Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΓΚΑΔΗ

 Καλύτερα δεν γίνεται" δηλώνει για την Ελληνική Οικονομία η Goldman Sachs!


Εντυπωσιακές είναι οι πρόσφατες επιδόσεις της Ελληνικής Οικονομίας σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs!

Μεταξύ των πολλών άλλων θετικών οικονομικών νέων και προβλέψεων του έγκυρου διεθνούς εμβέλειας οικονομικού οίκου ξεχωρίζουν οι άριστες επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της μεγαλύτερης ανάπτυξης, ειδικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, καθώς και το ότι προβλέπει πως το Εθνικό Χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί επιπλέον κατά -25% σαν ποσοστό του ΑΕΠ έως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Αυτή η χαρμόσυνη οικονομική πρόβλεψη, αν σκεφτούμε τη γνωστή κρίση χρέους που μας οδήγησε στα πρόσφατα μαύρα ιστορικά μνημόνια, χάρη στη συντηρητική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα έχει σαν συνέπεια το σχετικό εθνικό χρέος μας να υποχωρήσει κάτω από αυτό της Ιταλίας μέχρι το 2027!

Επίσης, άκρως θετική εντύπωση μου προκάλεσαν τα στοιχεία της Goldman Sachs πως η ισχυρή ανάκαμψη της Ελληνικής Αγοράς Εργασίας, με τη σημαντική όπως γνωρίζουμε μείωση της ανεργίας και την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στα υψηλότερα επίπεδα που καταγράψαμε σαν χώρα ποτέ, είχε σαν αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του 2024 η αύξηση των ονομαστικών μισθών στην Ελλάδα να καταγράψει την αστρονομική για άλλες εποχές άνοδο +7% με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της αγοράς εργασίας λόγω του χαμηλού ποσοστού απασχόλησης των γυναικών!

Η έκθεση της διεθνούς φήμης Goldman Sachs που μόλις δημοσιεύτηκε προβλέπει ακόμη περαιτέρω νέες αυξήσεις της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Οικονομίας, μ' όλες τις γνωστές θετικές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας και τις τσέπες μας, έως το τέλος του τρέχοντος έτους! 

Τέλος, παρά τις δυσκολίες που ακόμα υπάρχουν, με τόσα θετικά νέα που διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια για την Ελληνική Οικονομία από τους αντικειμενικούς ξένους χρηματοοικονομικούς οίκους πως να μην είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για το μέλλον όλων μας;

Σπύρος Καγκάδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου