Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  http://eptanisos.blogspot.gr/2013/05/lefkadaat_30.html?spref=fb

Κ.ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ για την συνάντηση του Δήμαρχου Λευκάδας στον Σκορπιό! (lefkada.at)

Δήλωση του Κ. Δρακονταειδή για την συνάντηση (στο Σκορπιό) του κ. Δημάρχου με τον κ. Ριμπαλόβλιεφ

δρακονταειδης_κωστας
Με αφορμή την συνάντηση του κ. Δημάρχου Λευκάδας με τον κ.Ριμπαλόβλιεφ στο Σκορπιό στις 27/5/2013 και τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1. Η εικόνα ενός Δημάρχου που προστρέχει σε συναντήσεις με έναν βαθύπλουτο επιχειρηματία, όπου αυτός τον καλεί, δεν ταιριάζει στον θεσμικό του ρόλο. Μην ξεχνά ότι εκπροσωπεί ένα Δήμο με 20.000 κατοίκους και όχι τον εαυτό του.
Εφ’ όσον ο κ. Ριμπαλόβλιεφ επιθυμούσε συνάντηση, αυτή έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο. Αυτό όφειλε να πράξει ο κ. Δήμαρχος, ως σωστός και ευγενής οικοδεσπότης.
Του θυμίζω ότι τον Μάιο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός συναντήθηκε και σωστά, στο Δημαρχείο μαζί του και τους φορείς του τόπου.
Αναρωτιέμαι (ρητορικά), με τον ίδιο τρόπο ο κ. Δήμαρχος αντιμετωπίζει του πολίτες του Δήμου; Αν δηλαδή ένας Λευκαδίτης επιχειρηματίας επιθυμούσε συνάντηση μαζί του, αυτή θα γινόταν στην επιχείρηση ή στο σπίτι του πολίτη; Υποθέτω όχι.
Τι επομένως επέβαλε αυτήν την συνάντηση στο Σκορπιό και όχι στο Δημαρχείο; Μήπως το βάρος του πορτοφολιού του κ. Ριμπαλόβλιεφ;
2. Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Δήμαρχος μετά την συνάντηση αυτή, είπε:
«… από ότι κατάλαβα… σκέπτονται να βοηθήσουν και έμμεσα και άμεσα την περιοχή. Πιστεύω ότι αυτής της μεταχείρισης θα τύχουμε και εμείς, ως Δημοτική Αρχή και θα το ζητήσουμε…».
Και πιο κάτω συνεχίζει:
«…θεωρώ ότι θα δοθούν πολλές θέσεις εργασίας σε ντόπιους…».
► Παρατήρηση πρώτη. Η εικόνα ενός Δήμαρχου, που δείχνει να λειτουργεί ως διαφημιστής του κ. Ριμπαλόβλιεφ και παράλληλα ως «επαίτης», μετά μάλιστα από μια συνάντηση γνωριμίας, δεν ταιριάζει στην περηφάνια του τόπου. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να ζητήσει βοήθεια και τι είδους βοήθεια θα είναι αυτή;
► Παρατήρηση δεύτερη. Η όποια δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι καλοδεχούμενη. Όμως ο κ. Ριμπαλόβλιεφ δεν τις κάνει προσφορά στον τόπο από αγάπη, αλλά έχει ανάγκη να κάνει τη δουλειά του. Οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν το μόχθο τους και προφανώς θα πρέπει να αμειφθούν. Προς τι επομένως η προσπάθεια να τον «ηρωοποιήσουμε» κιόλας.
3. Την επόμενη μέρα της συνάντησης, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συνεδρίαση. Δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν ενημέρωσε επίσημα το σώμα γι’ αυτήν την επαφή που είχε.
Όλα αυτά, δεν είναι ζητήματα τύπου, ούτε διάθεση αντιπαράθεσης με τον κ. Δήμαρχο. Είναι θέματα ουσίας. Δείχνουν την αντίληψη από την οποία κυριαρχείται η Δημοτική Αρχή.
Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από δημόσιες σχέσεις αυτού του τύπου, φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις με τέτοιο περιεχόμενο και αιτήματα βοήθειας σε «δήθεν» σωτήρες, αλλά από λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Άλλωστε αρκετοί «οσφυοκάμπτες» κυβερνούν την πατρίδα μας…
Λευκάδα, 29/5/2013
Δρακονταειδής Κων/νος
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου