Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στον μυκηναϊκό τάφο στα Τζαννάτα

Μπορεί να είναι εικόνα μαχαίρι, ράβδος μέτρησης και κείμενο που λέει "Στα ίχνη πολεμιστή ηλικίας 3.274 ετών Σάββατο, 5 Απριλίου 2025 19:00 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Κέφαλος" Ομιλητές: Γρηγόρης Γρηγορακάκης Αρχαιολόγος MPhil, ΕΣΔΔΑ PhD Προστάμενος ΕΦΑΚΕΦΙ Ευφροσύνη Βίκα Αρχαιολόγος Οστεορχαιολόγος, Msc MSc in Human Osteology and Paleopathology Senior Associate Member the American School of Classical Studies in Athens Συντονίζει: Ελένη Παπαφλωράτου Αρχαιολόγος (Msc Αναστήλωση EΜΠ) Υπ. Διδ. Παν/μιου Ιωαννίνων Προϊσταμένη TnKAM ΕΦΑΚΕΦΙ Spatial 5patialStatistics ከቪ ΥΠΠΟΙ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ፊድ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Moransu) Summary 3간해 ト・.ャ一+ ルズ・・ 國翻閉翻圈"
Ξίφος, δόρυ, αιχμές βελών, ίχνη οδοντόφρακτου κράνους. Αυτά συνόδευαν στην αιωνιότητα τον ευγενή της μυκηναϊκής Ιθάκης, στην Ν. Α. Κεφαλλονιά.
Γιωργος Γκιαφης
να δουμε,, θα πουνε και τιποτε παραπανω στην παρουσιαση?





Οδυσσέας Ομήρου
Γιωργος Γκιαφης αποκλείεται. Είναι θέμα ταμπού για την περιοχή.

Γιωργος Γκιαφης
Οδυσσέας Ομήρου Δεν ξερω αν δεχθουν ερωτησεις? Ηθελα μια απαντηση,, ποιανου θα μπορουσε να ηταν οσα υπαρχουν στην περιοχη ,, κατα εστω δικη τους εκτίμηση!! Κριμα που το κρατουν ως επτασφραγιστο μυστικο

Γιωργος Γκιαφης
Ντρεπομαι ,, που οι πολλοι τουριστες που ψαχνουν το μνημειο καλοκαιρι, με φωναζουν εμενα να τους εξηγησω τα ανεξηγητα

Γιωργος Γκιαφης
Περυσι Φθινοπωρο ετυχαν δυο περιπτωσεις που ηρθαν Πορο μονο και μονο επειδη ειδαν την προβολη του ντομιματερ   The return


Odyssey return
POROSVIDEOTV.BLOGSPOT.COM
Odyssey return


Aναρτηση  πριν δυο εβδομάδες!

 Έβγαλε ειδήσεις η επίσκεψη Λυκούδη στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Συναντήθηκα με τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη για το μείζον ζήτημα της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ενημερώθηκα για την πρόοδο των έργων που έχει αναλάβει η Αρχαιολογική υπηρεσία. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του θολωτού μυκηναϊκού τάφου στα Τζαννάτα, που έχει καθυστερήσει.

Ο κ. Γρηγορακάκης με ενημέρωσε πως η καθυστέρηση οφείλεται στη διαδικασία της απαλλοτρίωσης του ακινήτου, που βρίσκεται ο τάφος, η οποία ολοκληρώθηκε και προχωρά η δημοπράτηση του έργου τους επόμενους μήνες.

Στην ευρύτερη περιοχή μάλιστα, όπως μου ανέφερε, ανακαλύφθηκε ένα μείζονος σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, που χρονολογείται την ίδια εποχή με αυτήν που κατασκευάστηκε ο θολωτός τάφος. Πρόκειται για ένα σπαθί και εξαρτήματα πανοπλίας πολεμιστή εκείνης της εποχής. Το σημαντικό αυτό εύρημα θα εκτεθεί στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, η ολοκλήρωση του οποίου προχωρά βάσει προγράμματος. Παράλληλα προχωρούν και οι ανασκαφές στις περιοχές της Σκάλας, Λακήθρας, Σάμης, καθώς και στο Λιβάδι.

Αφού ευχαρίστησα τον κ. Προϊστάμενο για την ενημέρωση, τον διαβεβαίωσα ότι στηρίζουμε το έργο του ίδιου αλλά και των εργαζομένων της υπηρεσίας. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων του νησιού μας, με την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθούν γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο και θα παρουσιαστούν όλα τα ευρήματα, ώστε η Κεφαλονιά να δείξει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της σε όλο τον κόσμο.

Γιάννης Λυκούδης
Επικεφαλής της παράταξης «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου