Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ενημερωση στο τι συζητηθηκε στην τουριστικη επιτροπη

Από  
 Lefteris Stellatos

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΕπειδή θεωρώ χρέος μου να σας πληροφορώ για τις κινήσεις και τα λεγόμενα μου στην τουριστική επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου ως εκπρόσωπος των Ενοικιαζομενων δωματίων Πόρου Σκάλας Ρατζακλι Κατελειου.
Αξιότιμοι συνάδελφοι στην Τουριστική επιτροπή τέθηκαν ζητήματα για την Τουριστική εποχικοτητα στη Νήσο μας τρόπους αντιμετώπισης εστίαση προβλήματος κτλ. Επίσης έγινε ενημέρωση από την κα Στεφανατου για την προσέγγιση της Κινεζικής Αγοράς και ενημέρωση περί των πεπραγμενων εν συντομία από τον κο Σπύρο Γαλιατσατο.
Επίσης τέθηκαν ζητήματα ότι η Νήσο μας και δη ο Δήμος μας δεν έχει τουριστικό Προϊόν!! Ότι χρειαζόμαστε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ότι δεν γίνονται!!!
Οι θέσεις μου εμπεριεχονται σε 19 και κάτι σελίδες και προέρχονται από παρατηρήσεις, από στατιστικά που κρατάω εγώ ο ίδιος τα τελευταία 5 χρόνια που ασχολούμαι ως ιδιοκτήτης με τον τουρισμό, από μελέτες του ΞΕΕ, του ΙΤΕΠ, του πανεπιστημίου ΠΑΤΡΩΝ, από βιβλιογραφία που έχω ανατρέξει και μελέτες της Π. Ι. Ν. Όποιος επιθυμεί να μάθει μπορώ να τον ενημερώσω κατιδιαν ή να έρθει στη συνέλευση που θα συγκαλέσουμε εντός της επόμενης εβδομάδας κατοπιν δικού μου αιτήματος στη Πρόεδρο κα Μαργαρίτα Βαβάση και τον επίτιμο Πρόεδρο κο Γιώργο Μεταξά. Θεωρώ την παρουσία τον μελών επιτακτική και άκρως απαραίτητη.

Οι θέσεις μου είναι σε γενικές γραμμές είναι οι εξής. 1) Τουριστικό προϊόν υπάρχει και πάρα υπάρχει δόξα τω Θεώ α) Μεταξύ Πόρου και τζανατων έχουμε το Μοναδικό Μηκυναικο θολωτο τάφο μόλις τον 3ο παγκοσμίως που βρίσκεται σε υπεραριστη κατάσταση β) Το αρχαίο ανάκτορο του Πόρου γ) το βασιλικό στάβλο στο Πόρο δ) το Ναό του Απόλλωνα μεταξύ Πόρου και Σκάλας ε) τη Ρωμαϊκή Βιλλα στη Σκάλα ζ) το αρχαιότερο και ωραιότερο μοναστήρι του Νησιού που εκτιστηκε το 1200μχ στην Ατρο και είναι ταγμένο στη Παναγία 2)Μιλησαν για εναλλακτικές μορφές τουρισμού ότι δεν έχουμε ότι δεν διοργανώνει ποδηλατικός αγώνας και μάλιστα κάποιος μου είπε να μην παρεμβω και τους απάντησα:Στο Πόρο κοι κάθε χρόνο διοργανώνει ποδηλατικός αγώνας και οι συμμετέχοντες είναι κάθε φορά και πιο πολλοί απλά δεν τον αναδεικνυετε!! Μιλησαν για ημιορεινους αγώνες και τους απάντησα ότι έχουμε τουλάχιστον 15 περιπατιτικα μονοπάτια με πιο γνωστό αυτό του Οδυσσέα, μίλησα για τις χαρές της φύσης τους καταρράκτες τις γραδους, τα παλιά πολυβολια του Β παγκόσμιου πολέμου κτλ, τους μίλησα για τα άγρια άλογα του Αίνου, για τα γεράκια κ. Α. Τους ανέφερα ότι αν Δεν νοικοκυρεψουμε τα του οίκου μας δεν γίνεται να περιμένουμε κόσμο και τουρισμό!! Αν δεν έχουμε Γιατρό!!!!! Νοσηλευτικό προσωπικό, (κέντρο υγείας!!Μικρόβιολογικο κέντρο) είναι εγκληματικό γιατί ο πληθυσμός του Ελειου φτάνει και ξεπερνάει μαζί με τους μόνιμους τους 6-7000 και δεν έχουμε ένα γιατρό και βρισκόμαστε στο 2020!!!Έπειτα ανέφερα τους δρόμους και το φωτισμό Πόρος Αργοστόλι κάνεις τάμα στη Μεγαλόχαρη για να επιβιώσεις δεν συζητάμε τη δυστυχία το να πέσεις σε κίνηση όταν έρθει το καράβι ή όταν έρχονται νταλίκες ή λεωφορεία από την αντίθετη κατεύθυνση και πάνε χωρίς αύριο.. ,ύστερα μίλησα για πεζοδρόμια, τουαλέτες και αποδυτήρια σε λιμάνι και παραλία ανήκουστο το κεντρικό λιμάνι του νησιού να μην έχει καμία από τις παραπάνω παροχές!! Και ειδικά όταν μιλάμε για Κεφαλονια που απευθυνεται σε οικογένειες και ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Μετά έπιασα το θέμα της Αστικής συγκοινωνίας.. Ότι αν δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία μεταξύ των χωριών και με την πρωτεύουσα πως περιμένουν να αναπτυχθεί η ύπαιθρος και να έρθει κόσμος ? Ότι δεν γίνεται το κόστος μετακίνησης με ταξί από Αεροδρόμιο να είναι ίσο και διπλάσιο με το κόστος διανυκτέρευσης!! Για να μην μιλήσω Ότι δεν γίνεται να πληρώνουμε ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να έρθουμε Κεφαλονια κατά πολύ ακριβότερο από ότι για να πάμε Ζάκυνθο με διαφορά μόλις 3-4 ναυτικών μιλίων !! Ότι πρέπει να γίνει μείωση των δημοτικών φόρων, τέλη παρεπιδημουντων κτλ. Ότι πρέπει να μπει σε μια τάξη ο τομέας της καθαριότητας, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε παραλίες για όλους ακόμα και για τα ΑΜΕΑ, ότι οι δρόμοι που έχουν καταστραφεί πρέπει να επισκευαστουν!! Τους μίλησα για τη στρατιωτική γέφυρα ότι πρέπει να φτιαχτεί πεζογεφυρα επιτέλους και να υπάρξει υποστηλωση! Ότι χρειαζόμαστε δενδρροφυτευση κ.α. Επίσης πρότεινα την δημιουργία δύο ομάδων εμπειρογνομων.
Αυτά είπα σε γενικές γραμμές και παρόλο που υπήρχαν 3 δημοσιογράφοι και 2 εξ' αυτών κατέγραφαν βίντεο στη δεύτερη παρουσίαση κάνεις δεν τα ανερτησε κάνεις δεν πρόβαλε και επειδή εγώ έχω μάθει να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη θα σας ενημερώνω από εδώ και από τις συνελεύσεις που θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα!
Υγ. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει το 1980 και όχι να τα συζητάμε το 2020!!!! Είναι ντροπή και αίσχος. Όπως ντροπή και αίσχος είναι να μην σεβόμαστε νέους ανθρώπους που επειδή αγαπάνε το τόπο καταγωγής τους και ήρθαν να επενδύσουν εδώ τα όνειρα τους και δημιούργησαν οικογένεια να θέλουμε να τους φιμωσουμε για να αυτοπροβληθουμε!!
Υγ1:Να ξέρετε ότι δεν εγκαταλείπω και ότι θα σταθω αρωγός στην επανίδρυση της περιοχής μας! Για εσάς, για εμάς για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενεές!
Υγ2:Σας θέλω και σας χρειάζομαι πλάι μου! Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας και το μέλλον αυτού του τόπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου