Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μαύρη αυγή.


 Κουράγιο και δύναμη στους συντρόφους μου, που θα δοκιμαστούν ακόμα σκληρότερα.

του Σπύρου Αλεβιζόπουλου
1.946 ψήφους στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”.
Πολλά θα ήθελα να πω, αλλά η διάθεση λείπει. Βρίσκομαι στην Ελλάδα και νιώθω πως βρίσκομαι σε εχθρικό έδαφος. 437.970 κατ’ όνομα συμπατριώτες μου έχουν καταμετρηθεί ως ψηφοφόροι των πολιτικών και βιολογικών απογόνων αυτών που συνεργάστηκαν για να αιματοκυλίσουν τον ελληνικό λαό στην περίοδο 1941-1944, αυτών που λιάνισαν τον ανθό της ελπίδας της το 1944-49. Ένα έκτρωμα που δεν βρήκε πάνω από 65 πρόθυμους υποψήφιους σε όλη τη χώρα, βρήκε 437.970 πρόθυμους, κρυμμένους στην ανωνυμία της ψήφου ως κουκούλας, ψηφοφόρους.
Και υπάρχουν ευθύνες για αυτό. Συγκεκριμένες ευθύνες. Περισσότερα όταν έχω ανασάνει από τη μιασματική ατμόσφαιρα αυτού του τόπου, όπου κοντά μισό εκατομμύριο άνθρωποι αμαύρωσαν για πάντα τη νεότερη ελληνική ιστορία, γιατί είναι δύσκολο να γράφεις τέτοιες στιγμές. Κουράγιο και δύναμη στους συντρόφους μου, που θα δοκιμαστούν ακόμα σκληρότερα.
 
Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!

Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.
Μπέρτολντ Μπρεχτ
Σπύρος Αλεβιζόπουλος
www.kefaloniaphotonews.gr

2 σχόλια:

  1. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους δημοκρατικούς στη Θιακοκεφαλονιά και λέγοντας δημοκρατικούς εννοώ τους Νεοδημοκρατικούς, τους Παλαιοδημοκρατικούς, τους ελεύθερους, τους ανελεύθερους, τους έτσι, τους αλλιώς και το κακό συναπάντημα, που έχει μια ταμπέλα «ζήτω η δημοκρατία», με μόνο πρόβλημα την άνοδο της χρυσής αυγής!
    Έχει δυνατότητα κανείς να μου απαντήσει τι είδους δημοκρατία υπάρχει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας?
    Έχει δυνατότητα κανείς να μου αναλύσει πόσοι εκ των υποψηφίων προς εκλογή ήταν άμεμπτου χαρακτήρα?
    Έχει κανείς το θάρρος να μου περιγράψει τι είδους κυκλώματα «δημοκρατικά» αντιμετωπίζει στο καθημερινό αγώνα προς επιβίωση ?
    Έχει κανείς το θάρρος να αντιμετωπίσει το πολυχρωματικό κύκλωμα που λυμαίνεται αυτή τη μικρή κοινωνία έχοντας φανερά, ή κρυφά πλοκάμια παντού και όταν λέω παντού εννοώ ΠΑΝΤΟΥ?
    Επιφανειακά έχουμε μια ωραία εικόνα και από πίσω όλοι γελάμε μαζί με το παρδαλό κατσίκι.
    Η ταμπέλα αλλάζει, τούτο το κόμμα, το άλλο κόμμα, αλλά το μαγαζί έχει την ίδια διεύθυνση και βρωμάει από το υπόγειο που γίνονται τα «μαγειρέματα».
    Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά και σαν έξυπνη φάρα ξέρουμε ότι η «επόμενη» μέρα θα είναι ίδια με την προηγούμενη.
    Ποιον από όσους σταυρώσαμε τον σταυρώσαμε γιατί έδειξε έργο?
    Άντε κάποιος να γαύγισε λίγο με την ουρά όμως στα σκέλια.
    Ο ένας κουκουλώνει τα σκατά του άλλου και ψηφίζεται μόνο γιατί ανήκει στο τάδε κόμμα.
    Είναι αλήθεια έντιμος πολιτικός αυτός που δεν κάνει τίποτα κακό, αλλά βλέπει τον «κλέφτη» και δεν μιλάει?
    Τα ίδια έκανε και ο Χοϊδάς χεζόταν επάνω του.
    Αυτός είναι ο πραγματικός ΦΑΣΙΣΜΟΣ και όχι εκεί που τον ψάχνουμε.

    Αυτές είναι μερικές απόψεις μου για πρόσωπα που μου ζητήσανε την ψήφο μου και νομίζω ότι είμαι ελεύθερος να σκέφτομαι ανάλογα με αυτά που βλέπω και να κρίνω.

    Είναι του χαρακτήρα μου να μην εγκλωβίζομαι παραταξιακά και να τρώω ό,τι μου σερβίρουν.

    Γνωρίζω πολλούς οσφιοκάμπτες- οσφυοκάμτησες που τους πασσαλιάσανε ξαφνικά ένα καδρόνι στη πλάτη και το παίξανε ντούροι.

    Με αυτές τις συνθήκες την έχουμε βαμμένη σαν τόπος.
    Θέλουμε εκπροσώπους με ούμπαλα ρε, υπάρχουνε???
    Αλλιώς οι κάλπες είναι στάχτη στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το σημαντικότερο για όλους είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Βουλευτήριο, πράγμα που αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία.
    Για ποια Δημοκρατία όμως; Για τη Δημοκρατία της αρπαχτής και της ατιμωρησίας; Τη Δημοκρατία της λοιδορίας και της καταπίεσης; Τη Δημοκρατία της καταπάτησης του Συντάγματος; Τη Δημοκρατία του ψεκασμού των λαϊκών διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος; Τη Δημοκρατία του private εορτασμού των επετείων των ηρωϊκών ανδραγαθημάτων του ελληνικού λαού; Τη Δημοκρατία των ορδών των sans papiers λαθρομεταναστών; Τη Δημοκρατία των νεκρών της Marfin; Τη Δημοκρατία των ανέργων, των άστεγων και των λιμοκτονούντων; Τη Δημοκρατία των αργυρώνητων yesmen και της αναξιοπρέπειας; Τη Δημοκρατία του Άκη, του Πρωτόπαππα, του Παυλίδη και όλων των επιχορηγούμενων από τη Siemens; Το δένδρο γι’ αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό νοιάζονται. Αδιαφορούν για το δάσος που είναι ο υπερήφανος λαός αυτής εδώ της κουκκίδας του πλανήτη και των κακών που επεσώρευσαν στο κεφάλι του.
    Σηκώνουν αυτοί οι νάνοι για μία ακόμη φορά το δάχτυλο στο πρόσωπο του λαού κατηγορώντας τον ανερυθρίαστα για ακυβερνησία, την οποίαν αυτός δήθεν επέλεξε. Το χάος και η ακυβερνησία είναι το δένδρο που βλέπουν. Το δάσος που ονομάζεται «νόμος Παυλόπουλου», συνέχεια του «νόμου Σκανδαλίδη», δεν το βλέπουν οι μύωπες. Αλήθεια, γιατί έχουμε, αν έχουμε, ακυβερνησία; Ο λαός ψήφισε αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο που οδηγεί τα λαμόγια σε «ακυβερνησία»; Για ποια Δημοκρατία σκούζουν και καταριούνται τη Χρυσή Αυγή; Τί είδους Δημοκρατία είναι αυτή, όπου το πρώτο με διαφορά κόμμα σε πολλές περιοχές της χώρας εκλέγει τους μισούς βουλευτές από εκείνους που εκλέγει το δεύτερο κόμμα; Ποιός διαβεβαίωσε τους εκλογομάγειρους ότι ο ελληνικός λαός θα βουλεύεται με βάση τις επιταγές των λιγδιασμένων πολιτικών μαγέρικων;
    Η ακυβερνησία και η Χρυσή Αυγή δεν είναι προϊόντα της βούλησης του ελληνικού λαού. Είναι προϊόντα της αδηφάγου καταλήστευσης του μόχθου του λαού, της ανασφάλειας που τους δημιούργησαν οι στρατιές των λαθρομεταναστών που εισβάλουν αθρόως και ακωλύτως στη χώρα υπό τα άγρυπνα όμματα των δημοκρατών, της ασέβειας προς τον καταστατικό Χάρτη της χώρας, της αδικαιολόγητης αλαζονείας που διατρέχει το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα. Είναι προϊόντα των δικών τους αντιδημοκρατικών νόμων. Οποίο σχήμα οξύμωρο:
    Σωτήριος Καλαμίτσης"
    Μάϊος 07, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή