Ο Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) πέθανε, σαν σήμερα, στις 7 Ιανουαρίου του 1943, φτωχός και αγνοημένος, σ’ ένα ταπεινό δωμάτιο του ξενοδοχείου New Yorker.
περισσοτερα σε αναρτησειε σχετικες με τον Τεσλα κατω
Εφηύρε τον επαγωγικό κινητήρα και το πολυφασικό σύστημα του Εναλλασσόμενου Ρεύματος (AC), δηλαδή τον ηλεκτρισμό όπως τον ξέρουμε, και προσπάθησε να τον δώσει δωρεάν στον κόσμο έχοντας ως όραμά του την Ελεύθερη Ενέργεια (Free Energy).
Εφηύρε μια «ακτίνα θανάτου» που θα μπορούσε να προσφέρει παγκόσμια κυριαρχία σε όποιον τη χρησιμοποιήσει και κατέστρεψε συνειδητά από μόνος του τις σημειώσεις του...
Εφηύρε σχεδόν τα πάντα, από ακτίνες Χ και ραντάρ μέχρι την Ασύρματη Μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας και δεν τον ένοιαζε που άλλοι πήραν όλη τη δόξα, παρουσιάζοντας αυτές τις εφευρέσεις ως δικές τους....
Είχε ένα από υψηλότερα IQ παγκοσμίως και όταν ο Άινστάιν ρωτήθηκε πως αισθάνεται που είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, εκείνος απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Δεν ξέρω, θα έπρεπε να ρωτήσετε γι' αυτό τον Νίκολα Τέσλα".
Ο Τέσλα ήταν ένας μεγάλος και αισιόδοξος οραματιστής για το μέλλον της ανθρωπότητας. Τι έγιναν ωστόσο τα οράματα του για τον ουτοπικό και ενεργειακά ελεύθερο κόσμο του μέλλοντος; Αυτά βρίσκονται κρυμμένα στα εκατοντάδες χειρόγραφα του, που έχουν γίνει ανάρπαστα από τις μυστικές υπηρεσίες και τις ομάδες ερευνητών ανά τον κόσμο…
Η ζωή, το έργο, οι ιδέες και τα οράματα του «πατέρα» της Ελεύθερης Ενέργειας, έχουν εμπνεύσει δεκάδες επιστήμονες κι ερευνητές, που έθεσαν κι αυτοί με τη σειρά τους τον εαυτό τους στο κυνήγι του «Αγίου Δισκοπότηρου» της επιστήμης: στην ανακάλυψη μιας συσκευής που θα αντλεί και θα αξιοποιεί την Ελεύθερη Ενέργεια του περιβάλλοντος. Όπως άλλωστε συνήθιζε να λέει και ο μεγάλος Σερβοαμερικανός εφευρέτης: «Η ενέργεια βρίσκεται παντού και σε αφθονία. Εμείς όμως διψάμε. Μοιάζουμε με κάποιον που βρίσκεται πάνω σε μια βάρκα που πλέει μέσα σ’ ένα ποτάμι, αλλά πεθαίνει από τη δίψα, γιατί δε διαθέτει ένα ποτήρι για να πιει νερό».
Πέθανε φτωχός και μόνος, δίπλα στα περιστέρια που αγαπούσε πραγματικά...
Τους συγχώρεσε όμως όλους για την άγνοιά τους.
Αυτός ο άνθρωπος κυριολεκτικά επινόησε τον σύγχρονο κόσμο, ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα και το ίντερνετ, πριν καν υπάρξουν.
Ακόμα δεν έχουμε ιδέα πώς τα δημιούργησε όλα αυτά ο λαμπερός νους του...
Το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει καλύτερο τον κόσμο μας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου