Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αντίο μετρητά, λέει το Υπουργείο Οικονομικών


Αντίο μετρητά, λέει το Υπουργείο Οικονομικών
Να ελαχιστοποιήσει τις συναλλαγές με ρευστό επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, προωθώντας σχέδιο για την υιοθέτηση σχεδόν αποκλειστικά των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με τη χρησιμοποίηση πλαστικού χρήματος.
Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για την απαγόρευση συναλλαγών με μετρητά από 300 ευρώ, σε σχέση με το όριο των 1.500 ευρώ που ισχύει σήμερα. Επιπλέον, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό το μέτρο εξετάζεται η παροχή ισχυρών κινήτρων, όπως η μείωση του φόρου ή ακόμη και η επιστροφή χρημάτων.
Ειδικότερα, υπάρχει σκέψη να παρέχεται έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης που πραγματοποιείται με κάρτες, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 1-2% για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.
Ακόμη, μελετάται εναλλακτικό σχέδιο για επιστροφή χρημάτων 1%, όταν η συναλλαγή πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.
Να σημειωθεί πως, εφόσον το παραπάνω σχέδιο γίνει πράξη, τα οφέλη για τα δημόσια ταμεία θα είναι πολλαπλάσια από τις απώλειες που θα έχει το Δημόσιο, καθώς η είσπραξη του ΦΠΑ θα γίνεται άμεσα, μέσω των τραπεζών και θα δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου