Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ 133 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ?

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ ΚΑΙ Ο ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ..


..Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ 133 

ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.

133 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Σε μία από τις πλέον μάχιμες σμηναρχίες της Ελλάδος και την μοναδική που επιχειρεί άμεσα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο επιχειρούν να βάλουν λουκέτο οι Έλληνες «πατριώτες» του υπουργείου εθνικής Άμυνας, με την σιωπηλή συγκατάθεση των διορισμένων αρχηγών της αεροπορίας.

Σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους που διανύει η χώρα, με την προκλητικότητα των Τούρκων να είναι πλέον ανεξέλεγκτη, το τελευταίο που θα περίμενε ο κάθε Έλληνας, είναι να κλείνουν τις πιο μάχιμες σμηναρχίες της πολεμικής αεροπορίας.
Αυτές οι ενέργειες , ανεξάρτητα από το πως θέλει να το βλέπει και να το ερμηνεύει ο καθένας, για μένα αποτελούν αποχρώσεις ενδείξεις προδοσίας. Είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν και να μην καταλαβαίνουν οι υπεύθυνοι της άμυνας της Χώρας, τις καταστροφικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών.
Και η δημοσιογραφία είναι για να ελέγχει τους πολιτικούς και τους αρχηγούς του στρατού και να ενημερώνει τους πολίτες για τις επικίνδυνες ενέργειες τους. Γιατί το defencenet gr. το παρουσίασε διαφορετικά και «χαλαρά» σαν να μην τρέχει τίποτα. Όχι με διάθεση να ξεσηκώσει αντιδράσεις, αλλά με διάθεση να περάσει «τετελεσμένα» και να «μαλακώσει» τις αντιδράσεις.
Έγραψε το εξής: « "Σβήνουν" το πλέον κρίσιμο ελληνικό πολεμικό αεροδρόμιο στην Α.Μεσόγειο για να φέρνουν . τουρίστες! "Τέλος εποχής" και για την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης, το πλέον προωθημένο πολεμικό αεροδρόμιο στο νότιο Αιγαίο, από το οποίο επιχειρούν τα F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ.»
Το δίνει δηλαδή ως "τετελεσμένο" και κλείνει το άρθρο ως εξής: «ελπίζουμε οι τουρίστες να κάνουν και... αναχαιτίσεις». Αστειευόμαστε δηλαδή με την άμυνα της χώρας και την ασφάλεια των Ελλήνων, για να μην σηκώσουμε αντιδράσεις. Θα δείτε πως θα κλείσει αυτό το άρθρο που ο σκοπός του είναι να ελέγξει την εξουσία και να προκαλέσει αντιδράσεις.
Να διευκρινίσουμε για να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες ότι μιλάμε για μία από τις πλέον κρίσιμες Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Είναι δύο οι πλέον κρίσιμες Σμηναρχίες Μάχης που ελέγχουν το Αιγαίο λόγω στρατηγικής θέσης. Είναι η 135 της Σκύρου και η 133 Σμηναρχία Μάχης που βρίσκεται στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης και φιλοξενεί σε μόνιμη βάση μαχητικά αεροσκάφη F-16 , εκτελώντας καθήκοντα επιφυλακής, με τομέα ευθύνης τον ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή ΝΟΤΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΙΚΑΡΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Είναι η δεύτερη αεροπορική βάση της Κρήτης απ' όπου επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη, μετά βεβαίως από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων όπου εδρεύουν δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η 133 Σ.Μ. του Καστελίου υπερτερεί σημαντικά της 115 Π.Μ των Χανίων λόγω της στρατηγικής της θέσης, διότι παρέχει στους πιλότους μας πιο άμεση εμπλοκή με τον εχθρό και πολύ περισσότερο επιχειρησιακό χρόνο, λόγω της επάρκειας των καυσίμων. Γι' αυτό και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ που επιχειρούν από τα Χανιά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο , μετασταθμεύουν και εφοδιάζονται στην 133 Σ.Μ στο Ηράκλειο.
Αν κλείσει η 133 Σ.Μ. ουσιαστικά χαρίζουμε στους Τούρκους τον εναέριο χώρο των Δωδεκανήσων, διότι μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εμπλοκής που θα διαθέτουν οι πιλότοι μας, αφού θα πρέπει να κρατήσουν καύσιμα για να μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους. Δηλαδή ή στα Χανιά, ή στη Σκύρο, ή στην Τανάγρα. Ενώ η 133 Σ.Μ. που θέλουν να κλείσουν, είναι πολύ κοντά στα Δωδεκάνησα και δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στους πιλότους μας και στον χρόνο εμπλοκής τους και στον άμεσο ανεφοδιασμό τους.
Να γνωρίζετε ότι έχουν γίνει συζητήσεις και για το κλείσιμο της 135 στη Σκύρο και είμαι πολύ προσεκτικός στίς εκφράσεις μου όταν αναφέρω για «αποχρώσεις ενδείξεις» προδοσίας.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η 133 Σ.Μ είναι στο επίκεντρο του Τουρκικού ενδιαφέροντος εδώ και πολλά χρόνια και επιχειρούν συνεχώς φωτογραφήσεις της. Η αιτία είναι η μεγάλη δυνατότητα της βάσης για φιλοξενία και εφοδιασμό πολλών μαχητικών, αλλά και η ισχυρή θωράκιση που διαθέτει, από την εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PMU-1.
Με λίγα λόγια πρόκειται για την πιο αντιαεροπορικά θωρακισμένη βάση, στο πιο στρατηγικό σημείο για τον ελέγχο του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με δυνατότητα φιλοξενίας και εφοδιασμού μεγάλου αριθμού μαχητικών.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
Γι' αυτή τη βάση όμως ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ. Γιατί την ώρα που θυσιάστηκε, στεκόταν κάτω από τον Τούρκο και τον εμπόδιζε να φωτογραφίζει τη βάση και τους S-300, ενώ φωτογράφιζε αυτός τα κατασκοπευτικά συστήματα του τούρκικου μαχητικού.
Δεν γνωρίζω αν ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος και οι αρχηγοί του Γ.Ε.Α. αντιπτέραρχοι κ. Ε. Τουρνάς και Χ. Βαΐτσης, ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ την ικανότητα αντίληψης των λέξεων, ΆΜΥΝΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας, αλλά την ΜΝΗΜΗ και την ΘΥΣΙΑ του Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ θα την ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ θέλουν δε θέλουν.
Έτσι... «πατριώτες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου