Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

δεξιά εχεί ξεκινησει Γκάλοπ! ψηφίστε να δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, βιογραφικό

Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, βιογραφικό

Πολιτική σταδιοδρομία

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Κεφαλλονιά άλλαξε σελίδα στην αυτοδιοικητική της ιστορία. Ένας νέος ενιαίος Δήμος συγκροτήθηκε από τη συνένωση επτά (7) Δήμων και μίας (1) κοινότητας, βάσει του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης». Ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι ο πρώτος Δήμαρχος που αναλαμβάνει την ηγεσία του νέου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλλονιάς, ως επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού «Ισχυρή Κεφαλλονιά» κατά τις δημοτικές εκλογές της 7ης & 14ης Νοεμβρίου 2010.
Η «Ισχυρή Κεφαλλονιά» από την ημέρα διακήρυξή της (όταν ο Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε σε συγκέντρωσή του στο Capitol στις 14 Ιουλίου 2010 την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία), ακολούθησε μία νικηφόρο πορεία εκφράζοντας πολυσυλλεκτικά την Κεφαλλονιά και συγκεντρώνοντας την υποστήριξη όλων των κοινωνικών δυνάμεων που μοιράζονται το ευγενές όραμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνίας με συνοχή, οικονομική ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.
Η αξιόλογη και πετυχημένη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου και στα κοινά, χαρακτηρίζεται από δύο μεγάλους σταθμούς.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εκλέγεται βουλευτής στην μονοεδρική περιφέρεια Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, και εκπροσωπεί επάξια τους συμπατριώτες του στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων του κεντρικού κράτους, προωθώντας πλήθος έργων και δράσεων που αναβάθμισαν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας. Ως βουλευτής συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στο έργο τους.
Το Μάρτιο του 2010 συμμετέχει, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της ΝΔ, στην ΟΔΕ Παραγωγής & Εμπορίου που αφορά στους τομείς Τουριστικής Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Φυσικών Πόρων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τομείς που άπτονται άμεσα του οικονομικού κυκλώματος της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης καθώς αποτελούν τους παραγωγικούς πυλώνες των δύο νησιών.
Πριν από την ανάδειξή του στο βουλευτικό αξίωμα, θήτευσε στην τοπική αυτοδιοίκησης ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έπειτα από τις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006.

Λίγα λόγια για τη ζωή του...

Γεννημένος στις Λαβωνικές Ερίσου από τον Παναγή και την Βενετία Παρίση, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Κεφαλονιά και μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, μαζί με την οικογένειά του μετοίκισε στον Πειραιά. Ακολούθησαν δύσκολα χρόνια για την επιβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του, αλλά με το γνωστό δαιμόνιο του Κεφαλλονίτη που τον χαρακτηρίζει, κατάφερε σιγά – σιγά να σταθεί στα πόδια του και να διαπρέψει στο εμπόριο, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.
Πνεύμα δημιουργικό καθώς ήταν, γράφεται στη σχολή αεροπόρων στο Τατόι και συνεχίζει τις σπουδές του στο Λονδίνο. Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Είναι πιλότος μόλις στα 32 του χρόνια. Το 1973 μεταναστεύει στη Γερμανία. Μετά από σκληρή δουλειά ιδρύει την πρώτη του εταιρεία με την οποία ξεκινάει εισαγωγές αυτοκινήτων και μηχανημάτων στην Ελλάδα. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ξεκινάει τη συνδικαλιστική του δράση. Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων.
Το 1985 ιδρύει την "Pari Trans". Η νέα μεταφορική εταιρεία ειδικεύεται στη μεταφορά υγρών και τροφίμων, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το 1990 ξεκινάει τη λειτουργία μιας νέας εταιρίας με την ονομασία "Ολυμπιακή Ι.Μ.Ε. ΕΠΕ", η οποία ειδικεύεται στα καύσιμα. Την ίδια περίοδο επίσης, ιδρύει την "Παρίσης International Transport" με στόλο 27 φορτηγών αυτοκίνητων, στον τομέα μεταφοράς υγρών καυσίμων.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η αγάπη του και ο θαυμασμός του για τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, τον οδηγούν σε μια τολμηρή επιχειρηματική κίνηση και αποκτά το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας. Στη συνέχεια αποκτά και το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της τέχνης με συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής υποκριτική τέχνης, αναλαμβάνοντας πλήθος επιτυχημένων παραγωγών που άφησαν εποχή στα θεατρικά δρώμενα της χώρας.
ΠΗΓΗ http://www.eklogika.gr/page/selfgov/parisis_alexandros-cv
Ο Αλέξανδρος Καλαφάτης γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας το 1951. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών απ' όπου αποφοίτησε το 1976 και το 1976-78 έκανε μεταπτυχιακά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ήταν πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων «Μαρίνος Αντύπας» την περίοδο 1976-1977.
Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και διετέλεσε δήμαρχος Αργοστολίου τις περιόδους 1982-1986 και 1990-1994 . Το 1996 και το 2000 εξελέγη βουλευτής Κεφαλονιάς με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Είναι υφυπουργός Ανάπτυξης από 13 Απριλίου 2000 . Συμμετειχε  στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης
- See more at: http://www.kefalonia.net.gr/el/infoID.asp?CatID=8&ScatID=141&EntityID=184#sthash.Hf0hnJXh.dpuf

Η παρέμβαση του Θεόφιλου στη Λαϊκή Συνέλευση του Πόρου (VIDEO)
Στην Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Πόρο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τα προβλήματα της περιοχής παρευρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» Θεόφιλος Μιχαλάτος, πλαισιωμένος από το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Θωμά, τον  υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Επιμελητηρίου Νίκο Μενάγια, τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ευάγγελο Ευαγγελάτο καθώς και το Μάκη Σιμωτά.
Δείτε την παρέμβαση του επικεφαλής του συνδυασμού στο παρακάτω  VIDEO :
poros2

«Στα Υπόγεια Είναι η Θέα» - Με τον Δημήτρη Αλοίζο | Καλεσμένος του ο Μάκης Δημητράτος
Μάκης Δημητράτος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς (ΣΥΡΙΖΑ) - «Η επιλογή μου από την Ολομέλεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, υπήρξε ομόφωνη και κάτω από πρωτόγνωρες για τον τόπο Δημοκρατικότατες διαδικασίες. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου