Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ 1η ΜΑΗ

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες
κάθε χρόνο την 1η Μάη τιμάμε τους αγώνες χιλιάδων εργατών που με την θυσία τους έδειξαν τον δρόμο για να απελευθερωθεί η εργατική τάξη από την εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου.
Με αγώνες για την κοινωνικοποίηση του πλούτου
τιμάμε τους νεκρούς μας
Το Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα είναι ορόσημο για την εργατική τάξη στην πάλη της για βελτίωση της ζωής της ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης.
Οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις οργανωμένες σε μεγάλους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, σε μονοπώλια, δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν λαούς για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Η επέμβαση των ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσίας στην Ουκρανία για το ποιος θα εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και την γεωγραφική της θέση είναι αποκαλυπτική για τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας υπόσχονται.

Η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής οξύνει τις αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών και οδηγεί σε πολέμους, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, απότομη επιδείνωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
Μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η κοινωνικοποίηση των μεγάλων παραγωγικών μονάδων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών έτσι ώστε να αφαιρέσουν την πραγματική εξουσία από τα μονοπώλια και να βαδίσουν οικοδομώντας την δικιά τους εξουσία, την λαϊκή εξουσία όπου κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι.
Καταδικάζουμε τις δυνάμεις εκείνες που σε πολιτικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο σέρνουν την εργατική τάξη πίσω από τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η ανάπτυξη που υπόσχονται βασίζεται στην δικιά μας φτώχεια και στα ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα. Μειώσεις μισθών, κατάργηση στην πράξη επιδομάτων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Ο παράδεισος των πολυεθνικών είναι κόλαση για τους εργαζόμενους.
Τώρα, ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος
για την αντεπίθεση
Ο παλιός χρεοκοπημένος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) και ο καινούριος ξεπουλημένος, εργοδοτικός συνδικαλισμός (Αυτόνομη παρέμβαση και παρατρεχάμενοι) δεν λένε κουβέντα για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Προτεραιότητά τους είναι η χειραγώγηση των εργαζομένων και η υποταγή τους στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.
Για να απαλλαγούμε από αυτούς είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα σωματεία, επιτροπές, στις συνδικαλιστικές διαδικασίες. Στην ουσία μιλάμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Μόνο στοχεύοντας στην καρδιά της εκμετάλλευσης, τα κέρδη των πολυεθνικών, μπορούμε να επιβάλλουμε σήμερα κάποια μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και να αναχαιτίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση και αύριο, συνειδητοποιώντας την δύναμή μας να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την καπιταλιστική εξουσία.
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνεχίζοντας να συμπορεύεται με εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες στις γραμμές του ΠΑΜΕ βάζει όλες του τις δυνάμεις στην ανάταση του ηθικού των εργαζομένων. Ενάντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις "δεξιές" και "αριστερές" που προσπαθούν να ανακόψουν την ταξική πορεία του.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν ενόψει και των εκλογών, η τοπική μεγαλοεργοδοσία με ποιες δυνάμεις εκπροσωπείται και με ποιον εκπροσωπούνται τα εργατικά συμφέροντα.
Το κεφάλαιο αξιοποιεί το σεισμό
για νέα επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διεκδίκηση πλήρων αποζημιώσεων στους πληγέντες, για αντισεισμική θωράκιση προστασία, για πόσιμο νερό για όλους, για τοι δικαίωμα στην κατοικία, για ασφαλή αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και υποδομές. Στην κυριολεξία το ταξικό κίνημα έσωσε ζωές όταν οι δυνάμεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι στη συγκυβέρνηση, έδιναν συγχαρητήρια αναμεταξύ τους και διακινδύνευαν ζωές μαθητών, ασθενών και ηλικιωμένων προκειμένου να δώσουν την ψεύτικη εικόνα ότι ο «κρατικός μηχανισμός λειτούργησε». Η στάση τους υπαγορεύτηκε, όπως φάνηκε καις τη συνέχεια, όχι από την προστασία του λαού αλλά από την υπεράσπιση των κεφαλαιοκρατών του τουρισμού, των κατασκευών και των καραβιών. Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης στάθηκε στην πρώτη γραμμή αποκάλυψης των κυβερνητικών στοχεύσεων, του μηδενισμού των αποζημιώσεων για τις κατοικίες, της επικοινωνιακής εξαπάτησης του λαού. Η αδελφική βοήθεια των ταξικών συνδικάτων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στους  πληγέντες χωρίς διακρίσεις και, βέβαια, χωρίς απαιτήσεις για ανταλλάγματα.
Στον τόπο μας, ύστερα και από τις συνέπειες του σεισμού που ακόμα βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, οι μεγάλες επιχειρήσεις με την στήριξη του κράτους έχουν αποθρασυνθεί. Απλήρωτη δουλειά, εργαζόμενοι που φοβούνται να μιλήσουν, εντατικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών, απλήρωτη δουλειά είναι καθημερινότητα. Ενόψει της τουριστικής σαιζόν όλα θυσιάζονται στα κέρδη των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων. Μαθητεία στα ξενοδοχεία, μη επαναπρόσληψη εποχικών εργαζομένων, απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, μισθοί πείνας, κατάργηση ρεπό και υπερωριών, ατομικές συμβάσεις είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Ο μπαμπούλας της ανεργίας αναγκάζει τους εργαζόμενους να σκύβουν το κεφάλι, τους εμποδίζει να συνειδητοποιήσουν την οργανωμένη δύναμή τους. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας θα βοηθήσει τον εργαζόμενο να σηκώσει το κεφάλι και να μην δέχεται τις απειλές του εργοδότη.
Η απεργία της 1ης Μάη και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση πρέπει να στείλει μήνυμα ανάτασης, αισιοδοξίας και διάθεσης για ταξικό αγώνα.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Αργοστόλι 26/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου