Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013
Γεμιστά με σταφίδες
Από τα νοστιμότερα λαδερά, τα γεμιστά! Βασικός κανόνας είναι οι ντομάτες να είναι κόκκινες και ώριμες!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
. 1 κιλό ντομάτες και ½ κιλό πιπεριές μέτριες στο ίδιο μέγεθος (περίπου από 5-6 κομμάτια)
. 4 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα και καλά ζουλιγμένα να φύγει όλο το ζουμί
. Μία γεμάτη κουταλιά ρύζι (υπάρχει ειδικό για γεμιστά ή αν προτιμάτε πολύ καλό είναι και το μπασμάτι) για κάθε ντομάτα και πιπεριά δηλαδή 10-12 κουταλιές
. 1 κουταλιά τοματοπελτέ
Εκειό το παγωτό μου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα άλλα τα πουλερικά με τα πορτοκαλοπέπονα, τα γεμιστά με σταφίδες (άμα δεν έχουμε και το κιμαδάκι τι γεμιστά, γεμιστά τση φτώχιας είναι), και εφκείνοι οι ρεβιθοκεφτέδες που δε νοιώθεις το ρεβίθι (είναι σα να τρώς δηλαδή γουρουνόπουλο και να μυρίζει βόδι) δε κάνουνε για Θιακοκεφαλλονίτη. Είναι για τσου ξένους που έρχουνται να γευθούν την Επτανησιακή κουζίνα του σκόρδου του πελτέ του ξυδιού του αλατιού του πιπεριού του κρεμμυδιού και του σοφιγάδου!
Άμα δε φας ντολμά με αμπελόφυλλο και τη ντοματούλα του (κόκκινους) δεν είσαι στα Εφτάνησα, είσαι τσου Τουρκόσπορους από την άλλη μεριά.
Εγώ «πουστερλέ» Θιακοκεφαλλονίτης δε γένομαι!
Θιακοκεφαλλονίτικες συνταγές μου αρέσουνε αυτά τρώω και δόξα δε ξέρω τι, κανείς δε θυμάμαι να πόναε από στομάχι.
Μήπως να πασαλείβω και τα παϊδάκια μου με μέλι και πορτοκαλάδα τη ώρα που τα ψένω?
Τι να σου κάμω κ Λορεντζάτο μου, τσι γεύσεις που με μεγαλώσανε κρατάω. Με το συμπάθιο αλλά είμαι από τσου αμετάπειστους.
Και τσι θυμάμαι και μου άνοιξες την όρεξη πρωί – πρωί.
Και έκανε και η μάνα μου ένα ψητό τση κατσαρόλας που δε μπορεί να μου το φτιάσει κανένας.
Χουά χα χα χα χα χα χα