Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πυρηνική Βόμβα στην Κυλινδρική Σφραγίδα της Βαβυλώνας (600 π.Χ.)

 

• Η Babylon Cylinder Seal από το 600 π.Χ. δείχνει Πυρηνική Βόμβα και έκρηξη, που έγινε κατά την εποχή του Ναβουχοδονόσορα Β ́, ο οποίος ήταν Χαλδαίος βασιλιάς της Νεοβαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας.
• Οι φώκιες κυλίνδρων εφευρέθηκαν γύρω στο 3500 π.Χ. στην Εγγύς Ανατολή, στις σύγχρονες τοποθεσίες Σούσας στο νοτιοδυτικό Ιράν και Ουρούκ στη νότια Μεσοποταμία.
Φτιαγμένες, από σκληρές πέτρες, αυτές οι σφραγίδες χρησιμοποιήθηκαν ως διοικητικό εργαλείο, μια μορφή υπογραφής, καθώς και κοσμήματα και ως μαγικά φυλαχτά· οι μεταγενέστερες εκδοχές θα μπορούσαν.
• Το παραπάνω αποτύπωμα σφραγίδας στον πηλό δείχνει τον βασιλιά Ναβουχοδονόσορ Β ́ (κυβερνούσε μεταξύ 605 – 562 π.Χ.), να απελευθερώνει μια μεγάλη κατασκευασμένη μορφή, η οποία φαίνεται παρόμοια με τη σύγχρονη ατομική βόμβα ή πυρηνική βόμβα.
• Αυτό εκρήγνυται σε ένα σύννεφο σκόνης, στέλνοντας όπλα πολέμου προς όλες τις κατευθύνσεις συνοδευόμενα από τα οκτώ μυτερά αστέρια της Ishtar, η οποία είναι θεά του πολέμου.
• Το ίδιο δέντρο, από τον ίδιο τεχνίτη, είχε εμφανιστεί και στις άλλες φώκιες, αλλά αυτό το δέντρο δεν είχε καρπούς, αντίθετα έριχνε τα νεκρά φύλλα του καθώς πέθαινε ή επηρέαζε την πυρηνική ακτινοβολία.
• Το intaglio σκαλίστηκε σε έναν κύλινδρο χρυσού, καλύφθηκε στη μία άκρη από γυαλισμένο lapis lazuli και στην άλλη από μια επίπεδη σφραγίδα σκαλισμένη σε χρυσό με το σύμβολο της Ishtar, ενός οκτώ μυτερού αστεριού.
Ακολουθήστε για περισσότερα
 
Εμφάνιση πρωτοτύπου
 
Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Όλες οι αντιδράσεις:
1,4 χιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου