Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στήριξη σε Καλαφάτη-Ρουχωτά

linardatos
Αναδημοσίευση από την εφ.κεφαλονιά
Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές έχουν καθοριστική βαρύτητα για το Ληξούρι και την Παλλική. Είναι οι πιο σημαντικές μετά τις δημοτικές εκλογές του 1954. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την τότε, μετά τους σεισμούς, απερισκεψία και τις αλγεινές συνέπειές της.
Το Ληξούρι και τα χωριά του έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ζωής ή αφανισμού. Παρά την αξιοσημείωτη αντοχή των κτισμάτων και τη θαυμαστή καρτερικότητα και κουράγιο των κατοίκων σε δύο απίστευτης καταστροφικής σφοδρότητας σεισμούς, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι τεράστια σε ένταση και έκταση. Στην αντιμετώπισή τους ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Πρέπει για αυτό, στην απόφαση της ψήφου, να αγνοηθούν οποιαδήποτε άλλα κριτήρια, πολιτικά, κομματικά, φιλικές σχέσεις και να υποστηριχθεί αδίσταχτα το δημοτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο μετέχει ο πιο κατάλληλος για την περιοχή μας υποψήφιος Αντιδήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και αυτός τα στη διάθεσή μας δεδομένα λένε πως δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Βασίλη Ρουχωτά. Έχει δύο αδιαμφισβήτητα και μοναδικά, μεταξύ των αντίστοιχων υποψηφίων, προσόντα. Οι σπουδές και το επάγγελμά του είναι τα πιο άμεσα συνδεδεμένα με την επιτέλεση σχεδίων ανοικοδομήσεως. Και για το Ληξούρι και τα χωριά της Παλλικής το πιο άμεσο και κρίσιμο πρόβλημα είναι σοβαρά μελετημένη και ταχείας εκτελέσεως ανοικοδόμηση. Επί πλέον έχει το θεμελιώδους σημασίας προσόν της αυτοδιοικητικής πείρας. Υπήρξε ένας αυστηρός και πετυχημένος Δήμαρχος Ληξουρίου. Από πολλές πλευρές άλλαξε την όψη της χωροπούλας του Λασκαράτου. Προς το πολύ καλύτερο. Ο Βασίλης Ρουχωτάς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι υποψήφιος του δημοτικού συνδυασμού «Ενωμένη Τετράπολη» υπό τον άλλοτε Δήμαρχο Αργοστολίου και τέως Υφυπουργό, Αλέκο Καλαφάτη.
Δεν θα ήθελα να τελειώσω χωρίς μία προσωπική ομολογία. Ο Αλέκος Καλαφάτης, ως Δήμαρχος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και εγώ, ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, συνεργασθήκαμε με ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Έτσι πραγματοποιήθηκαν στο Αργοστόλι τα βασικά έργα του βιολογικού καθαρισμού (από τους πρώτους στην Ελλάδα) και της ΒΙ.ΠΕ., καθώς και η διάσωση (από αποφασισμένη από τον τότε αρμόδιο υπουργό Α. Παυλίδη κατάργηση) της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Σχολής πλοιάρχων). Όπως συνεργάσθηκα στενά και ανοιχτά, με απόλυτη μεταξύ μας εμπιστοσύνη, κατανόηση και ανιδιοτέλεια, με τον αξιο Δήμαρχο τότε Ληξουρίου, Γιώργο Φιλιππάτο (παραδοσιακό στέλεχος του ΚΚΕ, που εκλέχτηκε και με ψήφους νεοδημοκρατών) για το καλό της μικρής μας πολιτείας. Με καλά, πιστεύω, αποτελέσματα. Αναφέρω όλα αυτά για να πω ότι μόνη σκέψη στα θέματα τοπικής αυτοδιοικήσεως και, κατά συνέπεια, της επιλογής των τοπικών αρχόντων είναι το καλό του τόπου, η επιλογή των πιο κατάλληλων και ικανών μεταξύ των υποψηφίων. Ας αφήσουμε τις κομματικές τοποθετήσεις για τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Αλέκος Καλαφάτης διαθέτει επιτυχή πείρα, γνώση και κατανόηση των προβλημάτων, ηπιότητα και μετριοπάθεια. Η επιτυχία της «Ενωμένης Τετράπολης» θα είναι για το γενικό καλό και την ανάπτυξη ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Και για εμάς τους Παλλικισιάνους και τη γιατρειά των πληγών μας, λόγω της ρητώς εκπεφρασμένης προτεραιότητας αντιμετωπίσεως των προβλημάτων της επαρχίας μας και λόγω συμμετοχής Ρουχωτά η μία και μόνη αίσια έκβαση.
Νικόλαος Λιναρδάτος
Πρώην Υφυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου