Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ!

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ  ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ  ΓΙΑ  ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ  ΚΑΤΩΘΙ.

http://www.earthquakenet.gr/index.htm 

Recent Earthquakes in Greece    (automatic locations)

http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stations/maps/recent.html 

 ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ  ΣΕΙΣΜΟΙ  ΑΠΟ ΤΟ  MYKOSMOS

http://www.mykosmos.gr/loc_mk/earthquakes.asp?opt=g 


http://www.emsc-csem.org/Earthquake/Map/gmap.php

ΣΤΟ    FACEBOOK  , ΣΕΛΙΔΑ ΣΕΙΣΜΟΙ  Α.Σ.Ε.Σ. ,ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  , Ε Δ Ω 

ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΚΟΜΗ  ΕΔΩ

ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ  Ε Δ Ω

 ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ε Δ Ω

ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΙ  Ε Δ Ω

ΚΑΙ  ΜΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΊΩΣΗ   ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Σεισμός στην Ιαπωνία μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης

Ένα ισχυρό 8,9 σεισμός μεγέθους που συγκλόνισε την Ιαπωνία την Παρασκευή, οδήγησε σε μια μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης είναι περίπου 10 ίντσες, δήλωσε Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας Italii.Po Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίδραση του φαινομένου αυτού στον άξονα περιστροφής ήταν πολύ πιο δραματική από ό, τι ακόμη και τα 2004, κατά τη διάρκεια του σεισμού στη Σουμάτρα. " Στη συνέχεια, ο σεισμός οδήγησε σε μετατόπιση του άξονα της Γης από 6 ίντσες, σύμφωνα με το RIA Novosti. Ιταλική σεισμολόγοι πιστεύουν ότι το θέμα αυτό, τις συνέπειες αυτής της καταστροφής δεύτερος μόνο την επίδραση του ισχυρότερου στην ιστορία των παρατηρήσεων - το μεγάλο Χιλής σεισμό του 1960, το μέγεθος της οποίας, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις κυμαίνονταν 9,3 - 9,5. Την ίδια στιγμή οι εμπειρογνώμονες κέντρο Γεωδαιτικά του Ιταλικού Οργανισμού Διαστήματος (ASI) πιστεύουν ότι για να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αντίκτυπος του σεισμού στην Ιαπωνία για τον άξονα της Γης είναι ακόμη ανάγκη για πιο ακριβείς μετρήσεις. "Σεισμός σήμερα είναι πιο αδύναμη από ό, τι ήταν στη Σουμάτρα. Αλλά αυτό συνέβη σε ένα τέτοιο εύρος που πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδραση », - δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Γεωδαιτικού ICA Giuseppe Bianco.  Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωγραφίας RAS Arkady Tishkov δήλωσε την Παρασκευή ότι ένας σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει διεργασίες στον ήλιο και τη θέση της Σελήνης.

Ο σεισμός στη Χιλή μετακίνησε τον άξονα της Γης!!


Τα καταστροφικά 8,8 ρίχτερ στη Χιλή προκάλεσαν σημαντικές αλλαγές στον πλανήτη μας, σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων.
Oλοι οι μεγάλοι σεισμοί επηρεάζουν, έστω και ελάχιστα, τον νοητό άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη. Ωστόσο ο φοβερός σεισμός των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Χιλή οδήγησε, σύμφωνα με εκτίμηση του κορυφαίου γεωφυσικού της ΝΑSΑ Ρίτσαρντ Γκρος, σε μετατόπιση του άξονα κατά 8 εκατοστά! Παράλληλα μίκρυνε τη διάρκεια της ημέρας (δηλαδή τη διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής της Γης γύρω από τον Ηλιο) κατά λίγο περισσότερο από ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου. «Η διάρκεια της ημέρας πρέπει να συρρικνώθηκε κατά 1,26 μικροδευτερόλεπτα» δήλωσε ο αμερικανός επιστήμονας, ο οποίος εργάζεται στο περίφημο ερευνητικό κέντρο Jet Ρropulsion Laboratory της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, στο περιοδικό «ΒusinessWeek». Οπως εξήγησε, σεισμοί τέτοιας κλίμακας μπορούν να αλλάξουν την κατανομή της μάζας του πλανήτη: οι αλλαγές συνήθως δεν γίνονται βεβαίως αντιληπτές διά γυμνού οφθαλμού, αλλά είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε υπολογιστικά μοντέλα. «Ο άξονας γύρω από τον οποίο ισορροπεί η μάζα της Γης πρέπει να έχει μετακινηθεί κατά περίπου 8 εκατοστά» εξήγησε.
Ορισμένες αλλαγές στον φλοιό της Γης μπορεί βέβαια να είναι περισσότερο εμφανείς: σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ Αντρέας Ρίτμπροκ , ο οποίος έχει μελετήσει στο παρελθόν την πληγείσα περιοχή, κάποια νησιά του Ειρηνικού είναι πιθανόν να σημείωσαν πολύ μεγαλύτερες μετατοπίσεις. Ενα από αυτά, το νησί Σάντα Μαρία έξω από τις ακτές της Χιλής, μπορεί να «σηκώθηκε» κατά περίπου 32 μέτρα στο υψηλότερο σημείο του, μετά τον σεισμό των 8,8 ρίχτερ, όπως εικάζει ο καθηγητής Ρίτμπροκ.
Οπως εξηγεί, το νησί έχει σημάδια στα πετρώματα που δείχνουν ότι οι σεισμοί στο παρελθόν προκάλεσαν την ανύψωσή του. «Είναι αυτό που αποκαλούμε “το φαινόμενο του πατινέρ”» συμπληρώνει ο Ντέιβιντ Κέριτζ στη Βρετανική Γεωλογική Επιθεώρηση του Εδιμβούργου. «Οπως ο πατινέρ όταν κάνει κύκλοεπιταχύνει κρατώντας τα χέρια μέσα, έτσι γίνεται και με τη Γη που περιστρέφεται:αν αλλάξει η διανομή της μάζας της, αλλάζει και ο ρυθμός περιστροφής».
Οι επιστήμονες δεν έχουν προφτάσει ακόμη να έρθουν σε επαφή με τους σεισμολόγους στη Χιλή προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου. «Είμαστε σίγουροι όμωςότι ο σεισμός έκανε τη Γη να ηχήσει σαν καμπάνα» λέει ο καθηγητής Ρίτμπροκ.
Συμπλήρωσε ότι ο σεισμός των 9,1 ρίχτερ στη Σουμάτρα, που προκάλεσε το τρομερό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2004, μίκρυνε την ημέρα κατά 6,8 μικροδευτερόλε- πτα και μετατόπισε τον άξονα της Γης κατά περίπου 7 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου