Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


Porosnews

Porosnews

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026

Τέλος εποχής για τη Σμαράγδα Σαρδέλη

Ιθάκη :Τέλος εποχής για τη Σμαράγδα Σαρδέλη – Με την κατάργηση του θεσμού του Επάρχου παραμένει απλή Περιφερειακή Σύμβουλος - Kefalonia Focus

 Με την έναρξη ισχύος του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο θεσμός του Επάρχου καταργείται, σηματοδοτώντας το τέλος μιας αυτοτελούς αιρετής θέσης στην περιφερειακή διοίκηση. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει άμεσα και την Ιθάκη, καθώς η Σμαράγδα Σαρδέλη παύει να φέρει τον τίτλο της Επάρχου και πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της αποκλειστικά ως Περιφερειακή Σύμβουλος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα, καταργείται το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεπε τον ορισμό και τη λειτουργία των Επάρχων, στο πλαίσιο της συνολικής αναδιοργάνωσης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, οι αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα συνδέονταν με τον θεσμό θα ασκούνται πλέον με διαφορετικό διοικητικό τρόπο, όπως θα προβλέπεται από τις νέες διατάξεις.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική θεσμική αλλαγή για τα νησιά και ιδιαίτερα για την Ιθάκη, όπου ο θεσμός του Επάρχου είχε διακριτή παρουσία τα προηγούμενα χρόνια. Από τη δημοσίευση και την έναρξη ισχύος του νέου Κώδικα, η Σμαράγδα Σαρδέλη δεν φέρει πλέον την ιδιότητα της Επάρχου, αλλά παραμένει μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ως εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος.

Συνολικά 13 είναι τα Επαρχεία που καταργεί ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που φαίνεται ότι αιφνιδίασε τους Περιφερειάρχες και προκαλεί αναταράξεις στους κόλπους τους αλλά και τους αυτοδιοικητικούς κύκλους της ΝΔ.

Οι Έπαρχοι της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Βρετού Άννα Έπαρχος Π.Ε Άνδρου

Δεληγιάννη Αναστασία Έπαρχος Π.Ε Τήνου

Καραμολέγκου Ιουλία Έπαρχος Π.Ε Σαντορίνης

Μαργαρίτης Ιωάννης Έπαρχος Π.Ε Νάξου

Μαρτίνος Γεώργιος Έπαρχος Π.Ε Κέας Κύθνου

Μουσελλής Εμμανουήλ Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

Νικολαίδου Καλλιόπη Έπαρχος Π.Ε Καρπάθου Ηρωικής Νήσου Κάσου

Πετρόπουλος Βαζαίος Έπαρχος Π.Ε Πάρου

Σβύνου Κωνσταντίνα Έπαρχος Π.Ε. Κω-Νισύρου

Χωριανοπούλου Έλλη Έπαρχος Π.Ε Μήλου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Κουτσογιάννης Απόστολος , Έπαρχος Π.Ε. Λήμνου, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της εύρυθμης λειτουργίας των Γραφείων και Τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

Μαρκάκης Κωνσταντίνος Έπαρχος Π.Ε. Ικαρίας, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της εύρυθμης λειτουργίας των Γραφείων και Τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επαρχείο Ιθάκης: Έπαρχος, Σμαράγδα Σαρδελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου