Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ ,,ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ



Fragkias Fanouris
 "Οι ανασκαφές στην Κεφαλονιά άνοιξαν νέο κεφάλαιο 
στην εξέλιξη της υστεροελλαδικής περιόδου"


Συνεχίζονται οι εργασίες της ανασκαφής στον οικισμό ΡΙΖΑΣ ,ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ του ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.
Είχα την τιμή και την χαρά να παρακολουθήσω την ανεύρεση και συλλογή αντικειμένων.
Ευχαριστώ τον κ. Βασιλάκη Α. και όλη την ομάδα για την αποδοχή και τις εξηγήσεις τους σε απορίες μου.
Συγχαρητήρια σε όλους καθώς και στον ακούραστο εθελοντή Γιώργο Διαμαντάτο!
Φωτογραφίες 28-09-2013


Η  ΤΩΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ  ,,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ  TMHMA  ΚΕΙΜΕΝΟY   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ!ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΝΑ
 ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τζαννάτα Κεφαλονιάς, η πρώτη μου ανασκαφική εμπειρία
http://porosnews.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5099.html#more

ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ!

Καλημερα! Το ακουτε κ εσεις; Ναι ναι, αυτο θα ναι. Ενα νησι με φωναζει να ξαναπαω κοντα του. 2κ σημερα λοιπον, μπας κ ξεβαλτωσουμε!



  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ?

  • Mina Tsimogianni 1 ειναι το νησι! Κεφαλονια! (με λιγα λογια σας ξαναρχομαι!!!!)

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ,,ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ!


  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΕΓΙΝΝΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΙΑ,,ΖΑΚΥΝΘΟ-ΙΘΑΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΡΗΤΗ,ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ!
    ΑΛΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ,, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΕΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ,,ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ



  • Αντώνιος Βασιλάκης Πανελληνιοι ειμαστε Γιωργο, και ετσι πρεπει να μαστε ολοι. Περυσι ειχαμε 4 Κεφαλονιτες, φετος εχουμε δυο, τη Δωρα και τον τελειοφοιτο Διονυση. Η φοιτητρια Γιουλη ειναι απο την Επιδαυρο Αργολιδας, η φοιτητρια Θεοδωρα (η νεοτερη) απο Θεσσαλονικη, η Γεωργια απο τη Θρακη, ο συντηρητης Μανολης και ο χαρτογραφος Μιχαλης απο την Κρητη (και ο συντηρητης Γιαννης που θα ρθει αργοτερα). Οι αρχαιολογοι Ιωαννα απο τη Λαμια, η Συλβια Χριστινα, η Μινα και η Πεγκυ απο την Αθηνα. Η συντηρητρια Χριστινα απο την Ιθακη και ο αρχαιολογος Ηλιας απο τη Ζακυνθο. Πρπει να συμπληρωσω οτι δεν ειχαμε καμια επισκεψη ακομη απο τις τοπικες αρχες (Αντιπεριφερεια, Δημο και Τοπικο Συμβουλιο) πλην του αντιδημαρχου Βασιλη Καμπιτση). Μας επισκεφτηκε ο δημοσιογραφος Γιωργος Γεωργιαδης απο το Ιονιαν Τσαννελ της Ζακυνθου και η Ελενη Χιονη απο το Αργοστολι. Ολους τους ευχαριστω για την παρουσια τους.
    ΣΗΜΕΡΑ

    Καλο μεσημερι. Ευχομαι καλο υπολοιπο Κυριακης!
    Σαββατοκυριακο εντονων και ανισων αισθηματων. Πρωι Σαββατου μεγαλη κουραση, ενταση και πολλη ζεστη. Τα αγγεια ανακαλυπτονται το ενα μετα το αλλο στην κουζινα του μεγαρου. Δεν προλαβαινουμε! Πανικος! Αν και το Σαββατο συνηθως σχολαμε στη 1, χθες σχολασαμε στις 2.15. Και μας περιμενε η κυρια Νικη Σιμωτα που μας ειχε καλεσει σε γευμα, μου τηλεφωνησε πως ολα ηταν ετοιμα απο τη 1 και πως θα κρυωναν τα φαγητα.
    Καθαρισαμε την ανασκαφη, φωτογραφησαμε τα αγγεια στη θεση τους, ασφαλισαμε το σκαμμα και το καλυψαμε για την περιπτωση βροχης, και πηγαμε για φαγητο.
    Η Χριστινα εφυγε για Σαββατοκυριακο στους δικους της στην Ιθακη. Θα μας ερθει Σαββατο πρωί.
    Το απογεμα μετα τις 5 περιπου τα αλλα παιδια μου (Ηλιας, Διονυσης, Γιουλη, Δώρα, Γεωργια) εφυγαν για εκδρομη: Πορος-Βαλεριανος- Αργοστολι-Φισκαρδο. Στις 12 το βραδυ με ειδοποιησαν οτι θα κοιμοντουσαν στα Αντιπατα Ερισου, κοντα στο Φισκαρδο, στο σπιτι του Διονυση.
    Μονος στο σπιτι αλλη μια φορα. Ηρθε ο Παναγιωτης απο τα Βλαχατα και ηπιαμε καφε. Το βραδυ με ειδοποιησε ο Γιαννης Γαβριελατος πως θα ρθει να με παρει να παμε στο καζανι οπου αρχισε να βγαζει τσιπουρο. Ωραια παρεα, νοστιμοι μεζεδες και υπεροχη η καρυδοπιτα της κυριας Χρυσας.
    Κυριακη πρωι, ξεκουραζομαι και περιμενω τα παιδιια απο το Φισκαρδο, να με παρουν να παμε στο ξενοδοχειο του φιλου μας Κωστα Ζαπαντη "Αστερις" για συμποσιο.
    Η προγνωση του καιρου προβλεπει βροχες απο αυριο. Τρεμω στην ιδεα οτι δε θα προλαβω να σηκωσω τα αγγεια. Ελπιζω ο Υετιος Αινησιος Διας θα μου αφησει ενα περιθωριο να τα σηκωσω αυριο. Αποψε περιμενουμε πισω την Ιωαννα και τη Μινα.
    Ευχαριστω τη φιλη βουλευτη Κεφαλονιας για τα καλα λογια της, εστω και καθυστερημενα! Ειμαι στη διαθεση της για οση ενημερωση θελει. Ειμαι εδω και δουλευω για τον ομορφο τοπο της και την πλουσια ιστορια του. Καθε καλος λογος μας ενισχυει. Αν γινει και καποια καλη πραξη, ακομη καλυτερα!
Ο Νέστορας μας.




  • Vangelis Nikolopoulos Είναι νέος ακόμη ο Αντώνης για τέτοιον τίτλο.

  • Αντώνιος Βασιλάκης Καλημερα! Ευχαριστώ, αγαπημενε Βαγγελη! Αποστρατευμενος ειμαι, δυστυχως, στην καλυτερη στιγμη της αποδοσης μου. Αλλα φυσικα δεν το βαζω κατω. Εμαθα να παλευω και στη ζωη μου δεν ηταν τιποτε ευκολο!

  • Peggy Ringa Ο Νεστορας ηταν καθ' ολα ενεργος στον Τρωικο Πολεμο. Απλα ηταν ο σοφοτερος απο ολους 

  • Αντώνιος Βασιλάκης ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ! ΣΤΗΝ "ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΗΛΟΥ" ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΓΓΕΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ, ΧΥΤΡΕΣ, ΚΥΠΕΛΛΑ, ΣΚΥΦΟΙ, ΚΑΝΘΑΡΟΙ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου