και αίγαγρου, θέλει λαό Κεφαλλήνες, βουνό Νήριτο, να περνάς από το δήμο Κεφαλλήνων με σχεδίες και να πηγαίνεις πεζός στην Ιθάκη.

    Λίγο καλύτερη θεωρία και δεύτερη από το τέλος είναι της σημερινής Ιθάκης που ''κρατάει’' το όνομα εξ αιτίας της λανθασμένης αντίληψης ότι η Ομηρική Ιθάκη ήταν ‘’μικρός’’ χώρος. Οι αίγαγροι και τα ζαρκάδια του επιχειρήματος 5, αποδεικνύουν το αντίθετο. Επίσης οι ελάχιστοι μνηστήρες εξηγούνται άνετα από το ότι Ιθάκη είναι ‘’το σπίτι’’ του Τηλεμάχου, του Οδυσσέα και των αδίστακτων Αντίνοου και Ευρύμαχου. Ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει τύχες μνηστείας; Συντριπτικό το 4, αλλά και τα υπόλοιπα επιχειρήματα.

    Ακολουθούν οι θεωρίες της Λευκάδας ως λιγότερο χειρότερες. Αν και η Λευκάδα θυμίζει στο σχήμα την Παλική και έτσι μπορεί να αφομοιώσει Ομηρικές ιδιότητες, τα δυο πρώτα επιχειρήματα του καταλόγου και η ταύτιση της ίδιας της Παλικής με πολλά άλλα την εξουδετερώνουν, ΟΜΩΣ, έναντι των άλλων θεωριών, η Λευκάδα, παραμένει ακατάρριπτη.

    Τέταρτη καλύτερη θεωρία, μετά τη δική μας, των Εγγλέζων, και της Άσσου είναι ο Πόρος. Για εννέα λόγους και ειδικά επειδή δεν έχει νησιά ανάμεσά του και στην Ηλεία, δεν είναι χαμηλός και στα δυτικά, δεν πάει με σχεδίες στο δήμο Κεφαλλήνων, θέλει για να γυρίσει από την Πύλο λιγότερο χρόνο απ' ότι να πάει και δεν έχει Αστερίδα σε πορθμό, αποκλείεται ο Πόρος και εάν μάλιστα στο σφραγιδόλιθο δεν υπήρχε σκυλί, το οικόσημο του Οδυσσέα, αλλά λιοντάρι, αποκλείεται ΚΑΙ ο Τάφος να ήταν του Οδυσσέα.

    Η έκπληξη είναι ότι βρήκαμε λιγότερα επιχειρήματα εναντίον της Άσσου από όλους αυτούς, αν και το ότι από εκεί δεν πας σε κανένα δήμο Κεφαλλήνων με σχεδίες, την αφαιρεί από μόνο του από τον κατάλογο των υποψηφίων.

    Οι Εγγλέζοι της Παλικής έχουν ελάχιστες αποκλείσεις από αυτά που λέει ο Όμηρος και το μόνο τους ελάττωμα είναι αυτό που δημιούργησαν μόνοι τους: Απέκοψαν την Παλλική και έτσι ΔΕΝ μπορεί να πάει κανείς ΠΕΖΟΣ στην Ιθάκη. Αφήστε που τοποθετούν το καρτέρι της Αστερίδας στο Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, μετά τη Λάσση. Υπάρχουν ακόμα δυο προβληματάκια.

    Ανακεφαλαίωση.
    Με βάση τα εξής επιχειρήματα καταρρίπτονται οι εξής θεωρίες:
    -1. Παξοί: 7,8.9.10,11,12,13,14 και κυρίως 1, 2, 5, 6, 15. .......... Σύνολο 13
    -2. Θιάκι: 2,3,8,9,10,11,13,14,15 και κυρίως 4 και 5. ................. Σύνολο 11
    -3. Λευκάδα: 7,8,9,10,11,12,13,16 και κυρίως 1 και 2. .............. Σύνολο 10
    -4. Πόρος: 7,8,9,10 και κυρίως 3, 4,6,11,16. ............................. Σύνολο ..9
    -5. Άσσος: 8,9,10,11,13 και κυρίως το 6. ................................... Σύνολο ..6
    -6. ''Οδυσσέας λυόμενος'': 9,10,16 και κυρίως το 15. ................ Σύνολο ..4

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όλες αυτές είναι απλά θεωρίες και γεωγραφικές Ομηρικές προσεγγίσεις. Όλες, εκτός από μια που πάντοτε θα αποτελεί ένα κακόγουστο αστείο, τοποθέτησης ονόματος σε νησί που ελάχιστα ταιριάζει με αυτά που λέει ο Όμηρος.
    Οι 70 θεωρίες για την Ομηρική Ιθάκη που έχουν όλοι δημιουργήσει οφείλονται στο γεγονός ότι το νησί που πήρε αυθαίρετα αυτό το όνομα απέχει από αυτά που λέει ο Όμηρος σε 11 σημεία, περισσότερα δηλαδή από όλους πλην των Παξών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σαν προεδρος των Ομηριστων,,, θεωρω οτι η ερευνα σας τυχανει λαθος εκτιμησης και προσθαιτω λογο της προσπαθειας που καταβαλατε το 12αρι της γιουροβιζιον,, και ανεβαζω στην πρωτη θεση την Παλικη!! αφαιρω και 6 ποντους απο το χωριο μου,, σαν δικαιος προεδρος και επερχεται και παλι η ισοροπια στην καταταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο, ωχ λάθος κ πρόεδρε, πρέπει να προμηθευτείς και το απαραίτητο καμπανάκι για να βαράς κουδουνισιές γιατί προβλέπω να γίνεται τση παλαβής στη συνέλευση των μελώνε !!! χα χα

    Πάμε λοιπόνε:
    Δε θέλω να σε στενοχωρήσω κύριε Καμπάνη μου αλλά όλο αυτό το κατεβατό στηρίζεται σε παρωχημένα επιχειρήματα πλέον.
    Δεν αναφέρετε και σε πιο σημείο της Παλικής ήταν το μέγαρο – σπίτι του Οδυσσέα αλήθεια για να σας το ανατρέψω και αυτό.
    Στηρίζετε το μέγεθος παράδειγμα της Ιθάκης στα κυνήγια των αίγαγρων και ζαρκαδιών λες και ο Οδυσσέας με τον Άργο παρέα δε μπορούσε να πάει από οποιοδήποτε σημείο της Κεφαλονιάς όπως παράδειγμα στην Πάλη να κυνηγήσει!
    Εδώ μέχρι την Αιτωλοακαρνανία πήγαινε όπου και το σημάδι στον μηρό από τον κάπρο, άσε που αν υπήρχαν τέτοια ζώα εγκλωβισμένα στη Παλική μέσα σε λίγα χρόνια θα τα είχανε εξαφανίσει κυνηγώντας τα. Χα χα.
    Αλήθεια το κατάσπαρτο από πέτρα έδαφος της Ιθάκης το «εξαφανίσατε»??
    Η Πάλη λεγόταν και Πάλη και Παλική όχι από την θεά Αθηνά, αλλά από φοινικικής προελεύσεως θεούς όπως αναφέρω στο portoassos, με πολύ περισσότερες πιθανότητες.
    Η Παλική εκτός του ότι μάλλον κρύβει πετρέλαια δεν κρύβει τίποτις άλλο από πλευράς που εσείς θα θέλατε.

    Είναι ένα μέρος που έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να ήταν ο τόπος κατοικίας του Οδυσσέα.


    Έχω τη δυνατότητα να σας ανατρέψω μάλλον όλα τα στοιχεία που αναφέρεστε προσδιορίζοντάς την σαν την Ομηρική Ιθάκη, Και γνώμη μου πάντα είναι ότι πρέπει να εξετάσετε με μεγαλύτερη ευρύτητα το όλο θέμα και όχι φανατισμένα όπως δυστυχώς οι περισσότεροι Ομηριστές.
    Και θα μπω στον πειρασμό να σας ρωτήσω μια και λέτε ότι το έχετε ψάξει ποιό από όλα αυτά τα επιχειρήματα που αναφέρεστε δεν προσαρμόζεται στη θεωρία μου περί Άσσου = Ιθάκης ???

    Σπύρος Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Ότι απλά από την Άσσο στο δήμο Κεφαλλήνων δεν πας με σχεδίες...
      ...Ότι απλά ούτε έχετε κάτσει να διαβάσετε Οδύσσεια και δεν έχετε προσέξει ούτε το σημείο που λέει ότι οι νέοι έβγαζαν τον Άργο για κυνήγι, γιατί απλά ο Οδυσσέας έλλειπε.
      ... Ότι κύριε Ρόκκο, απλά η Άσσος είναι πολύ μακριά από τα συμπλέγματα θολωτών τάφων που ευρίσκονται κυρίως στον πυρήνα της Παλικής και στα περίχωρα του Αργοστολίου.
      ...Ότι επιτέλους δεν καταλαβαίνεται ότι μια Αυτοκρατορία όπως των Κεφαλλήνων δεν μπορεί να εξουσιάζει αυτά όλα τα νησιά, παρά μόνο από κεντρικό και πλούσιο μέρος του μεγάλου νησιού και όχι από παραμεθόριες θέσεις όπως εσείς και το Θιάκι.
      ... Ότι δεν καταλαβαίνεται ότι το όνομα των φοινίκων που καμία πηγή Αιγυπτιακή ή των Χετταίων δεν αναφέρει και που στον Όμηρο αφορά μια τάξη περιθωριακών γυρολόγων που ανάμεσα στα άλλα εμπορεύεται μικρά παιδιά που αρπάζει μέσα από σπίτια μαζί με παρακόρες, θα μπορούσε να διαμορφώσει πολιτισμό και να μεταφέρει ονόματα και τοπωνύμια.
      20 χρόνια τώρα 1.000.000 Αλβανοί στην Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει ούτε μια τοπική ονομασία...
      ... Και τέλος τέλος δεν έχετε καμία μα καμία δυνατότητα να ανατρέψετε τίποτα, παρά να κάνετε λίγο ντόρο.

      Συγχαρητήρια πάντως για τη θεωρία σας, γιατί βγήκε λίγο καλύτερη από όλες τις άλλες που πιστεύαμε για χρόνια ότι είναι αχτύπητες και μάλιστα τη θεωρία της Λευκάδας.

      Διαγραφή
  8. Η Παρασταση λοιπόν δεν ελαβε τελος,, Προνασους, και προννοι βλεπω να εχουν και το προβαδισμα στις πιθανοτητες, ορη μεγαλα και οι δυο, πετρες αφθονες, οι βενετοι οντως την ονομαζαν ιθακη πριν φτιαχτει το καστρο , Η Αστεριδα κολαει λιγο στην περιπτωση του Δασκαλιου με υπαρξη Πορθμου, και ειναι και πιο δυτικα ολων! Κατα τα αλλα ο Πόρος εχει ακομη προβαδισμα! Παλλαδα και παλη δεν το βλεοω να κολαει και εγω,,απλα ετυχε το λεξοπαιχνιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν δύο ονομασίες Πάλη και Παλική
    Υπάρχουν και δύο φοινικικές Θεότητες η Πάλη και οι Παλικοί και κάτοικοι Τάφιοι (μάλλον φοίνικες) επί της Παλικής, όλα αυτά δύσκολο να είναι συμπτώσεις δε νομίζεις?
    Άλλωστε στα νησιά μας υπήρχαν Φοίνικες με το τσουβάλι τότενες και σα ξύπνοι και έμποροι πού θα καθόντουσαν πάνω στα όρη και τ΄ άγρια βουνά?
    Στη καλοπέσουλη από όλες τσι πλευρές Πάλη νομίζω.

    Κά κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και άματις προβληματίζεσαι περισσότερο και έχεις κάνα κουάρτο χρόνο έμπα και διάβασε στο:

    www.portoassos.gr/η-αρχαία-ονομασία-πάλη-παλική.

    Και πες και στο κ Καμπάνη μπας και έχει αντιρρήσεις καθότι ευχάριστο θα μου ήτανε…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομηρικές απαντήσεις προς κ. Καμπάνη:

    1)Αν τοποθετήσουμε το μέγαρο του Οδυσσέα πάνω στο κάστρο της Άσσου οι χρόνοι για κάλυψη αποστάσεων μεταφοράς ζώων την εποχή εκείνη ήταν μεγάλες. Σε καταλόγους της εποχής της ένωσης των Επτανήσων (1864μχ) ο χρόνος ταξιδιού από Φισκάρδο – Άσσο ήταν 4 ώρες!
    Αν λάβουμε στα υπ΄ όψη ότι την εποχή του Ομήρου ούτε σοβαρά μονοπάτια δεν θα υπήρχαν και τη καθυστέρηση λόγω του ταξιδιού και ζώων μαζί με ανθρώπους γύρευε ο χρόνος που εκτινάζονταν.
    Σκέψου να τα κουβαλούσαν από Θηνιά ή Παλική.
    Άρα οι πορθμείες για τη μεταφορά ακόμα και ανθρώπων απαραίτητοι καθότι ο χρόνος ελαττώνονταν δραματικά.
    Μα και στη Παλική να τοποθετήσουμε το κέντρο του βασιλείου ίσως να ήταν ακόμα χειρότερα μια και θα ήταν δύσκολος ο «έλεγχος» και προστασία της ναυσιπλοΐας, που τότε γίνονταν μεταξύ Κεφαλονιάς και Αιτωλοακαρνανίας.

    2)Για τον Άργο:
    «τὸν δὲ πάροιθεν ἀγίνεσκον νέοι ἄνδρες αἶγας ἐπ᾽ ἀγροτέρας ἠδὲ πρόκας ἠδὲ λαγωούς».
    Αυτό αφού έφυγε ο Οδυσσέας για Τροία.

    Δηλαδή οι λαγοί οι γίδες και τα αγριοκάτσικα ή τα ζαρκάδια βόσκουν συνήθως σε πεδινές εκτάσεις ή το αντίθετο? Και έπειτα για να πάνε για κυνήγι λίγο πάρα πέρα από τη Παλική οι Θιακοί πλερώνανε διόδια? Πού το αναφέρει αυτό η Οδύσσεια?? Χα χα.

    3)Σιγά την «αυτοκρατορία» του Οδυσσέα ορέ που τη μισή την είχε ο Μέγης και η υπόλοιπη δεν είχε τη δύναμη να διώξει εκατό ανοματαίους από το παλάτι του Οδυσσέα, αλλά αναγκάστηκε ο Τηλέμαχος να κάνει κοκοκό και να τρέχει στη Πύλο. Άσε που τσου το λέει και ο ίδιος όταν αγόρευσε στην εκκλησία του Δήμου τση πόλης τση Ιθάκης.

    4)Τώρα εγώ μπορεί να είμαι ανιστόρητος αλλά αυτά που μου γράφεις για τσου Φοίνικες κάπου σκοντάφτουν.
    Άμα όπως λές διάβασες για τσου αρχαίους Αιγύπτιους και δεν είδες πουθενά τσου Φοίνικες μου θυμίζεις τον Γκέμπελς χα χα χα.
    Όλως τυχαίως λοιπόνε διδάσκαλος και φίλος του Αχιλλέα είχε το όνομα Φοίνικας (κάπου εκεί στην Ιλιάδα θα το εύρεις). Και ο Κάδμος κατά τη παράδοση Φοίνικας και αυτός.


    Στο σκάκι χρειάζεται μυαλό αλλά υπάρχουν και ετοιματζίδικα συστήματα που άμα καταλάβεις πως παίζει ο αντίπαλος τόνε κερδίζεις.
    Στη Μυθολογία δυστυχώς ετοιματζίδικα δεν υπάρχουνε και θέλει μόνο μυαλό και όσες κατά το δυνατόν πληροφορίες που και αυτές πάλε δυστυχώς δεν υπάρχουνε όσες θα θέλαμε, αλλά μη στερούμαστε και αυτές που υπάρχουν.

    Αυτά και άμα με τσιγκλήσετε προχωράω και στα ευκολότερα.

    Σε γενικές γραμμές μου είστε ευχάριστος που ασχολείστε με την ανεύρεση της Ομηρικής Ιθάκης αλλά δε θα εύρετε όλους τσου αντιπάλους εύκολους για «ρουά ΜΑΤ».


    Κα κα κα κα κα. ·
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή