Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                                                     Αργοστόλι 30/9/2013              
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παραβρέθηκε στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων στον Πόρο με επίκεντρο τα προβλήματα της περιοχής. Στην ίδια συνεδρίαση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι κ..κ. Β. Καμπίτσης και Σ. Σολωμός, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
Κορυφαίο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η φημολογία για το κλείσιμο του Α.Τ. Πόρου που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, αν και επισήμως δεν έχει τεθεί ζήτημα κλεισίματος του Α.Τ. Πόρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι στην αντίθετη περίπτωση θα ηγηθεί του αγώνα για την παραμονή του.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της περιοχής. Αποφασίσθηκε κατεπείγουσα συζήτηση την Τετάρτη το πρωί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή και του Αντιδημάρχου Β. Καμπίτση.
Οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα του έργου της Αποχέτευσης Πόρου, οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει. Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς διαβεβαίωσε ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά καθώς μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.
Άλλα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν ο δρόμος Σκάλας-Πόρου, ο δρόμος για την Ιερά Μονή Άτρου καθώς και η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Πόρου προς όφελος του τουρισμού.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να επιλυθούν τα προβλήματα της περιοχής.

ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΚΟΜΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΩΝ!!,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, KAI  ΔEN ANEBAΣA BINTEAKIA



  • ΔΗΜΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝ ΣΕ..
  • ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ! (ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ)

  • ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ,, με δικά μου πολύ λίγα λόγια  ,ενημέρωσε για το τι ισχύει  στις τωρινές συνθήκες με τον τουρισμό,, και στο έργο που γίνεται αυτά τα χρόνια,,και στους λόγους που κατά την γνώμη του το χωριό μας δεν έχει μπορέσει να παρακολουθήσει!,,
  • Παναγής Σιμωτάς,, ανέλυσε τους αρκετά  σωστους προβληματισμούς του  για τα προβλήματα του τόπου,, που ψιλοτέθηκαν και στον Κεκάτο  τον Ιουνιο, σε μια συζήτηση που προσκαλέστηκε!
  • http://porosnews.blogspot.gr/2013/06/blog-post_16.html
  • Συγκοινωνία-υποδομή του χωριού,Μαρίνα,προβολή, αξιοποίηση στον αρχαιολογικό πλούτο, και πολλά ακόμη που  καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε να βάζουμε στόχους να τα προλάβουμε  ,,και να τεθεί πάτος  στην κατάρρευση στο τουριστικό κομμάτι ,με ότι συνεπάγεται για την περιοχή!!
  • Μαργαρίτα Βαβάση  στο ίδιο μήκος κύματος  ,ενώ ο κύριος Ανδρέας Ζαπάντης,  μέσα στις προτάσεις του,, υπενθύμισε  και την πρόταση που έχει τεθεί και στο Δημοτικό συμβούλειο για περισσότερους  δήμους!

  • AΝΔΡΕΑΣ Α. ΖΑΠΑΝΤΗΣ



    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


    http://4.bp.blogspot.com/-_vs0Jsi2oTo/TpFvYRWQpJI/AAAAAAAAFEQ/VbTrIysE9Mw/s320/zapantis_andreas300.jpgΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ

    Τέσσερις Δήμοι η Κεφαλονιά με κέντρα : Αργοστόλι , Ληξούρι , Σάμη και Πόρος

    H συζήτηση για ενδεχόμενες αλλαγές και βελτιώσεις στο Πρόγραμμα “Καλλικράτης” σχετικά με τη χωροταξία των Δήμων , που είναι και το ποιό σοβαρό θέμα , αλλά και για τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , είναι  πάρα πολύ σημαντική .
    Το ερώτημα βέβαια στην αρχή είναι , εάν πρέπει να συζητηθεί σήμερα αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς .
    Η απάντηση είναι ότι και βέβαια πρέπει να συζητηθεί και μάλιστα αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να έχει γίνει πολύ ενωρίτερα , ίσως ακόμα και πριν ένα χρόνο .
    Ο λόγος είναι ότι από πέρισυ , ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ.Ευρ. Στυλιανίδης με έγγραφο του με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2012 , ζητά :

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου