Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


Porosnews

Porosnews

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

«Η θάλασσα ΒΓΗΚΕ στη στεριά μπροστά στο Δημαρχείο της Ιθάκης

 

Σκηνές που θύμιζαν ακραίο καιρικό φαινόμενο εκτυλίχθηκαν στην Ιθάκη, όταν – σύμφωνα με τον δήμαρχο – η θάλασσα βγήκε στη στεριά μεταφέροντας μέχρι και… ψάρια μπροστά από το Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, σε δημόσια τοποθέτησή του, περιέγραψε την ένταση του φαινομένου, τονίζοντας ότι οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις & η μεγάλη άνοδος της στάθμης της Θάλασσας προκάλεσαν ασυνήθιστες εικόνες στην παραλιακή ζώνη.

«Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα»

Παρά τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα στο νησί, με εξαίρεση βλάβες στον ηλεκτροφωτισμό.

Όπως ανέφερε, τα συνεργεία εργάζονται ήδη για την αποκατάσταση των ζημιών, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των πολιτών για πιθανές καθυστερήσεις.

Έκκληση προς τους κατοίκους

Η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζουν, στα τηλέφωνα:

  • 26740 23920

  • 6974 845222

Η κατάσταση παραμένει υπό παρακολούθηση, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που τα φαινόμενα συνεχιστούν.

Το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει την ένταση που μπορούν να λάβουν τα καιρικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, ειδικά όταν οι βροχοπτώσεις είναι παρατεταμένες και συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Οι εικόνες με το νερό να κατακλύζει τον παραλιακό χώρο και να «σπρώχνει» ψάρια στη στεριά αποτελούν – χωρίς υπερβολή – μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της φετινής κακοκαιρίας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου