Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Και η μυθολογια στο νησι συνεχιζεται!!!!

 consolas27 Φεβρουαρίου 2021 - 8:10 μ.μ.

σε  

Το λοιπόνε αφού καθένας παίρνει τη μυθολογία κατά που τόνε συμφέρει, νομίζεις ότι εμείς θα μείνουμε οι χαμένοι?

Nessus τη λέγανε παλιά την Άσσο και είμαστε απόγονοι του κένταυρου Νέσσου που έφαε τον Ηρακλή με το δηλητήριο.
Ο Ιούλιος Καίσαρας ξέροντας ότι έχουμε αυτά τα γονίδια μας επέλεξε, μας έδωκε τη ιδιότητα του Ρωμαίου πολίτη παρά την άρνηση τση Συγκλήτου, μας έκαμε στρατιώτες τση 13ης λεγεώνας και περάσαμε μαζί του το Ρουβίκωνα!!
Ή έχουμε προϊστορία ή δεν έχουμε, χα χα χα χα.

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόνε και η Κεφαλλονιά πήρε το όνομά τση από τον Κέφαλο αφού το είπε ο Αριστοτέλης 1000 χρόνια αργότερα όμως, έτσι ο Στράβωνας 1300 χρόνια αργότερα του έκαμε τόσα παιδιά όσες και οι πόλεις τση Κεφαλλονιάς, έτσι και εσείς εκειαπουκάτου εκάμετε το βάλτο-έλος στρατηγό Έλειο και Κατελειό.

Οι καιροί είναι του «όλα στη φόρα» οπότε και εγώ μαζί τσου.

προυγουμενα σχολια της ενημερωσης Ροκκου :


  1. Να γδείς που θα γράφει η επιγραφή «Χοργότας» απάνου τση και θα είναι ο έχτος γιός του Κέφαλου που τόνε ξέχασε ευκείος ο Στράβωνας ο θεόστραβος.
    Και εσείς εκειαπουκάτου ψάχτε ακόμα για ευκείονε τον Κουνουπιάρη ή Έλειο που τόνε έχετε για στρατηγό του Κέφαλου!
    Κοροϊδευόσαστε ορές??

    Οι Ρισσιάνοι σας πήρανε αρμπάριζα, χα χα χα.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κιο κατω ειχανε τον Χοργατα, οι Φισκαρδιωτες τον Πανορμο,, εσεις ποιονε ,,χαχα, μπορει να ειναι ανηψια του κεφαλου , και οχι γιοι ομως,, ! πολυ μπερδεμενη ιστορια το νησι μας!

σε φεις
Τελικά ο Ιανός έκαμε εκτός τις καταστροφες αλά και ανασκαφες


  • μιας και οι αρχαιολογοι μας δεν κανουν τιποτε ,,ανελαβε ο ιανος εργο χαχα


5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλιο “e- Poros” Kοκυλια με Κροκυλια,, παιζει λες κανα σεναριο, και Κουταβος με Αργος οταν ητανε κουταβακι ακομη?

    Απάντηση:
    Το “Κότταβος” σαν λέξη ανήκει στην αρχαία Αττική διάλεκτο και σαν παιχνίδι έχει μάλλον εισαχθεί στην κυρίως Ελλάδα από τις Ελληνικές αποικίες της Σικελίας.
    Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού που σαν σκοπό είχε κάτι σαν το σημερινό μάδημα της μαργαρίτας, ήταν μία λεκάνη που μέσα έσταζαν κρασί, ή νερό.
    Μα και το λατινικό solium σε μια από τις 3 – 4 έννοιές του σημαίνει και αυτό λεκάνη.
    Δηλαδή το Κότταβος = Solium = λεκάνη, μπανιέρα, σαν την αβαθή λιμνοθάλασσα του Αργοστολιού, ή τα επί μέρους μικρά χωρίσματα (λιμνούλες εξάτμισης) της αλυκής, μια και στο Κούταβο υπήρχαν βεβαιωμένα αλυκές έκπαλαι.
    Ποιό από τα δύο ονόματα άρα να προϋπήρχε?

    Κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΒΗΣΕς ,,ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ! ΔΥΛΑΔΗ https://porosnews.blogspot.com/2016/02/blog-post_470.html
    ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ,, Ο ΚΟΥΤΑΒΟς?
    Είναι γνωστό όσους διαβάζουν τις μετά τον Όμηρο πραγματείες των αρχαίων Ελλήνων

    συγγραφέων υο επεισόδιο εκείνο που περιγράφει ότι οι βασιλείς των Μυκηνών και της Σπάρτης Αγαμέμνων και Μενέλαος προσπάθησαν με προσωπική

    επαφή να μεταπείσουν τον Οδυσσέα για να λάβει μέρος στην εκστρατεία εναντίον της Τροίας. Διότι αρχικά στον απεσταλμένο τους ο γιός του Λαέρτη είχε

    αρνηθεί κατηγορηματικά! Γνωρίζοντας την τόλμη του και την πανουργία του τον θεωρούσαν απαραίτητο για μια τόση επικίνδυνη πολεμική [περιπέτεια και δεν

    είχαν άδικο. Το ταξίδι τους στην Ιθάκη αναφέρεται στην Ιλιάδα χωρίς άλλες λεπτομέρειες στην Ραψωδία Ω. τις λεπτομέρειες τις διαβάζουμε στα μεθομηρικά

    κείμενα.
    Φαίνεται ότι ο Οδυσσέας έμαθε τον «κρυφό» ερχομό τους και προσπάθησε να τους ξεγελάσει κάνοντας τον τρελό. Πήγε λοιπόν στις αλυκές του νησιού και έκανε πως σπέρνει αλάτι μέσα στη θάλασσα.
    Έτσι όταν οι δύο Βασιλιάδες πήγαν να τον συναντήσουν στο παλάτι, έμαθαν ότι ο Οδυσσέας ήταν στη περιοχή των Αλυκών και προχώρησαν προς τα εκεί με σκοπό να του μιλήσουν και να τον μεταπείσουν. Εκεί ο Οδυσσέας μόλις τους είδε έκανε τον τρελό και ακολούθως η γνωστή σκηνή με το άροτρο και τον μικρό Τηλέμαχο.
    Στα κείμενα που αναφερόμαστε διαβάζουμε πόσο δύσκολα έκανε δεκτή ο «ειρηνόφιλος Βασιλιάς της Ιθάκης την πρόταση τους σε σημείο που τους έκανε να παραμείνουν στην Ιθάκη πολλές ημέρες, έως να τον πείσουν. Πράγμα που ως γνωστό έγινε και ο Οδυσσέας τους έβγαλε ασπροπρόσωπους με τον Δούρειο Ίππο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω που το εύρισκε το αλάτι ο Δυσσέας, θα ξέρει όμως ο Στράβωνας που έγραφε για το Ιόνιο και δεν είχε πατήσει ποτέ του.

    Αλλά τη πονηριά του την ήξερε ακόμα και ο Καίσαρας και είπε παίρνω 500 Κεφαλλονίτες γιατί μόνο με τέτοια μυαλά έχω πιθανότητες περνώντας το Ρουβίκωνα να βγω νικητής, όπως και έγινε…

    Κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thodoris Androutsopoulos
    Τελικά Γιώργο θα μας τρελάνουν οι "ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" της "ΙΘΑΚΗΣ". Η περιοχή του ΚΟΥΤΑΒΟΥ, ήταν στα Διοικητικά όρια της"Κρανης". Το Μέρος που ονομάζουν ΚΆΣΤΡΟ ΑΓΊΟΥ ΓΕΩΡΓΊΟΥ, ήταν η αρχικη που έκτισε την κατοικία του ο ΚΡΑΝΙΟΣ, γιος του ΚΕΦΑΛΟΥ. Ο αγαπητός φίλος κ. Ρόκκος επιμένει για την ΆΣΣΟ, ως την Ομηρική Ιθάκη. Μας αναφέρει συνεχώς για το Κάστρο. Πότε τελικά έγινε το Κάστρο κ. Ροκκο???. Μήπως έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τον Τρωικο πόλεμο??? Αγαπητέ ΔΕΝ είναι στην ΆΣΣΟ η πατρίδα του ΟΔΥΣΣΈΑ., Ούτε εκεί στην ΠΑΛΛΙΚΗ(ΛΙΒΆΔΙ), Ούτε και στα Τζανατα - Ρίζα του ΠΌΡΟΥ. Όσο κι αν επιμένετε σας το ξαναλέω. Λαθος οι θέσεις. Μην επιμένετε συνεχώς τις Λατινικές Ιστορίες. Διαφέρουν χρονολογικά χιλιάδες χρόνια. Ο Όμηρος ήταν μυημένος και τα έγραφε με το δικό του τρόπο. Ο κάθε ερευνητής εκτιμά διαφορετικά τις έννοιες. Ποιος όμως συμπίπτει??? Αυτό θα φανεί μετά τις ανασκαφές σε όλες τις αναφερόμενες θέσεις από ερευνητές και αρχαιολόγους με "ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" κι όχι ενδειξεις. Κυριολεκτω. Αποδείξεις.!!! Και κάτι ακόμη. Ο Όμηρος ήταν Χιώτης και μόνον.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή