Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΟ ΠΗΔΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ,, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ

POROSNEWS:    ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ  ΟΤΙ  KAI  ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ,, ΑΠΟ  ΠΡΟΝΝΑΙΟ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ

Παραλία Ναυάγιο

Ζάκυνθος Παραλίες

Ζάκυνθος Παραλία Ναυάγιο
Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροποίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα. Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης, που το 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα, προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.
Στην παραλία Ναυάγιο θα πάτε μόνο με πλωτό μέσο. Σκάφη κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή σχεδόν από κάθε σημείου του νησιού. Αν θέλετε απλώς ένα πέρασμα για ένα μπανάκι βολεύουν καλύτερα οι ημερήσιες εκδρομές που κάνουν τον γύρο του νησιού και κάνουν μόνο μια στάση στο Ναυάγιο και θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε και άλλα σημεία της Ζακύνθου που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση οδικώς.
Για όσους θέλουν να θαυμάσουν την παραλία με το ναυάγιο από ψηλά, πρέπει να φτάσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό, από εκεί θα θαυμάσετε με δέος την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο και τις γύρω απόκρημνες ακτές.
http://www.zakynthosislandinfo.gr
Πηδήξαν στο Ναυάγιο της Ζακύνθου!! Δείτε το εκπληκτικό βίντεο!!!

Πηδηξαν στο Ναυαγιο της Ζακυνθου!! Δειτε το εκπληκτικο βιντεο!!!

Μια από τις ωραιότερες ελληνικές παραλίες είναι επίσης και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για base jump στον κόσμο!!

Πηγή: http://ministryofmen.gr/

Παξοί: Γαλαζοπράσινο μαργαριτάρι!

Μοναχικά ή κοσμοπολίτικα, στην απεραντοσύνη της θάλασσας ή στην prive πισίνα σου, πίνοντας ουζάκι πλάι στον μόλο ή παγωμένη μπίρα στην παραλία... Οπως και να το προτιμάς, εδώ θα τα βρεις όλα, σε μικρά βολικά μεγέθη και χωρίς να χάνεις χρόνο σε μετακινήσεις!

Η συστάδα των μικρών νησιών που μοιάζει να κολυμπά καταμεσής στο Ιόνιο, μόλις 8 ναυτικά μίλια νότια της Kέρκυρας, ήταν άλλοτε «ο μυστικός παράδεισος» των οπαδών της ησυχίας και των ξέγνοιαστων διακοπών.
Λεπτομέρεια από το λιμάνι του Λογγού
Λεπτομέρεια από το λιμάνι του Λογγού
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, αφού οι Παξοί κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από εκατοντάδες σκάφη αναψυχής. Παρόλα αυτά, ετούτος ο τόπος φαντάζει ακόμα ειδυλλιακός, παραδεισένιος, με γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, πυκνή βλάστηση και γραφικούς οικισμούς.
Φτάνοντας στο λιμάνι οι πρώτες εντυπώσεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Η μικροσκοπική πολιτεία του Γάιου, κρυμμένη καλά δίπλα στο στενό θαλασσινό πέρασμα που σχηματίζεται από τον κυρίως κορμό του νησιού και το κοντινό νησάκι του Αγίου Νικολάου μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό.
Τα σπίτια απλωμένα κατά μήκος της προκυμαίας διατηρούν την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, καθώς ποζάρουν πολύχρωμα πλάι στο βαθύ γαλάζιο. Η πλατεία του Αγίου Νικολάου με τα καφέ και τη θέα σε στεριά και θάλασσα σίγουρα είναι σημείο αναφοράς. Αν σχεδιάζετε να μείνετε μόνο λίγες μέρες δεν χρειάζεται να πάρετε αυτοκίνητο. Από τον Γάιο θα μετακινείστε ή με σκάφος ή θα νοικιάσετε όχημα για μερικές σύντομες εκδρομές. Οπωσδήποτε θα αφιερώσετε κάποια από τα πρωινά σας στον Γάιο. Θα ανηφορίσετε στα καλντερίμια του και θα ρουφήξετε τις μυρωδιές και τα χρώματα του νησιώτικου οικισμού όπου η ώχρα «παίζει» με το πράσινο και το λουλακί, δίπλα στο βαθύ μπλε του πελάγους.
Στην προκυμαία του Γάιου βρίσκονται τα περισσότερα παλιά σπίτια του νησιού
Στην προκυμαία του Γάιου βρίσκονται τα περισσότερα παλιά σπίτια του νησιού
Αξίζει μια γνωριμία με το ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται σε αντιπροσωπευτικό κτίριο του 1600. Στο αντικρινό νησάκι του Αγίου Νικολάου θα επισκεφθείτε το κάστρο που κτίστηκε το 1423 από τον Βαρόνο Αδάμ Β'. Μάλιστα, σύμφωνα με ξένους ερευνητές, η ανακατασκευή έγινε 100 χρόνια αργότερα πάνω σε σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Σήμερα το νησάκι του Αγίου Νικολάου είναι επισκέψιμο, αφού όμως έρθετε από πριν σ' επαφή με τη δημοτική αρχή που διοργανώνει τις εκδρομές.
Στο νησί της Παναγίας στο μοναστήρι της Παναγίας των Βελιανιτών στις 15 Αυγούστου γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια των Επτανήσων.
Προς Λόγγο και Λάκκα

Η εντυπωσιακή ακτή στα δυτικά των Παξών είναι γνωστή με την ονομασία Καμάρα, θα τη δείτε από κοντά με εκδρομικό σκάφος
Η εντυπωσιακή ακτή στα δυτικά των Παξών είναι γνωστή με την ονομασία Καμάρα, θα τη δείτε από κοντά με εκδρομικό σκάφος
Επτά χιλιόμετρα βόρεια από τον Γάιο θα συναντήσετε το όρμο του Λογγού με το μικρό λιμάνι, αγκαλιασμένο από τα πρόσχαρα νησιώτικα σπίτια. Εδώ βρίσκονται μια-δυο καφετέριες και 2-3 παραλιακές ταβέρνες που απλώνουν τα τραπεζάκια τους πλάι στη θάλασσα. Την ησυχία αυτού του κουκλίστικου οικισμού διακόπτει μόνο ο δρόμος που περνά μέσα από το χωριό αναταράσσοντας τη νησιώτικη γαλήνη. Εδώ θα δείτε και το σπίτι του Ανεμογιάννη καθώς και το σαπωνοποιείο της ίδιας οικογένειας, που είναι από τα πιο εντυπωσιακά διατηρητέα κτίρια των Παξών με νεοκλασικές επιρροές.

Από τον Λογγό ο δρόμος στρέφεται και πάλι στο εσωτερικό του νησιού. Φτάνοντας στη Λάκκα (11 χλμ. από Γάιο) αναγκαστικά θα αφήσετε το όχημά σας και θα συνεχίσετε με τα πόδια. Στην προκυμαία σε πυκνή διάταξη βρίσκονται ταβέρνες και καταστήματα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αρκετά καλοδιατηρημένα σπίτια επτανησιακής αρχιτεκτονικής, όπως το σχολείο Συγγρού των αρχών του 20ού αιώνα που κτίστηκε με έξοδα του μεγάλου ευεργέτη.
Λάκκα, θαλασσινή γωνιά που μοιάζει με ζωγραφιά
Λάκκα, θαλασσινή γωνιά που μοιάζει με ζωγραφιά
Οι Εκκλησίες των Παξών
Αξιόλογες είναι οι πολυάριθμες εκκλησίες (64 τον αριθμό σύμφωνα με τους ντόπιους) που υπάρχουν διάσπαρτες σε όλο το νησί κρυμμένες μέσα σε πυκνούς ελαιώνες ή πάνω σε απρόσιτους γκρεμούς και βράχια. Αρκετές προσεγγίζονται με αυτοκίνητο, ενώ πολλές με μονοπάτι. Αξίζει να αναζητήσετε τον ναό των Αγίων Αποστόλων (17ος αι.) με τις θαυμάσιες αγιογραφίες επηρεασμένες από δυτικές τεχνοτροπίες και την εκκλησία της Υπαπαντής (17ος αι.): είναι δίτρουλη (η μοναδική στο Ιόνιο) με θαυμάσιες, πρόσφατα συντηρημένες τοιχογραφίες και βρίσκεται στη θέση Γραμματικαίικα στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού κρυμμένη μέσα στα κυπαρίσσια.
Οι παραλίες των Παξών είναι μικρές, έχουν συνήθως βότσαλο και οι ντόπιοι τις ονομάζουν «σπιάτζες»
Οι παραλίες των Παξών είναι μικρές, έχουν συνήθως βότσαλο και οι ντόπιοι τις ονομάζουν «σπιάτζες»
Κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά...
Ο δρόμος που φεύγει νότια απ' τον Γάιο και ακολουθεί το πολυσχιδές περίγραμμα των ακτών, θα σας φέρει εύκολα στον Ορμο του Οζιά (χρειάζεται σχετική προσοχή καθώς παρουσιάζει αυξημένη κίνηση). Πρώτα θα συναντήσετε τη βοτσαλωτή παραλία Πλάκες, δίπλα στο λιμανάκι του Γάιου και αμέσως μετά τη Σπιάτζα. Ακολουθούν οι παραλίες Παξός και Μπάλλος. Μετά την όμορφη ακτή της Αγίας Μαρίνας, που είναι και η νοτιότερη του νησιού, ο δρόμος συνεχίζει για το Μογγονήσι με τις μαγευτικές σπηλιές.
Η βοτσαλωτή παραλία Κακή Λαγκάδα
Η βοτσαλωτή παραλία Κακή Λαγκάδα
Βόρεια από τον Γάιο οδηγώντας παράλληλα με την ακτή θα συναντήσετε τους όρμους Κλωνί, Γουλί και Καμίνι. Ακολουθεί η παραλία Κακή Λαγκάδα που περιφρουρείται από βράχια, ενώ σύντομοι χωματόδρομοι προς ανατολάς οδηγούν στις απόμερες ακρογιαλιές Αλάτι και Πνιγμένος.
Φτάνοντας στον μεσόγειο οικισμό Κοντογιαννάτικα, θα προσεγγίσετε ακολουθώντας βατούς χωματόδρομους, την απλωτή βοτσαλωτή παραλία Κηπιάδη και τη μικροσκοπική ακρογιαλιά Πούντα. Ξεκινώντας νότια απ' το λιμάνι του Λογγού θα πάτε -ακόμη και με τα πόδια- στο Λεβρεχιό με το ψιλό βότσαλο, τις ολόλευκες πλάκες και την παραθαλάσσια ταβέρνα.
Αντίπαξοι, η παραλία Βουτούμι
Αντίπαξοι, η παραλία Βουτούμι
Αν θέλετε περισσότερη ησυχία, θα βρεθείτε περπατώντας στον ορμίσκο του Κήπου ή στη φυσική «πισίνα» Μαρμαριά.
Στο δυτικό άκρο του κόλπου της Λάκκας, βρίσκονται οι πολύ καλές, μα πολύκοσμες, παραλίες Χαράμι (ή Χαραμή) με άμμο και Κανόνι. Ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στον φάρο θα συναντήσετε την ανοιχτή στον βοριά ακτή των Πλάνων. Στ' ανατολικά της Λάκκας σας περιμένουν οι πανέμορφες ακτές Αρκουδάκι και Ορκός.
Αν φτάσετε μέχρι εδώ αξίζει ν' αναζητήσετε λίγο νοτιότερα τις ήσυχες παραλίες Λάκκος, Μονοδέντρι και Γλυφάδα χρησιμοποιώντας τις χωμάτινες παρακάμψεις από τον κεντρικό δρόμο Λογγού - Λάκκας και... τα πόδια σας!
Fast info
Βόλτα
Στα μαγαζιά: Τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γάιου, στα μεσόγεια του νησιού, κυκλωμένο από δάση ελιάς και κυπαρισσιών βρίσκεται το μικροσκοπικό χωριουδάκι Μαγαζιά με τον παλιό καφενέ, την εκκλησία των Ταξιαρχών, το Λαογραφικό Μουσείο και το ενδιαφέρον Μουσείο Ελιάς, που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η διαδρομή που συνδέει εσωτερικά τον Γάιο με τη Λάκκα περνώντας από τη δυτική, μεσόγεια πλευρά του νησιού και τους χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, Μαγαζιά, Κατσιμάτικα και Βλαχοπουλάτικα με τις ενετικές στέρνες, τα παλιά ελαιοτριβεία και τις αποθήκες που θυμίζουν ότι οι Παξοί ήταν κάποτε ένα ζωντανό παραγωγικό νησί.
Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής: Πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη εδώ και 25 χρόνια με τη συνδρομή του Δήμου Παξών και του Paxos Festival Trust (μη κερδοσκοπικός οργανισμός) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λογγού (στο παλιό Σχολείο). www.paxosfestival.org.uk
Εξωτικές εικόνες: Εκδρομικά πλοιάρια πραγματοποιούν εκδρομές -καιρού επιτρέποντος- στις απόκρημνες δυτικές ακτές των Παξών με τις γαλάζιες σπηλιές και τα απόκοσμα κάθετα βράχια και φυσικά στο μικρονήσι των Αντίπαξων όπου βρίσκονται δύο από τις καλύτερες παραλίες του Ιουνίου (Βρίκα - Βουτούμι).
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου