Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας θησαυρός στην καρδιά του Αργοστολίου


Ένας αρχαιολογικός θησαυρός κρύβεται στην "καρδιά" του Αργοστολίου, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να τον... ανακαλύψουν.
Το inkefalonia.gr, με τη βοήθεια του προϊσταμένου της ΛΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που έχει έδρα στο Αργοστόλι κ. Ανδρέα Σωτηρίου, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ξεναγήσει στο Μουσείο (1), σας παρουσιάζει τα εκθέματα, αλλά και την ιστορία τους που δείχνουν την αξιοζήλευτη πολιτιστική κληρονομιά της Κεφαλονιάς.
Κείμενο – φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής
«Ο λόγος που δέχθηκα να δώσω αυτή την συνέντευξη ήταν για να πειστούν οι Κεφαλλονίτες να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου μέσα από τα ευρήματα του προβάλλει η μακραίωνη κατοίκηση του τόπου τους, που οι απαρχές της χάνονται στην αχλή του χρόνου φθάνοντας πίσω στην Παλαιολιθική Εποχή (γύρω στο 50.000). Αν και το Μουσείο είναι γνωστό, είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι Κεφαλλονίτες το έχουν επισκεφτεί και ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την βαριά πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλά ο τόπος τους.
1 εξωτερική όψη Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου δειτε  τον σύνδεσμο 
ΑΜl00001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου