KAI
δειτε πλανα απο την 1η διαδικτυακή συζήτηση στο
Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν , Ποριώτες και μη , στην ανοιχτή συζήτηση για την ιστορία του τόπου μας , του Πόρου Κεφαλληνίας. Η συζήτηση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 31/1/2021 , ώρα 21:00 και ημέρα Κυριακή στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση :
Τρόπος συμμετοχής στη συζήτηση : Πατάτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://
Θα ποσταρω ετούτο το καζό , και μην σπαβενζάρετε που ξεχάσατε τα ικνομίδια , και θαμπουλιάσετε,
αμα έχετε ομως τα κοτσια , πάρτε την καθίκλα σας το σουρουπο, γιατι θα εχουμε ιντερνετικο μιλιτόριο με ντρουβέλι και ξετίμωμα των σογιων τσι περιοχης μας , πούθε δηλαδις κρατει η σκουφια τους, και ποτε αριβαρισανε στο νησι μας, και μας σπείρανε!
Τώρα για τηνε Κουρλαμάδα μας θα δωσουμε αλλο ραντεβού!!
Αμα εχετε αποριες με τα γραώμενα ,, δινω βοηθειες!
Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες.
Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.
Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».
Σοκάρει το video που δημιούργησε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας για το θάνατο του κλάδου της εστίασης εν μέσω πανδημίας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως ακολουθεί ο θάνατος του τουρισμού, των καλλιτεχνών και άλλων κλάδων που δεν έχουν λάβει στήριξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ένα βίντεο που δημιούργησε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας με τη θεατρική ομάδα Bad Eggs στο "Ληθογραφείον" σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Λιοπέτα.
Δείτε το εξαιρετικό video...
Πηγή: Ilialive.gr
Ίσως το πιο λογικό για να βρεθεί κάποια άκρη θα ήταν η σκέψη για ποιο σκοπό δημιουργήθηκαν τα Ομηρικά Έπη και τι ακριβώς πρόσφεραν στις τότε όχι και τόσο πολιτισμένες κοινωνίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσφορά δηλαδή σε κοινωνίες με αξίες και πρακτικές «ζούγκλας» ώστε να μετατραπούν σε κάπως πιο «ανθρώπινες» μέσω θρησκείας και πρότυπων «ηρώων», πράγμα το οποίο πρακτικά επιτεύχθηκε.
Αν τώρα αναλύσουμε την Ιλιάδα σαν ιστορικό γεγονός, μάλλον θα απογοητευτούμε με τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας.
Για ποιό σκοπό δηλαδή στη πραγματικότητα έγινε?
Τί ακριβώς έκαναν 10 χρόνια οι πολιορκητές στη περιοχή της Τροίας?
Δεν χρειάστηκε πιστεύω ο Δούρειος ίππος για να τελειώσει αυτή η εκστρατεία, απλά ήταν αφηγηματικό «κερασάκι» για να ωραιοποιήσει το τέλος της και να τέρψει το κοινό.
Ας τον αφήσουμε λοιπόν να «καλπάζει», πιστεύω ότι προσφέρει περισσότερα από να ψάχνουμε το τι κρύβει…
Ρόκκος Σπ.
Tρωικος πολεμος, σιγουρα το μεγαλυτερο, και ωραιοτερο ολων των εποχων, συνδιασε τα παντα, αφηγηση, πολιτισμους, ιστορια, γεννεολογια, περιπετεια, ερωτες, προδοσιες, μυθους, αγωνία, ανατροπες, τεχνασματα, υπερβολες, Και μονο να κατσουμε να σκεφτουμε την ολη τοτε κινητοποιηση, μεχρι το τελος του πολεμου, ηταν ενα γεγονος που και ακομη στην σημερινη εποχη φανταζει αδυνατη! Ενας τοτε παγκοσμιος πολεμος , που μετα απο αυτόν εξαπλωθηκε ο πολιτισμος παντου!Βεβαια ας ομολογησουμε πως ειμασταν τυχεροι που υπηρξε ο Ομηρος και τα κατεγραψε με αυτην την επιτυχια , οποτε τα γνωρισαμε, ποιος ξερει αν υπηρχανε παντα παλιοτερα, και πολλες ακομη παρομοιες εκστρατιες -πολεμοι -πολιτισμοι, που απλα δεν τις κατεγραψε σωστα κανεις, και απλα ξεχαστηκαν στον χρονο!