Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΥΠΕΡΘΑΛΑΣΣΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ/ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΜΑΙΑ-ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ

δειτε και  μια ανάρτηση  γνώσης


Last updated on 

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
188050800
Σήμερα 3 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα για την κατασκευή μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας  .
Η γέφυρα θα καλύπτει τα  4,5 χιλιομέτρα των Στενών του Κερτς , που χωρίζουν την Ουκρανία και τη Ρωσία , ένα έργο που κοστολογείται στα περίπου 3 δισεκατομύρια δολλάρια και το οποίο  συζητείται εδώ και μια δεκαετία .
Σύμφωνα με το “Ria Novosti” , ρωσικά στρατεύματα έχουν διαταχθεί σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Κριμαίας τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα  σε στρατηγικά σημεία. Υπάρχουν πληροφορίες  ότι σκάβουν χαρακώματα στα σύνορα μεταξύ Κριμαίας – Ουκρανίας .
188050869
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τον ανάδοχο  κατασκευαστή  Avtodor που θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής της γέφυρας . Αυτό το βήμα θα προωθήσει την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας, είπε .
Η ανακοίνωση είναι η τελευταία μιας σειρά μέτρων που φέρνουν την Κριμαία πιο κοντά στη Ρωσία .
Ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε σήμερα ότι ο περιφερειακός προϋπολογισμός της κυβέρνησης της Κριμαίας παρουσιάζει ένα έλλειμμα 35 δισεκατομμύριων ρουβλίων ($ 1.000.000.000), και ότι  ήδη η Ρωσία απο το απόγευμα θα αναπτύξει ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την περιοχή.
Η Ρωσία είχε συμφωνήσει για τη χορήγηση 15 δισ. δολαριων ως οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς πριν αυτός αυτομολήσει τον περασμένο μήνα.
Η Μόσχα έχει ήδη παγώσει την εν λόγω χρηματοδοτική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου