Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πρόταση επαναλειτουργίας «Εκθεσιακού Κέντρου Πόρου»

Πρόταση επαναλειτουργίας «Εκθεσιακού Κέντρου Πόρου»
Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου «Ο Πρόνησος» αφουγκραζόμενοι πάντοτε τις ανάγκες που υπάρχουν στο χωριό μας, οι οποίες ολοένα και πληθαίνουν και λαμβάνοντας επίσης υπόψην:
• Την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά που υπάρχει στο ΝΑ τμήμα της Κεφαλονιάς (στην ευρύτερη περιοχή του Πόρου) τόσο με το Σπήλαιο της Δράκαινας όσο και με τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα.
• Την ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε της ιστορικής και πολιτιστικής προβολής του χωριού μας, της γύρω περιοχής, αλλά και όλης της νήσου.
• Την ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων που επήλθαν στην νήσο μας μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς, κρίθηκε οριστικά κατεδαφιστέο και θα ξανανοίξει τις πύλες του μετά από πολλά χρόνια.
• Το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια πάρθηκε η απόφαση από την ΛΕ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων να μεταφερθούν τα συγκεκριμένα εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου προκειμένου να υπάρχει καλύτερη φύλαξη.
Προτείνουμε λοιπόν, κατόπιν όλων των παραπάνω λόγων από την Περιφέρεια, τον Δήμο, την υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και από κάθε άλλη αρμόδια αρχή, αλλά κυρίως από τον Δήμο και το Τοπικό Συμβούλιο Πόρου όπως επανεξετάσουν θετικά το αίτημα μας και δώσουν ένα τέλος στην περιπέτεια αυτών των ευρημάτων επιστρέφοντας τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά πίσω στον φυσικό τους χώρο, επαναλειτουργώντας έτσι το Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου και συγκεκριμένα το ισόγειο του υπάρχοντος κτιρίου με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την λειτουργία μιας μόνιμης σύγχρονης αρχαιολογικής έκθεσης. Τέλος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε το Εκθεσιακό Κέντρο υφίσταται, τα ευρήματα υπάρχουν, η απαραίτητη μελέτη έχει γίνει και το κόστος της είναι ήδη γνωστό, αυτό που απομένει είναι η υλοποίηση όλων των παραπάνω και είναι απόφαση δική σας.........!!!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.....!!!
Με εκτίμηση
το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου