Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ARIS - !! ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ!!

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΩ  ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΕΡ,,!
ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://imerazante.gr/2013/05/28/65350

* Στο επίκεντρο του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και πάλι το νησί μας. Αυτή τη φορά λόγω των ευρημάτων που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ζακύνθου και την ύπαρξη των οποίων επιβεβαίωσαν οι έρευνες που έκανε προ ημερών κλιμάκιο της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

* Μάλιστα, σε καταδυτική έρευνα εντοπίστηκαν ίχνη και υπολείμματα κτιρίων υποθαλάσσιας πλακόστρωσης αρκετών στρωμάτων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προέρχονται από βυθισμένο τμήμα του νησιού Δουλίχιου, του μεγαλυτέρου νησιού του Βασιλείου του Οδυσσέα.
* Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες στη Ζάκυνθο έχουν προσκληθεί σπηλαιολόγοι και παλαιοντολόγοι που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση διεξάγοντας παράλληλες έρευνες.
* Η “ΗΜΕΡΑ” από την πρώτη στιγμή υπήρξε γνώστης των ερευνών καθώς και του CD με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν και περιήλθαν σε γνώση του δήμου, με ενέργειες του οποίου ξεκίνησε όλη η ιστορία.
* Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας μέχρι σήμερα δεν προβήκαμε σε καμία δημοσίευση.
* Άλλωστε μέχρι σήμερα η εφημερίδα μας κατ΄ επανάληψη έχει χειριστεί με σεβασμό παρόμοιες ανακαλύψεις Ολλανδών ερευνητών στο νησί μας και το ίδιο εξακολουθεί να πράττει και τώρα.
* Μετά, όμως, την ανεπίσημη δημοσιοποίησή της καλό θα ήταν ο δήμος να λάβει τα μέτρα του προκειμένου να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού από τα χέρια επίδοξων αρχαιοκαπήλων.
* Τέτοιου είδους διαδικτυακές αναρτήσεις μόνο δυσχέρειες στην έρευνα μπορούν να προκαλέσουν και σε καμιά περίπτωση βοήθεια, εκτός και αν γίνονται για προσωπικές… δάφνες εκείνων των ιδιωτών που τις αναρτούν.
ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  - POROSNEWS

POROSNEWS: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 5 ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
  • ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,,ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙ!! ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ http://porosnews.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3946.html?showComment=1361023139002#c3911343159138564418

    porosnews.blogspot.com
    Άντε τώρα αγαπητέ Σάκη να μιλήσουμε για τον Όμηρο σήμερα.Σαν ιεροσυλία μου φαίνε...Δείτε περισσότερα

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 50 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΑΝΤΩ e-poros15 Μαρτίου 2013 - 8:59 π.μ.
    οποτε με την άνω παρέμβασή,,ξαναπαίρν δική σου σκέψη!! Οἳ δ᾽ ἄρα Νίσυρόν τε εἶχον Κράπαθόν τε Κάσον τε" που χρησιμοποιεί 3 φορές το ...τε... όσα και τα νησιά που παραθέτει, ενώ στον επίμαχο στίχο που χρισιμοποιεί ο Στράβων και παρέσυρε τους πάντες, χρησιμοποιεί ο Όμηρος μόνο ένα ...τε... "Οἳ δ᾽ ἐκ Δουλιχίοιο Ἐχινάων τε ἱεράων νήσων" (Ιλ. Β,625), ενώ συνδέει τρία μέρη ή νησιά Δουλίχιο, Εχινάδες και Ιερά νησιά ή Θοές ή Οξειές ,, και σου θέτω το ενδεχόμενο το λάθός να είχε γινει με μπέρδεμα στον προσανατολισμό,, και τελικά το Νησί ομηρική Ζάκυνθός,, να ήταν η δική σας εκδοχή για ομηρική ιθάκη,, (δηλαδή Λευκάδα!) για να βάλουμε όλα τα σενάρια μέσα,, και αυτό είναι ένα αρκετά λογικό νομίζω,, τα υπόλοιπα κατεβαίνωντας πάνε στην θέση τους,, Σάμη η σημερινή Ιθάκη, ιθάκη ,,η Κεφαλονια (ιθ-ακι +βγαινει και η κορυφογραμμη Αινος=Νιρητο)και τέλος μας μένει το χαμένο Δουλίχιο ,,να είναι η τωρινή Ζακυνθος ,, για φιλοσοφειστε το και έτσι!

4 σχόλια:

  1. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει νησί βουλιαγμένο.
    Κομμάτι του Δουλιχίου της μετέπειτα Ζακύνθου είναι.
    Το ερώτημα είναι ισχύει η ανακάλυψη ?
    Και αν είναι πραγματικότητα στα Βόρεια της Ζακύνθου, ή όχι?
    Γιατί αν είναι στα Βόρεια τη γνωστή Fugro και τα γεωτρύπανα βλέπω πάλε.
    Μετά τόσα χρόνια ψαξίματος έτσι εύκολα τα παρατάει?

    Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!

    Όποιος το βλέπει «παλαβό» (και δίκιο θα έχει), τι να κάμω είμαι κουρλοθιακοκεφαλλονίτης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα τον μεγάλο Ζευς,, λές να ειναι ιδιές μλέτες με της Παλικής??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγες επί πλέον πληροφορίες για τα ενάλια αρχαιολογικά ευρήματα στη Ζάκυνθο:
    Η ανακάλυψη αφορά βάσεις κιόνων, δάπεδα κλπ, σε μια έκταση 30 – 40 στρέμματα σε πολύ μικρό βάθος, πράγμα που φαίνεται λίγο παράξενο να μην ήταν γνωστό μέχρι τώρα, εκτός ένα στα δέκα να κάλυπτε το χώρο Ποσειδωνία (το απλό ψηλό φύκι).
    Δεν είναι στο βόρειο αλλά σχεδόν στο κεντροανατολικό μέρος της παραλίας του νησιού της Ζακύνθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΚΚΑΒΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΗ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ,,ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ,, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή