Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΕΝΑΣ ΜΙΝΩΙΤΗΣ,, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΚΗΝΑΙΟΥΣ!


ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ  FACEBOOK
ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΝ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ
ΦΩΤΟ  ΑΠΟ 
Το "Ταφο  του Μινωα"!

Τρίτη 17/7/2012 θα μαι στο δεύτερο νησί μου, την Κεφαλονιά για 3 μέρες!!!!!!
Τον Ιούνιο   ολοκλήρωσα ένα 12ημερο μεγάλο κύκλο επαφών στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά.
Συνάντησα ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν στην ερευνητική ανασκαφική προσπάθεια που αρχίσαμε πέρυσι στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχομε μέχρι τώρα από την περσινή ανασκαφή, ήταν το κύριο οικιστικό μυκηναϊκό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας κατά την ΥΕ - Μυκηναϊκή περίοδο.
Συνάντησα ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, από τους οποίους πήρα μόνο υποσχέσεις προς το παρόν.
Με συγκίνησε ιδιαίτερα η αγάπη των απλών κατοίκων του τόπου, όπου επέλεξα να ολοκληρώσω την επιστημονική μου δράση, και που τον νιώθω ως νέα πατρίδα μου!
Ιδιαίτερα αναφέρω τη συμφωνία συνεργασίας με τον κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, που μου ανέθεσε την εκπαίδευση των φοιτητών του στο Πρόγραμμα "Ανασκαφή στην Ελλάδα".
Άλλες εκλεκτές συνεργασίες που έκλεισα είναι με την Καθηγητρια Δρ Χριστίνα Σουγουτζόγλου-Haywood και την καθηγήτρια Δρ Μαρίνα Θωματου.
Νιώθω ένας κρητικός Οδυσσέας στα χνάρια του μυθικού άνακτα των Κεφαλλήνων!
Ευχαριστώ αυτούς που βλέπουν με ενδιαφέρον την προσπάθεια μας και υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο έργο που ανέλαβα μαζί με τους άξιους έμπειρους και εκλεκτούς συνεργάτες μου.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, ο Γεράσιμος Μεταξάς, όπως πάντα, κινείται δραστήρια για την επιλυση προβληματων καθημερινοτητας του προγράμματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου