Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΙ


«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ»
Από το Σύλλογο Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχήν Οδυσσεί» εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μάκη Μεταξά σχετικά με την ανακάλυψη του Οδυσσειακού ανακτόρου στην Ιθάκη.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ
Ιθάκη, 1/9/2010
«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΨΕΥΔΗ
«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ»

Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση του κ. Μεταξά αλλά τα μεγάλα ψέματα κάποτε τελειώνουν όσο κι αν υποστηρίζονται οικονομικά και πολιτικά.
Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη ενσυνειδήτως!
1. Ουδέποτε οι Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ερευνούν από το 1996 την περιοχή του Αγίου Αθανασίου, είχαν ανακοινώσει ότι βρήκαν το Μέγαρο του Οδυσσέα στα Πηλικάτα.  Είναι αυταπόδεικτο το ψεύδος που σκοπό έχει να μειώσει τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης.
Αφού ερευνούσαν επί 14 χρόνια τη συγκεκριμένη περιοχή «Άγιος Αθανάσιος» και αφού το Κ.Α.Σ. με πρότασή τους προέβει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση 25 στρ., πως μπορούσαν να ανακοινώσουν πριν 2 χρόνια ότι το ανάκτορο το βρήκαν σε μια άλλη περιοχή, χιλιόμετρα μακριά!!!
2.  Η ανακοίνωση δεν έγινε στο δρόμο αλλά σε επίσημη αρχαιολογική ημερίδα που οργανώθηκε στην Ιθάκη στις 20 Αυγούστου από τη ΛΕ’ ΕΚΠΑ και το Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης.

Νιώθουμε τη λύπη των κ.κ. Μεταξά και Κολώνα. Για να την ξεπεράσουν τους προτείνουμε, αφού έχασαν την Ομηρική Ιθάκη να ψάξουν να βρουν το Ομηρικό «Δουλίχιο»!!!!   Ποιος ξέρει;  Μπορεί να το ανακαλύψουν στον Πόρο!!!
anexarttitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου