Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

(23-02-1966) ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ TV!! 11/6/13 KAI ΤΕΛΟΣ Η ΕΡΤ!

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ





Στα τηλεγραφήματα των ανταποκριτών τους από την Αθήνα, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ και την απόλυση του προσωπικού της, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος περικοπής δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις των δύο μικρότερων εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης.


Στο θέμα αναφέρονται και αρκετά διεθνή ΜΜΕ. « Η Ελλάδα αναστέλλει την κρατική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ για να εξοικονομήσει χρήματα» αναφέρει το BBC.

«Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας κλείνει, καθώς η Ελλάδα επιδιώκει μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian. 

«Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναπαράγοντας την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι ο έλληνας υπουργός έκανε λόγο για «καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της» και απίστευτες δαπάνες. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναπαράγει την κατακλείδα του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι « αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά».

Το ίδιο πρακτορείο υπογραμμίζει τη δήλωση του κ. Κεδίκογλου ότι η δημόσια αυτή υπηρεσία θα λειτουργήσει ξανά υπό νέο καθεστώς και με σημαντικά μειωμένο αριθμό εργαζομένων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί ένα από τα πλέον δραστικά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου λιτότητας που της έχει επιβάλει η τρόικα, αλλά και ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε διαμαρτυρίες τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τα ήσσονα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας.

Το Reuters αναπαράγει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες όταν επιβάλλονται περικοπές παντού».

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι πλήθη εργαζομένων της ΕΡΤ έχουν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Αθήνα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, εκδηλώνοντας τη βούλησή τους να αγωνισθούν εναντίον της απόφασης αυτής και ζητώντας την προκήρυξη γενικής απεργίας στα μέσα ενημέρωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου