Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΥΧΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ


Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Σπιτικό παγωτό φράουλα



ΑΠΟ   ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ



ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ πακέτο μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κεσεδάκι ζελέ με γεύση φράουλας (έτοιμο)
- 1 φακελάκι κρέμα φράουλας
- 250 ml. γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού τριμ. καρυδόψιχα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες (για γαρνίρισμα)

Γεμιστά με σταφίδες



ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Από τα νοστιμότερα λαδερά, τα γεμιστά!  Βασικός κανόνας είναι οι ντομάτες να είναι κόκκινες και ώριμες! 
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
. 1 κιλό ντομάτες και ½ κιλό πιπεριές μέτριες στο ίδιο μέγεθος (περίπου από 5-6 κομμάτια)
. 4 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα και καλά ζουλιγμένα να φύγει όλο το ζουμί 
. Μία γεμάτη κουταλιά ρύζι (υπάρχει ειδικό για γεμιστά ή αν προτιμάτε πολύ καλό είναι και το μπασμάτι) για κάθε ντομάτα και πιπεριά δηλαδή 10-12 κουταλιές 
. 1 κουταλιά τοματοπελτέ 

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Τηγανιτά μύδια με ντιπ καρυδιού (ΣΥΝΤΑΓΗ)


από Βασίλη Λορετζάτο




ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. καθαρισμένα φρέσκα μύδια (ή του κουτιού)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 1¼ φλιτζ. τσαγιού μπίρα
- Λίγο νερό
- Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Κοτόπουλο με μπίρα και πορτοκάλι

 
Με ένα ανοιξιάτικο πορτοκάλι, 1 κουτάκι μπίρα και δυο-τρία λαχανικά φτιάχνουμε μια νοστιμιά απ’ τις λίγες.
Υλικά
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 καρότα, σε ψιλά καρέ
  • 3 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτά φετάκια
  • 1 κουτάκι μπίρα ξανθιά
  • χυμός από 1 πορτοκάλι και 1 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή μισή-μισή με καπνιστή)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 35΄

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Ρεβιθοκεφτέδες με πουρέ πατάτας






«Πεντανόστιμοι, πικάντικοι κεφτέδες που δύσκολα καταλαβαίνεις ότι προέρχονται από ρεβίθια»

εστάλη από Βασίλη  Λορετζάτο

1 σχόλιο:

  1. Εκειό το παγωτό μου αρέσει.
    Όλα τα άλλα τα πουλερικά με τα πορτοκαλοπέπονα, τα γεμιστά με σταφίδες (άμα δεν έχουμε και το κιμαδάκι τι γεμιστά, γεμιστά τση φτώχιας είναι), και εφκείνοι οι ρεβιθοκεφτέδες που δε νοιώθεις το ρεβίθι (είναι σα να τρώς δηλαδή γουρουνόπουλο και να μυρίζει βόδι) δε κάνουνε για Θιακοκεφαλλονίτη. Είναι για τσου ξένους που έρχουνται να γευθούν την Επτανησιακή κουζίνα του σκόρδου του πελτέ του ξυδιού του αλατιού του πιπεριού του κρεμμυδιού και του σοφιγάδου!
    Άμα δε φας ντολμά με αμπελόφυλλο και τη ντοματούλα του (κόκκινους) δεν είσαι στα Εφτάνησα, είσαι τσου Τουρκόσπορους από την άλλη μεριά.
    Εγώ «πουστερλέ» Θιακοκεφαλλονίτης δε γένομαι!
    Θιακοκεφαλλονίτικες συνταγές μου αρέσουνε αυτά τρώω και δόξα δε ξέρω τι, κανείς δε θυμάμαι να πόναε από στομάχι.
    Μήπως να πασαλείβω και τα παϊδάκια μου με μέλι και πορτοκαλάδα τη ώρα που τα ψένω?

    Τι να σου κάμω κ Λορεντζάτο μου, τσι γεύσεις που με μεγαλώσανε κρατάω. Με το συμπάθιο αλλά είμαι από τσου αμετάπειστους.
    Και τσι θυμάμαι και μου άνοιξες την όρεξη πρωί – πρωί.
    Και έκανε και η μάνα μου ένα ψητό τση κατσαρόλας που δε μπορεί να μου το φτιάσει κανένας.

    Χουά χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή